Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkSBDKJsbfd

Jak zrobic ciasto na pizze bo juz mnie ch....a bierze

Polecane posty

Gość jkSBDKJsbfd

wyprobowalam setki przepisow i wszystkie sa do d.... okropne, czy ktos ma taki przepis ktory zawszr wychodzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak ja mama super
3 szklanki mąki 1 szklanka ciepłej wody, łyżeczka soli, łyżeczka cukru, łyżka oleju i drożdże tak mniej niż pół kostki ale nie 1/4

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość GHAH sr81 666 sBIG JWWD! 69
PICCA und HLEP! Wypieki z bezpieki!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pół kilo mąki, ze dwie szklanki ciepłej wody (jedna do rozrobienia drożdży - pół kostki), do tego szczypta soli, łyżeczka cukru, i z pół szklanki oleju lub oliwy. nie ma prawa nie wyjść, grunt to dać wystartować drożdżom, a potem odczekać godzinę po pierwszym zagnieceniu żeby ładnie urosło :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lotta 23
2 szklanki mąki 1 łyżeczka suchych drożdży 3/4 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oliwy z oliwek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rokokokoko
to ja Ci powiem, bo mi kiedyś wyszło zarąbiste ciasto, takie jak w pizzerii- te wszystkie przepisy z drożdżami to mi się wydaje pomyłka. Tamten przepis był bez drożdży. Wiem, ze do ciasta dolewało się multum oleju (ze szklankę) i ciasto lepiło się strasznie, było takie paćkowate. Ale po upieczeniu- to była dokładnie pizza taka jak z pizzerii. Postaram się poszukac tego przepisu w necie i jak znajde to ci dam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fdfss
moj facet jest mistrzem w robieniu pizzy takiej jak w pizzerii, dzieki niemu przytylam 5 kilo :-0 niestety teraz jest w pracy wiec ci nie napisze przepisu :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hochlanda
3 dag. drożdzy rozrabiam z ciepłym mlekiem (1/3 szklanka), dodaję łyżkę mąki i łyżkę cukru. Mieszam wszystko i odstawiam na 5-10 min. do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Do 2 szklanek maki, dodaję powyższy rozczyn, sól, 2 łyzki oleju i stopniowo dodaję ciepłe mleko, daję tyle ile przyjmie ciasto aby było można je ugniatać. Po ugniecieniu układam je w miseczce posypanej mąką w ciepłe miejsce i przykryte czystą ściereczką. Po 30 min wyrośnie, formuję odpowiednio do formy, na to reszta składników i do pieca na 30 min. Ciasto jest bardzo bardzo dobre, wszyscy chwalą. Jak Masz jeszcze pytania to pisz..........

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 15190
zeby woda była nie za goraca tylko letnia i nie za długo wyrabiac zeby odlepiało sie od dłoni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×