Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam warunki

Sposoby na hemoroidy po ciąży. Doradźcie!

Polecane posty

Gość mam warunki

Jestem rok po porodzie przez CC. W ciązy pojawiły się hemoroidy zewnętrzne ale nic z tym nie robiłam jakby problem nie istniał sama nie wiem teraz czemu. Nie bolą i nie pieką czy swędzą jakbym tam nic nie miała, krew na papierze się pojawia sporadycznie czasem jakieś krwawienie przy załatwianiu sprawy ale to już było kilka lat przed pojawieniem się hemoroidów zewnętrznych. Od trzech dni aplikuję czopki Hemorectal 2 razy dziennie nie liczę na cud i pewnie udam się do Proktologa tylko nie wiem jak wygląda taka wizyta, czego się spodziewać? Może macie jakieś doświadczenie z leczeniem hemoroidów? domowe sposoby czy sprawdzone leki?

Gość mam warunki
????

Gość mammamamandfbf
mi pomogl proktis m

Gość mam warunki
długo stosowałaś??

Gość mammamamandfbf
2 opakowania

Gość wiolka*fasolka
procto hemolan masc mi pomogla po porodzie no i trzeba dobra diete zeby nbie powrocily. Ostatnio byl program na TLC ze kiedys ludzie sie wyprozniali na kucaka i nie mieli hemoroidow ani raka jelita i polecila babka zeby zawsze sobie podkladac pod nogi np taki podnozek dla dzieci zeby nogi byly wyzej :))

Gość mam warunki
cholera no czopki nic nie pomagają rano nie mogę brać bo zaraz wysram tylko na noc nic mi nie da :(

Gość pytanie nr 1
mam warunki tak, ja znam dobry domowy sposob. Kolezanka po prorodzie przez hemoroidy schudla do 40 kg, juz prawie lezala na stole czego bardzo nie chciala , bo miala malutkiego niemowlaczka, ale w ostatniej chwili jakis lekarz poradzil jej (wlasnie ze wzgledu na to, ze po operacji ciezko byloby jej odrazu zajmowac sie dzieckiem)cos co ja postawilo na nogi! Bardzo proste, kup cebulke dymke, mala, podgotuj w malutkiej ilosci wody lub na parze do pol-miekkosci, jeszcze cieple (ale uwazaj zeby nie byly gorace!) wsadzasz w odbyt i trzymasz z pol godziny, pozniej zmiana na nowe. Sposb jest ten wspanialy, moze dlatego, ze cebula jak i czosnek to naturalne antybiotyki i zatrzymuja infekcje? Mozna tez robic oklady na te zewnetrzne,m rozmiazdz takie dymki, przyloz w okolice odbytu na pieluszce dla doroslych lub duzej nocnej podpasce. Najlepiej na noc, zeby sie za duzo wtedy nie ruszac, bo oklad sie przesunie. Sposob przetestowany na hemoroidach w stanie operacyjnym i pomoglo! Takze pamietaj, ze to srodek naturalny, nie szkodzi na inne narzady. Powodzenia:)

Gość mam warunki
warto spróbować ale trochę przeraża mnie to wsadzanie cebulki w tyłek dzięki

Gość pytanie nr 1
ale co Cie przeraza?, przeciez malutkie cebulki dymki sa tylko troszke wieksze od czopka:). Ja stosowalam to tylko raz, bo jak mialam okropna grybe zoladkowa i leciala ze mnie doslownie piana pod cisnieniem, to zrobil mi sie taki stan zapalny i chyba jeden hemoroid wewnatrz. Jedyne co polecili mi w aptece to masc wlasnie na hemoroidy. Wolalam naturalna metoda, wybralam malusie cebulki dymki (mnie strasznie tyl bolal, mialam tam strupa normalnie) i naprawde jak one sa podgotowane i miekawe to nic ich nie czuc, pozniej latwo to zmienic. Ulge czulam juz w ten dzien kiedy zaczelam stosowac ten sposob i przespalam spokojnie noc. Powodzenia i szybkiego wyleczenia:--)

Gość mam warnki
mi wylazły na zewnątrz a jak bardziej się męczę przy zrobieniu kupy to mam aż potem guzki tak to wystają mi skórki nie wiem czy cebula podziała na tak zaawansowane hemoroidy :(

Gość pytanie nr 1
Tak jak napisalam, moja kolezanka juz lezala prawie na stole operacyjnym, przez 2 tyg prawie nic nie jadla przez strach przed zalatwianiem sie. Ona miala okropne, wystajace w stanie strasznie zapalnym, schudla 15kg do 40kg przez to. Mysle, ze jak jej pomoglo to i Tobie. Ona miala i wewnatrz i na zewnatrz, dlatego miazdzyla tez ta cebulke i robila oklady na zewnatrz. Nie bede Cie przekonywac, ona wtedy sprobowala wszystkiego i to zadzialalo.

Gość mam warunki
przekonałaś mnie ale też boje się wizyty w toalecie bo niby nic mnie tam nie boli ale nie chce żeby były większe bo moge skończyć właśnie na zabiegu

Gość gość
Uważam, że najlepsze efekty w leczeniu hemoroidów gwarantują wkładkę Anurex. Leczenie przy ich zastosowaniu polega na ochładzaniu chorych miejsc na zasadzie krioterapii i jak wskazują przeprowadzone badania oraz moje doświadczenie przynoszą niemalże 100 procentową skuteczność. Kupisz je pod adresem http://anurex.intelishop.pl