Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madzia1973

NR wiecej niz 3 godziny poza mną co dalej?

Polecane posty

Dziewczyny prosze o pomoc..Mijają juz praktycznie dwie doby odkad krazek mi wypadł.....nie mogłam go załozyc po 3 godzinach bo zwyczajnie go nie mam....( zaginąl i juz ) kolejny po wykupieniu recepty wizycie o ginegologa itd....Pytanie jak mam postepowac dalej kiedy wlozyc nastepny? - skoro ten nie został wyciagniety w terminie jakim powinien a prawie tydzien wczesniej?

Cytat z ULOTKI! "Jeśli pacjentka podejrzewa lub jest pewna, że pierścien znajdował się poza pochwą przez czas dłuższy niż 3 godziny w trzecim tygodniu stosowania, skuteczność antykoncepcyjna mogła się zmniejszyć. Należy usunąć pierścien i wybrać jedno z dwóch poniższych rozwiązań: 1) Jak najszybciej założyć nowy pierścień. Założenie nowego pierścienia oznacza rozpoczęcie następnego, trzytygodniowego okresu jego stosowania. Może to spowodować brak spodziewanego krwawienia z odstawienia, jakkolwiek może się pojawić plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe. 2) Nie zakładać pierścienia ponownie. Poczekać do wystąpienia krwawienia z odstawienia i założyć nowy pierścień nie później niż 7 dni od czasu usunięcia lub wypadnięcia poprzedniego. Powyższy sposób postępowania można przyjąć tylko wtedy, jeśli pacjentka stosowała NuvaRing w sposób nieprzerwany przez ostatnie 7 dni."

dzieki ....to był juz 3 tydzien ...Krazek wypadl we wtorek w sobote planowo miał zostac wyciganiety.......