Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturzystka000

2 kierunki na raz

Polecane posty

Gość maturzystka000

Witajcie. Ten temat powinien być raczej skierowany do ludzi, którzy studiują nie tylko jeden kierunek studiów. Zapisałam się już na dzienne- są to studia inżynierskie w mojej miejscowości. Podobają mi się również zaoczne- licencjackie. Są one raczej pod kierunek i przedmioty jakie uczyłam się w liceum. Potem mogłabym w tym samym miejscu zrobić magistra. Są one co 2 tygodnie. I teraz pytanie. Czy jest ciężko studiować oba na raz? Zawsze przynajmniej 2 weekendy miałabym wolne, a tak nie potrafię się zdecydować, które wybrać.

Gość fdsfgdgdfgsfdg
Jak pierwsze dziennie, a drugie zaocznie to dasz radę. Jak dwa dzienne to niestety wszystko w tygodniu się pokrywa i nie radzę.

Nie wiem czy da się od pierwszego roku dwa kierunki zacząć. Zazwyczaj jest tak, że idziesz na jeden i po roku dopiero na drugi. Ale nie znam się tak dokładnie.

Gość maturzystka000
Nie nie. Dzienne i zaoczne. Zaoczne są co dwa tygodnie więc luzik. Tylko czy podołam? Obawiam się co będzie jak będzie sesja.

Gość proteaza
Da się, ale ja poczekałam rok i dopiero potem wzięłam 2 kierunek, a też miałam inżynierskie i licencjackie. Z tym, że moje były w miarę pokrewne

U mnie ludzie studiują po dwa kierunki dziennie i dają radę jakoś.

Gość maturzystka000
Dzienne to towaroznawstwo a zaoczne to ekonomia.

Gość abcdefgkobieta
jak masz dużo zapału do nauki to dasz radę. ja studiowałam dwa kierunki na raz (w tym też inżynierski) i owszem - czasem było na prawdę ciężko, ale nic nie jest niemożliwe :) spróbuj - zawsze możesz z jednego zrezygnować lub wziąć rok dziekanki.

Gość Papakamaja
I tak nie ma roboty po studiach barany

Gość proteaza
Papakamaja - jeśli ktoś jest chujowy w tym co robi to owszem baranie

Gość abcdefgkobieta
jak się kończy jakąś pedagogikę to pewnie, ze nie ma bo jest nadmiar ludzi, a jak się jest inżynierem to z pracą nie ma problemu (pod warunkiem, że nie jest się totalną sierotą)

Gość maturzystka000
No więc próbować?

Gość proteaza
oczywiście

Gość abcdefgkobieta
pewnie, że próbuj :) powodzenia

Gość maturzystka000
Jeju dziękuję za porady. Zrobię jak mówicie. Zawsze przecież mogę zrezygnować. :)

Gość lalalala25l
Musisz miec zgode obydwu dziekanow na studiowanie na 2kierunkach! Niewazne czy ze jedne beda zaoczne!

Gość maturzystka000
Zgode?

Gość lalalala25l
Tak zgode! Piszesz podania do obydwu i musza sie zgodzic! I uprzedzam pytania, niewazne ze inna uczelnia, czy inny wydzial a nawet inne miasto! Takie sa wymogi formalne i juz!

Gość maturzystka000
Bedą mi zadawać pytania?

Gość abcdefgkobieta
mi nie zadawali pytań i tylko na jednym kierunku musiałam mieć zgodę z drugiego, ale nie zaczynałam ich równocześnie, więc nie wiem jak to się odbywa gdy od razu zaczynasz dwa... ale spokojnie - nie robią z tym problemów :)

Gość lalalala25l
Ale kto ma Ci zadawać pytania? w podaniu piszesz całą sytuacje , czyli na jaki wydział dziennych się dostałaś (czy też studiujesz) i to samo o drugim kierunku. Różne są wymagania na różnych uczelniach, na większości jednak takie rzeczy załatwiasz przed podjęciem drugiego kierunku! czy dziekan z tych pierwszych wyda zgodę! Tak samo od tego roku są szczególna wymagania jeśli chodzi o podjęcie drugiego kierunku na studiach dziennych (państwowe uczelnie)! sporo jest info na ten temat na forach uczelni, poszukaj i poczytaj, badź przedzwoń do dziekanatów i Ci powiedzą!

Gość lalalala25l
abcdefgkobieta-- właśnie w tej kwestii sporo od tego roku akademickiego i się zmienia. I znam sporo sytuacji, że jednak dziekan na podjęcie drugiego kierunku na innej uczelni wydawać nie chciał. O wiele łatwiej jeśli chodzi o ten sam wydział na tej samej uczelni, bo wiadomo, ze kaska za studia zaoczne wpada wtedy do jednego wora ;-) wyjątkiem od tej reguły, czyli zgody dziekanów jest podjęcie równolegle studiów podyplomowych, ale to koleżanki nie dotyczy. Powodzenia