Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laaampartik

Zmęczenie oczu

Polecane posty

Gość laaampartik

Mecza mi się oczy, przy pracy z komputerem, mam uczucie piasku pod powiekami. Znacie jakąś dobrą metodę by temu zapobiec?

Gość Musisz odpocząć
Przez pewien czas musisz dać spokój z komputerem.Ja też miałam to samo,do tego łzawiły mi oczy.Miesiąc miałam szlaban na kompa i teraz jest spoko,ale czy na długo - Trudno powiedzieć?

Tylko czy na 100% od monitora? Może dodatkowo masz uczulenie na pyłki traw (ew. inne alergeny), które jeszcze pylą ??? Krople do oczu będą dobre, jednak koniecznie przestrzegaj dawkowania! P.s. Podsyłam dwie nowe piosenki Marty... ..."Chłopiec" & "O mnie"... http://youtu.be/3dxd0t5_tAE http://youtu.be/n-hi6eGY0ZE Wkrótce kolejne piosenki (bodajże 14)... Mam nadzieję, że uda się nakręcić interesujące teledyski (pomysły są...)... Na facebook' u ---> https://www.facebook.com/events/181294218659685/ Jeśli któraś z piosenek Ci się spodoba... podaj dalej ;) Jeśli nie... to po prostu... Miłego Dnia :) ...choć upał okrutny!

Gość ekspert od wszystkiego
też tak miałam. dodatkowo doszła do tego praca w klimatyzowanych pomieszczeniach. poszłam do apteki, powiedziałam jakie mam objawy i dostałam krople do oczu, chyba za 12 zł. już po drugim użyciu poczułam ogromną ulgę

Gość laaampartik
Witajcie,testy na alergie zrobione. Alergi nie ma.W aptece dostałam krople do oczu, a także produkt Vislea. Czy ktos z was juz to używał?

Gość i takie sa adf
wiesz kropli jest mnostwo, najlepsze i najzdrowsze sa te BEZ KONSERWANTOW. Znane wszystkim krople VISINE posiadaja konserwanty ;/ na zmeczone oczy fajne sa krople ze swietlikiem :) HYABAK czy tanszy STERAZOLIN hydrobalance :) gdy lezysz w lozku fajnie na oczy polozyc kompresy zelowe, ktore trzymasz w lodowce :) lagaodza opuchlizne i oczy odpoczywaja :)

Witaj ,ja używam produktu Vislea wzbogacony w kwasy omega-3 co wpływa na dobrą kondycję narządu wzroku. Jestem księgową i używam tego od ponad trzech miesięcy i jest poprawa. Polecam

Witaj masz racje Vislea po dwóch tygodniach mi pomodła. W ulotce wyczytałam, ze luteina i zeaksantyna to niezmiernie wazne dla oczu substancje odzywcze dzieki temu mam mniej zmeczone oczy.

pracując przed monitorem pamiętaj żeby raz na 1.5godziny popatrzeć w przestrzeń, spokojnie pomrugać.. a na noc przed snem polecam okłady z najzwyklejszego naparu herbaty - waciki kładziesz na powieki i się relaksujesz, doskonale wypoczywają oczęta :)

Ja proponuję wizytę u okulisty.Może potrzebne są okularki korygujące albo po prostu takie które będziesz używać tylko i wyłącznie do pracy przy komputerze.

Gość madagaskarr
Hey, ja równiez uzywam tych kapsułek Vislea.Pracuje przy monitorze, a tam wzrok musi byc niezawodny. Dodatkowo nosze okulary do pracy przy monitorze. Vislea zawiera duzo luteiny co jest wazne dla oczu no i jakies inne składniki o skomplikowanych nazwach które tez sa bardzo wazne dla oczu. dzieki kapsułkom moje oczy sa mniej zmeczone i odzywione. Ja jestem zadowolona i też moge je polecic.

Zmęczenie oczu - chyba każdy z nas to zna, szczególnie osoby, których praca wymaga dobrego wzroku i często nadweręża go. Sama pracuję godzinami przed monitorem, jeżdżę samochodem także w nocy, przez co bardziej muszę wytężać wzrok, bo oczywiście polskie drogi nie mogą być dobrze oświetlone. Co na oczy? Jak dla najlepsze tabletki na oczy to Olimp Luteina Bio-Complex: http://av.pl/2874,olimp-luteina-bio-complex-30-kapsulek.html, która zawiera niezbędne witaminy. Wzrok poprawia się i można sobie na więcej pozwolić. Luteinę Bio-Complex http://av.pl/2874,olimp-luteina-bio-complex-30-kapsulek.html stosuję ja i moja mama, która jest nauczycielką w liceum i po zajęciach musi do późnej nocy siedzieć nad wypracowaniami, klasówkami, sprawdzianami czy próbnymi testami gimnazjalnymi i maturami. A ze względu na wiek jej wzrok nie jest już tak dobry jak kiedyś i bardziej odczuwa zmęczenie oczu. Ponadto mam dla Was wiadomość z pierwszej ręki! Z otrzymanego newslettera dowiedziałam się, że w ten weekend internetowa Apteka Volfarm http://av.pl/ organizuje darmową dostawę dla zamówień za kwotę minimum 50 zł. Warto sprawdzić ich ofertę albo zamówić leki, po które nie bardzo chce nam się wyjść do apteki i skorzystać z darmowej dostawy.

Gość Majka21212
Ja korzystam z żelu ze świetlikiem Flosleku. Przechowuję go w lodówce, dlatego jak nakładam go na oczy daje poczucie ogromnej ulgi. :) Co do samego żelu, to stosuję go wieczorem, po powrocie z pracy gdyż po całym dniu, spędzonym przed komputerem, oczy muszą w końcu odpocząć. Ten żel zapobiega między innymi powstawaniu sińców pod oczyma.

Gość annielska
U mnie świetnie sprawdziła sie Luteina Bio Complex. Naprawde jest świetna, poniewaz juz pierwsze efekty widziałam po 1szym miesiącu. Na pewno pomaga jesli chodzi o zmęczone oczy przed komputerem- tu spokojnie nie odczuwałam problemów z piaskiem pod powiekami.

Gość xeniaj
A czy można ją dostać w aptece bez recepty? Przyznam, że też mam to samo i już nie radzę sobie z tym zespołem suchego oka.

Gość linnnnkowska
Mozna kupić takie suplementy bez recepty tym lepiej dla nas bo mozemy od razu po prostu ośc do apteki i je kupić.

Gość gość
Mnie ta luteina biokompleks zaciekawiła, czytałam opinie, że ma najwięcej luteiny i dobrze działa na oczy , już po miesiącu można poczuć ulgę.

Gość Magdula89
najlepiej zrobić sobie przerwę od komputera jeśli wzrok bardzo doskwiera (hah, aż mi się zrymowało :D), ale myślę, że oprócz tego warto powziąć jeszcze jakieś kroki. może jakiś suplement na wzmocnienie i ochronę wzroku? ja zażywam lutax amd plus, działa przeciwko zwyrodnieniu plamki żółtej, ale ogólnie chroni też oczy, także myślę że możesz tego spróbować :)

Gość gość
A może żelowa maseczka na oczy i powieki Dermiki Fresh&Go, doskonale usuwa oznaki zmęczenie, zmniejsza sińce i worki pod oczami, poprawia drenaż limfatyczny, który za te woreczki odpowiada. Ja ją bardzo lubię i z przyjemnościa nakładam :)

Gość Marika445
ja używam suplementu diety. tabletki z luteiną i witaminami na oczy. zażywam lek japońskiej firmy (lutax amd plus) no i powiem że jest poprawa. od kiedy zażywam, oczy się tak nie przemęczają i ogólnie są w lepszym stanie

Gość anka009
ja na takie coś używam kropli. zmieniałam preparaty, aż doszłam do ocutears i zostałam przy tych konkretnych kroplach. są bardzo dobre, nawilżają oczy jak trzeba i zwalczają uczucie piasku. są też super z tego względu, że mają długą datę ważności, bo aż 6 miesięcy od otwarcia, a większość kropli to gdzieś tak po miesiącu trzeba wyrzucać :/

Gość Kalinnna
powiem Wam że ja wypróbowałam wiele rożnych preparatów, ale żaden nie równa się kroplom cationorm. miałam strasznie suche oko, a jedne krople albo podrażniały moje oczy jeszcze bardziej, albo po 15 minutach musiałam znowu ich użyć, z każdymi było coś na nie. a ten preparat jest naprawdę super, wreszcie coś co przynosi ulgę!

Gość Mariolllla
na zmęczenie? ja używam kropli. słyszałam też o tabletkach, ale nigdy nie próbowałam, bo mnie wystarczają krople. używam tych o nazwie cationorm, widzę że już były wspomniane w rozmowie. mi pomagają wystarczająco, mogę je polecić ;)

Gość Karol__0
ja używam tabletek. zażywam odpowiednie witaminy na oczy. luteina, witamina C i E, zeaksantyna, to wszystko za jednym zamachem, bo w formie tabletek lutax amd plus. ja wolę to niż krople i mogę powiedzieć że działa. jak się nie zapomina o wzięciu tabletki to daje efekty

Gość Maajjka09
ja wspomagam moje oczy tabletkami o nazwie lutax amd plus. słyszy się trochę o korzystnym wpływie luteiny na oczy, ale warto też wspomnieć o witaminach C i E, bo one też mają duże (o ile nie większe) znaczenie dla naszych oczu. wszystko to i także jeszcze kilka innych elementów zawierają tabletki o których wspomniałam. ja zażywam tak mniej więcej miesiąc i czuję poprawę w kondycji oczu, także polecam jeśli ktoś szuka podobnego preparatu

Gość Michasiasia
na pieczenie oczu to najlepsze krople. ja używam ocutears i uważam je za super lek, więc możesz spróbowac tych wlasnie kropli

Gość Misiamisiam
ja zażywam tabletki z odpowiednimi witaminami. luteina, witamina C, witamina E, zeaksantyna... polecam lutax amd plus, zawiera to wszystko i bardzo dobrze wspomaga oczy

Gość Roksannna
ja używam kropli i mi to wystarcza. np lakroft, ja właśnie te stosuje i przynoszą mi natychmiastową ulgę

Gość Karooooooolla
często mam zmęczone oczy i one są wtedy bardzo suche. ale używam wtedy kropli i pomaga. ja stosuję lakroft, można śmiało wypróbować, na mnie działają :)