Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ogloe

czy pani ginekolog dobrze mi poradzila?

Polecane posty

Gość ogloe

dzis o 6 rano wzielam 19 tabletke opakowania logest. godzine pozniej miaam biegunke pani ginekolog u ktorej bylam zapisac sie na wizyte teg samego dnia o 9 rano powiedziala zeby wziela 20 tabletke z opakowania i skonczyla bister dzien wczesniej (skoncze go w takim razie w sobote a nie w niedziele) i potem zrobila przerwe 7 dniowa i zaczea brac nowe opakowanie dzien wczesnije czyli zamiast w poniedziaek to w niedziele:) pierwszy raz o tym sposobie slysze wiec jestem troche zaniepokojona... co myslicie

Gość ogloe
nikt nie wie?

Gość Dobrawka88
o czym ty wogole piszesz?:/

no jasne że pani ginekolog wie lepiej niż ktokolwiek na forum, to ona kończyła medycynę i to ona zna twoje ciało i leki jakie ci przepisuje, skoro tak mówiła to tak zrób innego wyjścia nie masz nikt ci nie doradzi dobrze bo nie jest twoim lekarzem

Gość ogloe
o tym czego nie umiem znalezc w ulotce, staralam sie to dobrze rozpisac:) dzis mialam mocna biegunke po zazyciu tabletki, i chcialam skorzystac z opcji zawartych w opakowania tabletek. ale bylam u pani ginekolog zapisac sie na wizyte i poradzialami byc wiziela teraz jutrzejsza tabletke, i skonczyla opakowanie wczesnej po czym mam zrobic normalna 7 dniową przerwe czyli po prostu tabletke z nowego opakowania wziasc dzien wczesniej, zamiast w poniedzialek to w niedziele.

Gość ogloe
jest bardzo kompetentna:)) ale nie slyszalam nigdy o takim sposobie- i sie az zastanawia czy przypadkiem ja czegos zle nie zrozumialam:)

Gość ogloe
tym bardziej ze nie mialam dzis u niej wizyty tyko po prostu zlapalam ja w recepcji jak sie zapisywalam do niej na przyszly miesiac:)

Gość wwrrr
Mnie tak samo lekarka radzila, choc widze ze musisz miec inny typ tabletek, na takich, ktore maja 20 sztuk w blistrze (!) sie nie znam wcale.

Gość Perw mobilna
W radzie pani doktor nie ma nic dziwnego, zrób tak jak kazała.

Gość ogloe
mam 21 tabletek dzis zjadlam 19 i 20:) jutro lykam 21 i robie 7 dni przerwy:) normalnie powinnam lyknac w niedziele ostatnia tabletke:) ciesze sie ze nie tylko ja o tym sposobie slysze:) bo wydaje sie dosc prosty niz te z 2 sposoby z ulotki tzn by nie robic przerwy...itp

Gość Perw mobilna
To, ze wprost w ulotce nie jest tak powiedziane to nic nie znaczy. 1. Logest ma taka sama ilość hormonów w każdej tabletce, wiec możesz je "dowolnie mieszać". 2. Jest ryzyko, ze przez biegunkę tabletka się nie wchłonęła, wiec musisz uzupełnić dawke hormonow-bierzesz kolejna tabletka z opakowania czyli 20. Będzie Ci brakowało 20., wiec weźmiesz w to miejsce 21. Będzie Ci brakowało 21., wiec w tym momencie zajrzyj do ulotki. Przeczytasz tam, ze w przypadku pominięcia tabletki w ostatnim tygodniu możesz juz jej nie brać tylko od razu przejść do 7-dniowej przerwy.

Gość ogloe
hehe macie racje :) ie ma co nie wierzyc w kompetencje pani dr:) ale ejstem tak prpzestraszona minimalna mozliwoscia ciazy ze musialam sie uspokoic.:)

Gdy biegunka wystapila po godzinie od polkniecia tabletki istnieje ryzyko ze substancje czynne nie zostaly calkowicie wchloniete do organizmu. Wowczas trzeba mozliwie szybko ( w ciagu 12 godzin ) przyjac jeszcze jedna tabletke. Lekarka udzielila Ci wlasciwej porady. Kolejne opakowanie rozpoczniesz w niedziele a nie w poniedzialek.

Gość ogloe
powiem wam ze to jest naprawde dobry sposob na dni w ktorych nie jestesmy pewne czy tabletki sie wchonely , nie raz mam watpiwosci czy ta biegunka ktora wystapilla nie powoduje czy sie tabletka sie nie wchlonie a wystarczy tylko wziasc ostatnia z blistra a reszte brac normalnie:) ciekwa czy mozna tak postepowac w 2 i 1 tyg przejrze ulotke:P