Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie ufaj sasiadom

pedofil

Polecane posty

Gość nie ufaj sasiadom

Czesc, mam taki problem - w dziecinstwie bylam wykorzystywana kilka lat przez pedofila, zniszczyl mi zycie. Zastanawiam sie co zrobic z tym typem. Prosze o sensowne odpowiedzi - uplynelo za duzo czasu by podac go do sadu : / poza tym boje sie ze jesli zbyt ostro wyjade to moja rodzine moga spotkac szykany itp - rodzice sa juz emerytami a to nasi sasiedzi (pedofil tam nie mieszka ale zostalo rodznestwo) Chodze teraz na terapie i czuje jak ogarnia mnie coraz wiekszy zal i zlosc za to co mi zrobil i za stracone lata. Czuje ze musze cos z tym zrobic, a przynajmniej ostrzec innych. Ale jak?? Nie moge tak po prostu powiedziec, ze mi to zrobil, bo moze oskarzyc mnie o znieslawienie - pal licho ja, ale nie chce dokladac stresu moim rodzicom Prosze o jakies porady, bede wdzieczna za kazdy glos

Gość nie ufaj sasiadom
Nie wiem jak mozna zartowac z czyjegos zmarnowanego zycia.

Gość nie ufaj sasiadom
ale ja sie nie boje pedofila tylko boje sie ze on moze zrobic cos moim rodzicom : / a rodzicom powiedzialam jakis rok temu. Ale co z tego, jak to wszystko zdarzylo sie dawno. Rodzice nic nie zrobili. Ale ok, to moja sprawa. Tylko nie wiem jak to rozwiazac zeby ich nie narazac. A nie powiedzialam, bo to byly lata 80te i nie wiedzialam ze o takich rzeczach sie mowi rodzicom ; ] myslalam ze to moja wina, jak np sie przewrocilam i bolala mnie noga to tez nie mowilam rodzicom, zeby nie byli zli

Gość jestem też w takiej sytuacji
kilka razy mnie spotkało to ze strony dziadka mojego kolegi miałam 10 lat teraz mam 30 mam lęki i nawracającą depresje mam uraz do wszystkiego ten skur wiel już nie żyje i mam nadzieje ze smazy sie za to w piekle rodzina nie wie o tym ale wiem ze jesli urodze dziecko kiedys i ktos je skrzywdzi w taki sposob to poprostu zabije tego typa

Gość nie ufaj sasiadom
po 5 latach sie przedawnia :/

Gość nie ufaj sasiadom
jestem w szoku ze to moze tak wplywac na psyche : / dobrze ze chodze na terapie ale tyle lat zmarnowanych, tyle lat ....

Gość kruszinka
napisz co on ci robil, w sensie jak sie do ciebie dobral w jakich okolicznosciach, zebysmy wiedzieli w jakich syt. moga nasze dzieci byc narazone..

Gość jutubiofkors
mam dwoje dzieci i boje sie ze ktos moze kiedys sie do nich dobierac, jakby cos takiego sie stalo to nie przebieralabym w srodkach tylko zajebala jak psa, przede wszystkim bede z dziecmi rozmawiac i tlumaczyc czego inni nie powinni im robic, zreszta wydaje mi sie ze po zachowaniu dziecka mozna wywnioskowac duzo, przeciez dziecko po takim wydarzeniu musi byc przygnebione itd

Gość siwy włos
kruszinka zboczona jestes ? o co ty pytasz? kazesz jej powracac do tych wspomnien? nie wiesz co powiedziec swojemu dziecku na ten temat? Ja swojej brataniczce mówię żeby nigdy w życiu nie szła nigdzie z żadnym mężczyzną i chłopakiem bo ją zamknie w piwnicy i nie puści co mam jej powiedzieć że ją zgwałci albo każe się rozebrać do naga ? mała ma to zakodowane żeby pod żadnym pozorem nie szła nigdzie na żadne lody,oglądanie małych kotków czy że ją odprowadzi do mamy czy babci a jak ktoś byłby natrętny to ma wrzeszczec na cala pare i uciec

Gość jutubiofkors
kruszinka pojechala .......moze to pedzio

Gość Pedofile do gazu
Zemscij się na skurwielu! Ustal gdzie mieszka.kup spray i wysmaruj mu drzwi , okna i co tam jeszcze możesz napisem tu mieszka pedofil, uwaga ....... Nazwisko..... To pedofil, etc. Demaskuj gnoja. To bedziedlaniego kara i ostrzeżenie dlainnych.

Gość Pedofile do gazu
Jeśli ma auto to kup 5l farby olejnej i wylew mu na auto i szyby, na to porozrzucaj ziarna, płatki owiane. Do tego napis ze spray pedofil

00:24 [zgłoś do usunięcia] nie ufaj sasiadom po 5 latach sie przedawnia :/ nieprawda. w przypadku molestowania nieletnicj jest inaczej. po pierwsze liczysz czas od uzyskania pelnoletniosci. wtedy rusza dopiero bieg przedawnienai... ja bym rozjebal mu zycie jakos... zemscij sie:D ale mądrze...

Gość kruszinka
no to ter jestem pedoifil :P heh

Gość była kotka74
dopiero co zrobilas temat .......rachunku w kidzeni meza ........naprawde az tak sie nudzisz czy masz z garm cos nie tak ????????????????????????????????

Gość jutubiofkors
ile ma teraz lat ten pedofil?????? ja pomoge rozjebac mu zycie - nie cierpie talatajstwa i zwyrodnialcow,

Gość jutubiofkors
jesus jaki temat?

Gość była kotka74
sorki mam niemiecka klawiature ..... juz przestan bez sensu ( tak mi sie wydaje )prowokowac te biedne dzieci ......bo to juz zalosne jest

Gość była kotka74
i uwazaj........bo twoje ip

Gość nie ufaj sasiadom
Po prostu bylam bardzo otwartym dzieckiem ktore do kazdego lgnelo : / Napisze tak, zeby zaden zwyrodnialec nie mial poradnika jak znalezc dobra ofiare : / Po prostu uczulajcie dziecko ze NIKT nie ma prawa go dotknac, a kazdy dotyk typu pani w szkole, higienistka powinien byc przy swiadkach, a jak bez swiadkow to dziecko powinno o tym mowic. Poza tym ja bylam dzieckiem bardzo tresowanym, nie umialam mowic "nie doroslym", do dzisiaj czuje respekt przed starszymi. To pulapka. Ciche, grzeczne dzieci nie potrafia sie obronic a czasem nawet poskarzyc. I nie robic tabu z seksu bo mnie chciano tak "ochronic" ze w ogole nie mozna bylo o tym mowic w domu - zawsze czulam ze to wstydliwy temat. Bez obsceny, tylko po prostu nie ukrywac tego, ze istnieje taka sfera. Bez szczegolow bo dziecko nie musi o wszystkim wiedziec. Ale zeby nie czulo ze to jest wstyd jak o tym mowi. Poza tym miec oczy dookola glowy. Ja wychodzilam na podworko, wtedy wszystkie dzieci tak robily, teraz mam wrazenie ze dzieci sa bardziej chowane w domach. Ale najwazniejsze - pedofil to nie jest obcy pan. Zawsze slyszalam, zeby nigdzie nie isc z obcym, ale zrobil mi to "przyjaciel rodziny". I w wiekszosci przypadkow sa to wlasnie takie osoby. Rodzicom i dziecku glupio jest potem dochodzic czegos wobec wujka, tescia, dziadka itd. Uwazajcie zwlaszcza na "przyjaciol" krewnych Dziecko jak przezyje traume to bedzie to po nim widac nawet jak nie bedzie wiedzialo jak opowiedziec. Poszukajcie w sieci jakie sa objawy. Ale dzieci nie potrafia ukrywac swoich stanow emocjonalnych.

Gość nie ufaj sasiadom
Mysle, ze demaskacja bedzie dla niego najwieksza kara. Bo co z tego ze mu pomaluje drzwi? To jednorazowy wyczyn. Moze dobrze byloby zalozyc stowarzyszenie ofiar pedofili, gdzie ludzie mogliby miec wsparcie terapeutow i uczyliby sie mowic o tym co ich spotkalo a takze nabierali odwagi by nazywac po nazwisku sprawcow. Ja troche tchorze przed zrobieniem tego, boje sie ze jego rodzina przyjdzie do moich rodzicow z pretensjami, ze namowia innych sasiadow przeciw niemu. Ale wiem ze taka grupa wsparcia by mogla pomoc! Mysle, ze takich ofiar jest bardzo bardzo duzo, a wiec jest duzo sprawcow, wiec ofiary musza wydac z siebie glos.

Gość nie ufaj sasiadom
a a propos tego ze po dziecku mozna wyczuc zmaine zachowania, to owszem, mama zabrala mnie do psychologa, psycholog kazal narysowac drzewo, z ktorego jasno wynikalo, ze mam jakas traume o podlozu seksualnym i co ? I nic. Nikt ani slowa ze mna nie zamienil na ten temat. A pedofil dalej robil co chcial Po prostu lepiej zapobiegac niz potem zastanawiac sie co zrobic, bo moja mama widziala ze cos sie dzieje, psycholog mial czarno na bialym ale nikt nie wpadl na to co, co naprawde sie dzieje

Gość aadfadf
Wywieś wielki napis na jego drzwiach i przed klatką "Tu mieszka pedofil".

Gość smierc
szczerze.. gdybym byla na Twoim miejscu i gdyby mnie to tak męczyło to poszla bym po porade prawną i.. wtedy zobaczyła co da się zrobić by ukoić rany. Pomyśl że procz ciebie mogl krzywdzic ( albo i krzywdzil) inne dzieci i to wlasnie dlatego ze nikt niczego nie chcial powiedziec bo się wstydziły. to takie błędne koło. Mozesz walczyć, wiesz doskonale jak. Prawnik sąd. Albo odpuscic.

Gość smierc
mozesz go tez przesladowac, bawic sie w jakies akcje osmieszające go. Ale co to tak naprawdę da.. to tylko osmieszenie i manifa. dziad i tak bedzie wolno chodzić.

Gość nie ufaj sasiadom
Smierc ale to bylo prawie 20 lat temu : / 15 odkad stalam sie pelnoletnia. Nieaktualne. Prawnik nic nie da, jednynie moge go znieslawic publicznie.

Gość smierc
wiem ze dawno ale nie jestem pewna czy nic z tym nie mozna naprawde zrobic. Bo np. zabojstwa sie nie przedawniają. Popytaj na forach prawniczych moze cos doradzą. A jesli sama chcesz mu dopiec... wiesz, zeby nie bylo tak ze ludzie nie uwierzą, i to Ciebie będą wytykac palcami. Zebys sobie po prostu nie zadzkodziła. Wiesz jak glupi ludzie reagują na takie rzeczy :O Albo zebys nie miala nieprzyjemnosci z jego strony, ze będzie Cię nachodzic itp. Mozesz wydrukowac ulotki i niech ktos rozniesie jego sąsiadom na wycieraczki, jak ulotki z pizzą. By go schańbić ale, bezposrednio do niego bym nie uderzała.

Gość smierc
ja tu nie widze provo

Gość PRAWNIK Smutny
nie ma takiej pozycji

Gość mądralla koalla...
w Otwoclu jest taka kobietka, ktora naglosnila takiego pana i to co jej robil wiele lat temu.