Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozrzutna.n

4000 na cztery osoby-nie starcza mi kasy

Polecane posty

Gość rozrzutna.n

Powiedzcie jak to możliwe że ledwo mi starcza.Mamy dwójkę dzieci,14 i 3 lata,mieszkamy u teściów na piętrze,żadnych opłat za wynajem,jedynie podst. opłaty (prąd,tel itd)płacimy na pół.W mojej miejscowości są rodziny,które żyją za połowę tej kwoty,jak to możliwe,że nie mogę z kasą wyrobić?

Gość Kofejnconjcfjn
Bo to cholernie mało.

Gość xfcgvhjnkl
Bo widocznie jesteście BARDZO NIEGOSPODARNI.

Gość rozrzutna.n
Wiem,że mało,ale takie mam odczucie,że jeszcze rok czy dwa lata temu jakoś spokojnie za to żyliśmy a teraz za chiny nie mogę się wyrobić

Gość Ciekawa po stokroć
bo to malo, my w dwójkę mamy 12 tys na rękę i gdzieś nam to się rozchodzi :D

Gość Ciekawa po stokroć
rozrzutna..ale bierz pod uwagę że krok po kroczku koszty życia w polsce rosną

Gość rozrzutna jesteś
wyobraź sobie życie za 1200 zł na te 4 osoby i wynajęte mieszkanie albo jesz albo płacisz mieszkanie

Gość rozrzutna.n
Chyba czas zacząć gospodarować z ołówkiem w ręku.Muszę mieć czarno na białym jak ta kasa się rozchodzi.12tys:-)o matyldo...z tego chyba jakoś bym wyżyła:-)

Gość rozrzutna.n
rozrzutna jesteś -to jak sobie radzisz?

Gość Glupota nie boli
Jestes tak malo zaradna ze szok.Oplat no niech masz z 500 zl i nie mozesz utrzymać rodziny za 3500 tys smiechu warte.Ja mam 5 tys dochodu i tez 4 osobowa rodzine place za mieszkanie i nie mam problemu z utrzymaniem a nawet pare stow odkladam na wakacje zawsze.Musicie albo wpierdalac jak wieprzki :D albo wydajesz na gowna :D w kazdym badz razie jestes tak malo zaradna ze uwierzyć nie moge.I czego ty uczysz dzieci napewno nie skromnosci czy oszczednosci.Nie mowie tu o wegetacji ale pomysl co by bylo jakbys miala teaz 2 tys na zycie pod kosciol dziadowac bys poszla :DAle nie martw sie znam wiekszych patalachow od ciebie :D moi sasiedzi maja 7 tys jest ich dwoch i maja problem z oplata rachunkow :D

Gość niech ktos mi wytlumaczy
wszystko zalezy od tego jakie sie ma oplaty stale jeden ma 500zl a drugi 1500 wiec co tu porownywac.trzeba brac pod uwage ile sie wydaje po zrobieniu oplat ewentualnie jak mozna je zmniejszyc

Gość rozrzutna.n
Głupota nie boli-coś w tym jest,że wydaję na gówna.Co miesiąc odchodzi mi atyle:rata za auto-560,komórki-300,opłaty-350,paliwo-500,cyfra-60,karty kred-150,to jest co miesiąc,czasem coś dojdzie,ktoś zachoruje lub choćby pójdzie do dentysty:-)w zeszłym miesiącu tak właśnie było,mała miała zapalenie oskrzeli(300zł) ja-leczenie kanałowe(420).Zakupów w sumie nie planuję,często myślę,na co poszła stówa w markecie jak nic konkretnego nie mam.

Gość Ptgtp
A JA MAM 450ZL MIES. NA TROJKE DZIECI, I CO JA MAM POWIEDZIEC ROZRZUTNA KURWO!?

Gość rozrzutna.n
No to współczuję,dlaczego zaraz wyzwiska?

Gość kkkiiikkkaaa
Ja tam Cię doskonale rozumiem, bo ceny poszybowały w górę, że szok. Wczoraj w markecie kupiłam trochę jedzenia na 3 dni (mięso i jakieś półprodukty), do tego jakieś jogurty, mleka, owoce i rachunek wyniósł 150zł. A po weekendzie jedzenia już nie będzie. Plus jeszcze chemia, kosmetyki, ubrania, leki (te są absurdalnie drogie) i kasa leci. Wiadomo - są osoby, które żyją za 1200zł w cztery osoby, ale to raczej wegetacja na zupach pomidorowych z wody i koncentratu z biedronki niz zycie. A bez przesady - pracujemy cały tydzień, a potem okazuje się, że na głupie jogurty idzie pół dniówki:o

Gość rozrzutna.n
Przestanę paragony wyrzucać,będę zapisywać przez pełny miesiąc ile na co idzie.Ile na jedzenie,ile na chemię,ile poszło na coś co"wyskoczy" niespodziewanie:-)aaa..i zobaczę ile na pierdoły niepotrzebne idzie

Gość u nas tez kupa kasy
ponad 8500 na 2 osoby i kuzwa ledwo do 1 :P Ale tez mamy troche wydatkow. Teraz ja nie pracuje, odeszlo 2100 zł i zapewne nawet odlozymy. Zawsze tak jest, im wiecej masz tym wiecej wydajesz, a jak masz mniejt o jeszcze odkladasz

Gość rozrzutna.n
sram mordą

Gość rozrzutna.n
Niezabawny podszyw