Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rasssstamankaa

kiedu byliscie ostatni raz do spowiedzi ? ;p

Polecane posty

Gość rasssstamankaa

ja 2 lata temu. Muszę się znowu wybrac do spowiedzi

Gość polka galopka
na wielkanoc.

Gość Zielony Goblin
4 lata temu

Gość sir Maniek z Greentown
Ja nie czuję potrzeby opowiadać kawałków z mojego życia obcemu facetowi w czarnej sukience.

Gość zesxtdcbrytfvnuybgimnhu
6 lat temu

Gość 20 lat mam
ja to z 6lat temu jak nie wiecej :P dla mnie to głupota...

Gość przed przeszłością nie ma....
jak tylko wyprowadziłam się z domu w wieku 20 lat nie chodzę do kościoła czyli 6 lat nie byłam u spowiedzi :D

Gość rtdfyjhg
nie pamietam, spowiadam sie przed bogiem , pomimo iz to niby niewazna spowiedz :P mam uraz, gdy pewnego dnia bedac na plebani slyszalam jak ksieza zartuja sobie z grzechow swoich parafian ;/

Gość przed przeszłością nie ma....
ale się do niej nie wybieram bo jestem niegrzeczną ale za to grzeszną dziewczynką :D ;)

przed pierwszą komunią. poznije chodzilem do koscioła nawet jako osoba pełnoletnia. sam tak poprostu.(jestem wierzacy) ale sie nie spowiadałem. nie uznaje spowiedzi, jest zbędna. sam KK o tym mowi. (w wyjątkowych sytuacjach) ale oznacza to że nie potrzeba spowiedzi przed księdzem by przyjąc najswiętszy sakrament

Gość Zielony Goblin
bzdura spowiedź ustna na ucho kapłanowi została wprowadzona gdzieś koło IV w. n.e. wcześniej to nie funkcjonowało, także myślę, że spokojnie Bogu się można codziennie osobiście spowiadać

Gość huhuhuihi
z 15 lat temu, w podstawowce

Gość rtdfyjhg
no i wlasnie ja tak robie.

Gość ameliantka
12 lat temu

Gość 20 lat mam
****nie pamietam, spowiadam sie przed bogiem , pomimo iz to niby niewazna spowiedz mam uraz, gdy pewnego dnia bedac na plebani slyszalam jak ksieza zartuja sobie z grzechow swoich parafian ;/**** Wlasnie dlatego sie nie spowiadam!

Gość bufka lubi plakac
22 lata temu

spowiedz byla po to by kontrolowac spoleczenstwo w sredniowieczu. hm ja nie moge i tak isc do spowiedzi bo bedzie nie wazna:D musialbym zalowac za grzech sexu bez slubu a nie zaluje, musialbym obiecac ze nie bede tego robil a bede wiec nie obiecam...a pominąc, wiecej grzechow nie pamietam, to byloby klamstwo... i podejrzewam że 90% mlodych ludzi nie ma po co chodzic do spowiedzi bo ich spowiedz to pic na wode...

Kilkanaście lat temu. Kiedyś źle się z tym czułam, ale odkąd zaczęłam czytać Pismo Święte, to wiem, że to ściema, jak wiele innych rzeczy wymyślonych przez kościół.

Gość Zofja KAtoliczka
Bezbożniki!!!!!!!!!!!!!!!Jeszcze wy zapłaczeta i wzywac bendzieta imienia pana boga!!!!!!!!!!!!!!! Bendzieta sie smazyc w piekle i diably bendo was widłami szturhać!!!!!!!

Gość Zielony Goblin
spowiedz byla po to by kontrolowac spoleczenstwo w sredniowieczu. dokładnie kler donosił możnym, szlachcie i monarsze o winach poddanych

podejrzewam ,ze większość nie odczuwa potrzeby spowiedzi , nie ważne Bogu czy księdzu bo i po co ? " przecież nikogo nie zbiłam ani nie okradałam "

aliium. powiedz mi...po co sie spowiadac czy to księdzu czy bogu???po co?:D przecież bóg na nasze grzechy...wiec nie spowied ztylko zal za grzechy w sensie zlo jakie sie wyrządziło i poproawa... a spowiedz w 100proc zbędna. zostalo to udowodnione nawet przez katolickich teologów:)

Gość Zielony Goblin
jednym z przymiotów Boga jest wszystkowiedzący a poza tym księża gorsze rzeczy wyprawiaja słynna anegdotka o proboszczu spotkanym na rodzinnych wczasach nad morzem

ciekawa jestem tych " dowodów " :) dlaczego trzeba grzechy Bogu wyznawać mimo ,zę On o nich i tak wie ? Dlatego ,że On tak mówi , ,że On taka chce :) Jeśli zalazłaś swojemu ojcu za skórę i chciałaś go przeprosić nie mówiłaś za co przepraszasz - mimo ,ze on wiedział ?:)

Gość pytam bo pytam
eeee....mozesz sie spowiadać nawet jezeli nie zalujesz zenp uprawiasz seks.....

Gość pytam bo pytam
to sie liczy....ale musisz wtedy powiedzieć ze żałujesz ze nie umiesz żałować