Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maaaaaario

ubezpieczenie samochodu

Polecane posty

Witam , mam mały problem z ubezpieczeniem i mam nadzieję , że któraś z Was mi pomoże ;) otóż samochód mam ubezpieczony w PZU. Z powodu problemów finansowych nie jestem w stanie na czas zapłacić drugiej raty składki. Myślę, że opóźnienie będzie wynosiło 10-12 dni. Czy w tym wypadku PZU rozwiąże mi umowę ? Proszę o pomoc, nie znam się na tym a nie mam z kim na ten temat porozmawiać.

nie będzie problemu w przypadku gdy jest to dopłata do 2-giej części składkipoprostu zapłacisz odsetki a może nawet przyjdzie pismo z informacje wezwanie do zapłaty" wtedy wpłacamy należną kwote i odsetki i po sprawie

dziekuje bardzo serdecznie ;) a ile w tym wypadku mogą wynosic odsetki ? tak mniej - więcej

Gość nie wiem jedynie
co wymyślą jeśli do czasu zapłacenia 2. składki będziesz miał szkodę

no to juz inna sprawa bo moga odmówić wypłaty do czasu gdy nie wpłynie ale tego nie wiem.jezeli sie nie myle to 13 % ale radzę zapłacić szybko i napisac im jeszcze pismo i przeprosic że niby sie zapomniało

Gość svecece
Jeśli masz ac to niepłacenie drugiej raty oznacza brak ochrony z tytułu ac. OC natomiast nada działa. Nnw nie.

Gość svecece
I mowie ci to jako likwidator szkód z PZU właśnie.

dziękuję bardzo - czuję się trochę spokojniej, bo to na prawdę był dla mnie duży problem i zmartwienie