Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boję się porodu.

Czy można zabrać do państwowego szpitala własnego anestezjologa?

Polecane posty

Gość Boję się porodu.
I tak już się dowiedziałam co chciałam. Nie ma możliwości wprowadzenia swojego anestezjologa to szpitala, więc będę inaczej kombinować.

Gość akssss
hgg --> tez mi sie wydaje ze to prowo...

a nie możesz najnormalniej w świecie wybrać szpitala gdzie ze znieczuleniem nie robią problemów? albo iść prywanie

Gość Boję się porodu.
No i sprawdziłam. Na prywatny poród trzeba by wydać jakieś 5 tysięcy, a najmniej to tak 3 tysiące. Takie pieniądze mogłabym wydać na coś innego. W państwowym znieczulenie to tak góra 700 zł, ale co z tego, że tyle, jak mogą wcale go nie dać pomimo tego, że się będzie chciało zapłacić. Bez sensu.

Gość Boję się porodu.
Jakbym nie miała możliwości zrobienia tego za darmo to pewnie bym szła prywatnie, ale muszę się jeszcze zastanowić. Nie wierzę wam, że to niby takie niebezpieczne. Nikt jeszcze nie umarł od znieczulenia, a w szpitalach wcale czysto nie jest.

mam jeszcze inną propozycję, poćwicz trochę i porozciągaj się to może sama sobie podasz to znieczulenie? po co anestezjologa narażać?

Gość Boję się porodu.
Żartujecie sobie żałośnie, a to jest poważny temat. To nie jest narażanie, bo ten człowiek robił to nie raz i doskonale się na tym zna. Lepiej niż wy.

Gość akssss
" mam jeszcze inną propozycję, poćwicz trochę i porozciągaj się to może sama sobie podasz to znieczulenie? po co anestezjologa narażać? " hgg --> :D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość akssss
no z reguły anestezjolog się zna na podawaniu znieczulenia, ale zaden szanujacy sie lekarz nie zrobi tego w hotelu... ogarnij sie laska!!!

w hotelu nie zrobi tego ani lekarz szanujący się ani nieszanujący, tylko żaden ;) jaki lekarz chce celowo krzywdy pacjenta?

Gość ixyyyyyyyyyyy
a po co masz rodzic w szpitalu? mozesz urodzic w hotelu skoro tam chcesz dostac znieczulenie poszukaj jeszcze w rodzinie, moze jakas polozna znajdziesz, ktora tez jest ci winna przysluge

Gość akssss
no autorka twierdzi, ze jakis chce :P mam pomysł poproś weterynarza... jest szansa ze zrobi ci znieczulenie w parku, zawsze taniej niz wynajmowac pokoj w hotelu..

Gość Boję się porodu.
O tym hotelu tak rzuciłam. Zrobi tam gdzie będzie odpowiednie miejsce i tyle. Najwyżej dalej będę miała do dojechania.

oo, dobry pomysł z tą położną, skoro w szpitalu tylko zarazki. Wynajmiesz pokój w hotelu, anestezjolog zrobi znieczulenie, położna odbierze, pokojówka otrze pot, kelner doniesie drinka z palemką w ramach room serwisu- bez bólu i przyjemnie

Gość ixyyyyyyyyyyy
wiesz, gdzie jest odpowiednie miejsce? W SZPITALU

szpitale są dla frajerów, bezpieczniejsze są hotele ;)

Gość skoro członek rodziny
jest anest. to zapewne ma znajomosci mogłabyś rodzic w znanej mu placówce?

Autorko, nie bój się porodu. Strach Ci w niczym nie pomoże. Nad porodem będzie czuwało wielu lekarzy, położne. Jesteś stale monitorowana, badana, dziecko ma co chwilę ktg. To już ostatnie kilka godzin tej ciąży - uwierz, że poród rodzi mniej komplikacji niż całość ciąży - i więcej - na poród ma się faktyczny WPŁYW, a na ciążę NIE. Znieczulenie łatwo dostać, z tego co wiem warszawskie szpitale dają na życzenie. Na Iflanckiej czy w Orłowskim są bezpłatne. Tyle tylko, że musisz o nie prosić na początku, przed 9 cm rozwarciem! Jeśli poród nie będzie postępował, po 2 godzinach skurczy partych robią cesarkę. Poród boli, ale znieczulenie istnieje - i normalnie jest podawane!!! Mam masę koleżanek, które rodziły z zzo na życzenie i bezpłatnie. I bez położnych wykupionych i bez znajomości!!! Pozdrawiam i dużo zdrówka dla maluszka

Gość Boję się porodu.
Jeszcze mam trochę czasu i muszę się dobrze zastanowić. Na pewno poród bez znieczulenia odpada.

Gość kasjd
hehe... nad porodem będzie czuwało wielu lekarzy.... jasne, juz widze te zastępy lekarzy co stoją i czuwaja nad porodem.. jezeli wszystko bedzie przebiegało bez komplikacji.. lekarza zobaczysz na początku i jak juz urodzisz :P