Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czuły_Krzysiu

Skromne wesele

Polecane posty

Co myślicie o skromnych weselach? Razem z dziewczyną stwierdziliśmy, że to bez sensu wydawać 20000 na jedną noc i lepiej zrobić skromne wesele w stylu uroczystość w kościele a potem obiad w restauracji dla najbliższej rodziny. Bez prezentów, imprezy do rana i masy gości. Co o tym sądzicie?

Gość malakotka
W pełni popieram!!! I życzę, żebyście wytrwali w tym postanowieniu, nawet jak rodzina będzie gadać głupoty w stylu "bo się ciotki obrażą"

Gość germanistka86
Super! Jestem za. Jeśli kiedykolwiek wyjdę za mąż to tez tak zrobię:)

Może ktoś powiedzieć tak orientacyjnie ile mogą wyjść następujące rzeczy: - uroczystość w kościele - suknia - obiad w restauracji dla powiedzmy 20 osób. Taki większy z kolacją i deserem. - fotograf

Gość pa pa rapa
A ja nie lubię skromnych wesel - moje nie bylo skromne. Na 150 osób. było super - okazja do spotkania całej rodziny i zabawy w jednym gronie, okazja do zapoznania rodzin. Niezapomniane chwile, kupa smiechu. Zapamiętam do końca życia. A wydatek nam się zwrócił także wyszło fajnie:)

Jeśli macie ochotę, to tak zróbcie. Ja nie wyobrażam sobie, żebym mogła nie mieć wesela. Uwielbiam zabawę w dużym gronie i dlatego planuje swoje na 150-200 osób tak wstępnie. Ale co kto lubi.

Gość ewkawlkp
też jestem za ja rozważam 2 wersje albo tylko my +2świadków lub do tego rodzice i już takie duże wesele mnie nie kręci

Gość pęczek drutu
- uroczystość w kościele - ciężko powiedzieć, zazwyczaj nie ma cennika tylko "co łaska" - najlepiej zapytać kogoś, kto niedawno brał ślub w tej parafii lub bezpośrednio proboszcza. ja myślę, że max 300 zł. - suknia - też trudno powiedzieć, bo rozbieżność cenowa jest ogromna, ale już od ok. 1500 zł można znaleźć naprawdę ładną suknię. warto też rozejrzeć się za dobrą krawcową - uszyje na życzenie i taniej niż w salonie. - obiad w restauracji dla powiedzmy 20 osób. Taki większy z kolacją i deserem - ok. 100-150 zł za osobę, zależy od lokalu i menu. - fotograf - od 2 tysięcy w górę, tutaj też rozbieżność cenowa jest duża, więc trzeba szukać.

Gość Katniss znaczy kotna
U mnie kościół to 900 zł ksiądz plus coś tam o organista. -Suknia wypożyczona-nie opłaca sie kupować naprawde 1250 plus welon kupiony już 300. Buty 200. -Za osobe w restauracji myślę że koło 100.Ja w 2011 za normalne wesele miałam 135/os. 5 dan ciepłych napoje ciasta owoce sałatki plus przystawki (10 takich) i szampan. Po naszej stronie alkohol. -fotograf nie iwem...ale za kamerzyste na całą noc płaciliśmy 1600. Fotograf za sesje w plenerze bo tylko taką chcieliśmy wziął po znajomości 400 zł.. I tak drogo wychodzi-najdrozej kosztuje jedzenie.

Gość wredniucha
zobaczysz jak rodzina obsmaruje wam tyłki!

Gość Ante....
Jak zrobią wesele na 200 osób to też obsmarują.Nigdy się wszystkim nie dogodzi.Taka mentalnośc Polaków ;-)