Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzrzynka

Planowana cesarka w 8 miesiącu ciąży?

Polecane posty

Gość katarzrzynka

Czy można się umówić na wczesną cesarkę? Nie mam już siły a ni ochoty dzwigac tego wielkiego brzuszyska, zaraz mi pęknie i porobią się rozstępy :(

Gość takasee
weź się ogarnij i umów do psychiatry a nie na cesarke, dziecko w twoim "wielkim brzuszysku" nadal sie rozwija i każdy dzień w twoim chorym łonie jest dla niego wazny. nie trzeba było w ciąże zachodzić jak sie boisz o rozstepy i ciężko ci nosić dzidziusia

Gość oikejfkf
Można zrobić dwa tygodnie wczesniej a za zachodzie robią często miesiąc wcześniej ale podpisują pisemko że są świadomi ryzyka jakie niesie to ze sobą dla dziecko , noi oczywiście taka wcześniejsza cc sporo kosztuje . Moja koleżanka w Pl miała zrobioną te dwa tygodnie wcześniej i wszystko było ok jednak na miesiąc wcześniej nie ma co sie decydować bo nigdy się nie przewidzi czy dziecko które nosimy w łonie dobrze zareaguje na taką ingerencję i czy jego płuca są już wystarczająco zdolne do samodzielności (bywają przypadki że nie ). Rozstępy zapewne już masz, tylko są rozciągnięte i jak tylko brzuch zmaleje to dostrzeższe , nie tyle szramy (prawdziwe rozstępy) ale miejsca gdzie skóra się naciągnęła.

Gość ojtam ojtam
a potem jak już zrobią ci to cc to będziesz narzekała że dziecko ma problemy, że ma kolki i masz już dość 3 miesiące dzwigać je całe noce bo ma nie do konca rozwinięty przewód pokarmowy itd itp