Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jklsjdkasjklsjfdkslfjds

Jakie sa jeszcze firmy produkujace odzież ciązowa

Polecane posty

Gość jklsjdkasjklsjfdkslfjds

poza mothercare i H&M mama?

Gość Generalnie jeśli jesteś
typowej polskiej budowy to znajdziesz takie ciuchy we wszystkich skandynawskich sieciówkach. Nie jest to odzież typowo ciążowa, ale jest na duże skandynawskie kobiety i nawet rozmiar S nie ma nic wspólnego z polskim S, dlatego wszystko będzie ładnie leżało. Sprawdź!

Gość ModnyBrzuszek.pl
Jeżeli ktoś z Was szuka dobrego i sprawdzonego sklepu z modą ciążową,to polecam www.ModnyBrzuszek.pl mamy szeroki wybór oraz atrakcyjne ceny.

Gość rzeczywiscie atrakcyjne
ceny buahahahha

Gość lulu.153
a ja kupiłam ostatnio dwie sukienki w sklepie www.alternatywnamama.pl są fajne i bardzo tanie, jak na odzież ciążową

Ubrania ciążowe można kupić w C&A, Next, H&M, M&S, itp ale są one dosyć drogie. Można znaleźć coś fajnego i taniego na Allegro. A fajne używane i w bardzo dobrym stanie ubrania można znaleźć na brytyjskim e-bayu. Można je kupować pojedynczo i w zestawach. Dobrych firm i dobrze się noszą. Można też tam znaleźć nowe rzeczy po okazyjnych cenach. Nie warto kupować za dużo. Najważniejsze są spodnie choć polecam ciążowe leginsy (e-bay lub allegro). Kosztują mało i są super wygodne. Tak naprawdę zwykłe spodnie dresowe (nie ciążowe) z wygodną gumką też pasują przez całą ciążę. Najgorzej jak trzeba kupować jakieś bardziej eleganckie ubrania do pracy. Bo wtedy trzeba trochę wydać. A tak na co dzień to większy rozmiar swetra, spódnica na gumce, czy modne ostatnio bluzki z wciągniętą gumką na dole mogą byc spokojnie używane przez cała ciążę. Ja jestem w 9 miesiącu i nadal noszę wiele zwykłych ale takich właśnie szerszych rzeczy. A brzucha z cała pewnością nie mam małego.

Gość leginsy i tunika wystarczą
po co tak wydziwiać? no jeszcze jedne spodnie z takim elastycznym pasem to warto mieć, szczególnie na jesień, ale reszta? po protu te sam rzeczy tylko droższe.

Gość d.z.iunia
Ja większość ciuchów kupiłam w happy mum, są drogie to fakt, ale tuniki będę mogła nosić też do legginsów po ciąży, bo są dobrze skrojone i bynajmniej nie wyglądają jak worki. Mam też kilka ciuchów firmy top one, ale w porównaniu z happy mum jakość niższa, a cena niemal taka sama. Jeśli chodzi o ciuchy z normalnych sklepów - kupiłam kilka tunik, takich luźniejszych w sklepach, w których normalnie się ubieram (np. orsay czy jacqueline riu), w moim normalnym przedciążowym rozmiarze (nie przytyłam jakoś dużo, więc luźne fasony były jak znalazł) i muszę powiedzieć, że pod koniec ciąży te normalne ciuchy nie układają się już tak fajnie jak ciążowe. Coś gdzieś zaczyna śmiesznie odstawać, albo okazuje się, że tunika z przodu robi się krótsza niż z tyłu (bo zatrzymuje się na brzuchu). Choć mam jedną z orsaya, która cały czas wygląda rewelacyjnie. Za to ciążowe ciuchy są tak skrojone, że nic nigdzie nie odstaje i wyglądają tak, jakby były na mnie szyte i kupione dosłownie wczoraj na taką wielkość brzucha, jaką teraz mam. Także ja bym nie rezygnowała z ciążowych ciuchów całkowicie.

Gość alicja.maj
Ja uważam że kilka ciążowych bluzek i 2 pary ciążowych spodni + ciążowe leginsy są warte wydanych pieniędzy. Nie trzeba ich nawet kupować w markowych sklepach. Na portalach aukcyjnych jest pełno używanych ciążowych ubrań - we wszystkich rozmiarach i w naprawdę dobrym stanie. Wszystko zależy w jakiej porze roku będzie się miało największy brzuch :-) i czy, tak jak ktoś napisał wyżej, pracuje się zawodowo. Ja np pracuję w biurze i potrzebowałam sporo bluzek żeby móc jakoś przyzwoicie wyglądać w pracy. W pierwszej ciąży największy brzuch miałam w grudniu i potrzebowałam o wiele więcej ubrań niz w drugiej (największy brzuch w lipcu). Latem jakoś łatwiej znaleźć większą zwyczajną luźną bluzkę czy tunikę. Leginsy i taka właśnie tunika to naprawdę super rozwiązanie.

Gość ojojojoja
Happy MUM wg mnie najlepsza firma, bardzo dobre kroje. Ceny - hm - takie sobie, ale warto kupić dwie, trzy rzeczy i będzie ok. Wiem, że na allegro można nabyc coś uzywanego tej firmy - naprawdę warto.

Gość szykownybrzuszek
zapraszam do sklepu szykownybrzuszek.pl,tam znajdziecie odzież ciążową oraz akcesoria dla mam karmiących i maluszków!!!!

Gość nie mam nicka
C&A ;)

Gość luddkowska2
Nie wiem jakie firmy ale znam bardzo dobry i polecany sklep z taką własnie odzieżą ciążową http://www.beautybelly.pl/ Ja bardzo chętnie w ciąży robiłam tam zakupy.

Gość milkiłejka
Może ja nie znam producentów, ale wiem skąd warto kupowac w Internecie, tak by nie zostać oszukaną. http://www.sweetmama.pl/

Gość gość
polska firma Nivena

Gość UrszulaKraków
Oj podejrzewam że jest dużo więcej, zerknij tutaj na wybór ciuchów ciążowych http://ekskluzywna.pl/bielizna-ciazowa ja tam kupowałam i liczę że się jeszcze przydadzą bo chce mieć drugie dziecko.

ja nie kupuje w sklepach szkoda mi kasy ,na pare miesiecy,chodze po uzywanej odziezy i naprawde cuda mozna znaleść,za spodnie ciązowe rurki zapłaciłam bym w takim sklepie ok 200 zł a tak to 15 dałam,czy tuniczki itp.płaszczyk wiadomo ciezko wiec kupiłam w sportowym ale wiem ze po urodzeniu na drugi rok moge w niej chodzic a w spodniach z gumka juz nie.

Gość marta turek
Np. Torelle. Od nich mam w tym momencie kilka ciuchów, ale głównie chodzę w jednej kiecce i spodniach. Co ciekawe - ta sama kiecka była wykorzystywana w Klanie, ale to oczywiście dla mnie bez znaczenia. Za to znaczenie ma to, że ta kiecka jest bardzo wygodna i była tania. Po mnie przejmie ją pewnie siostra ;-)

Gość marta turek
Jeśli chodzi o sezon, to nie do końca tej, ale jeśli mowa o firmie, to zgadza się. Mają świetne ciuchy ciążowe. Uważam, że akurat w tym okresie wygody nie można sobie odmawiać, tym bardziej że można fajny efekt uzyskać stosunkowo niewielkim kosztem. Ta firma ma przecież całkiem normalne stawki.

Gość garbert
Nie siecówki, tylko firmy, które się w tym specjalizują. Bo niestety - jeśli to będzie sieciówka, to jakość wykorzystanych materiałów, jakość samego wykonania kiecki, może być daleka od oczekiwanych. Jeśli przemierzałyście/dotykałyście takich rzeczy, to dokładnie wiecie o czym mówię.

Gość adriannakodek
Od Torelle miałam właśnie kieckę z Klanu, taką jaką miała Zyta przy tych scenach jak była w ciąży. I w sumie dzięki temu poznałam nazwę producenta. Później kupiłam jeszcze spodnie i spódnicę. Wszystko bardzo wygodne, przekazane mojej siostrze, która miesiąc temu urodziła. Po dwóch korzystających nadal stan idealny ;-)

Gość harparek
Pokażcie jakiś przykład ciucha, który mogę kupić ciężarnej koleżance w prezencie. Tak żeby mieć pewność, że na pewno będzie ok. Nie mam określonego budżetu - zależy mi, aby z tego faktycznie skorzystała.

Gość anna karocka
Piszecie o Torelle i tej sukience z Klanu. Można jakiś konkretny odnośnik? Gdzie ją znajdę? Pamiętam, że była bardzo ładna, ale widziałam ją bardzo dawno temu.

Gość gość
elpasa ma fajne ciuszki :)

Gość adriannakodek
Ania - temat tej kiecki od Torelle już się przewijał na forum ;-) To jest dokładnie ta - http://www.sklep.torelle.pl/alate-p1743.html Tylko w serialu była w innym kolorze. Świetna, co nie? Tym bardziej patrząc na to, jak wygląda cena ;-)

Gość anna karocka
Nic dziwnego - jest bardzo ładna. Która z Was faktycznie jeszcze taką, abo podobną miała? Ten kolor który był w serialu jest najładniejszy z dostępnych, prawda? Napiszcie jakie Wy macie.

Gość garatersa
Ja miałam całkiem podobną kieckę, ale najlepsze to, że kupując na rynku zapłaciłam za nią dużo więcej, niż tutaj pokazujecie. Śmieszne to trochę... Ale cóż poradzić. Było minęło. Na przyszłość będę wiedziała, że mam szukać online. A jeszcze jedna ciąża przede mną.

Gość mermaner
Hehe... kto by pomyślał, że nawet znane osoby pójdą po rozum do głowy i nie będą kupować po chorych stawkach ;-) Ja w sumie zawsze szukam takich perełek bo przekonałam się, że istnieją firmy, które mają porządne ciuchy czy buty za znacznie mniejszą kasę niż znane marki.