Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maartuulkaa

Badania hormonalne u młodych dziewczyn.

Polecane posty

Witam :) Nie mogłam znaleźć nic konkretnego na forach które przeglądałam, a bardzo zależy mi, żeby się dowiedzieć czegoś przed swoimi badaniami. Jestem jeszcze młoda (17 lat). Moje problemy z miesiączką zaczęły się rok temu. Powodem pierwszej mojej wizyty u ginekologa było brak miesiączki przez dwa miesiące. Dostałam luteinę na wywołanie miesiączki i tabletki antykoncepcyjne (bez żadnych dogłębniejszych badań np. cytologii) parę miesięcy później trafiłam do lekarza z bólami w podbrzuszu i bardzo obfitymi upławami bardzo męczącymi i znów nic nie wyszło. Po odstawieniu antykoncepcji miesiączkę dostaje 2-3 razy w miesiącu, bóle podbrzusza i upławy do tego miesiączki bardzo obite i bolesne i ekspresowe przybieranie na wadze. Zmieniłam lekarza, który od razu wykonał cytologie okazało się, że mam nadżerkę co mnie zmartwiło, bo żadna z moich rówieśniczek nie ma takich problemów :( następnie zlecił badania hormonalne właśnie. Nie wiem czego mam się spodziewać boję się, że w przyszłości mogę mieć problemy z zajściem w ciąże albo jakieś inne. Ogólnie chciałabym się dowiedzieć czego dowiem się z badań czy jeśli będzie coś nie tak czeka mnie leczenie? Czy jest to poważne ? Bardzo proszę o informację przed badaniami. Reszty postaram się dowiedzieć od lekarza :)

Jest wiele hormonow i wiele zaburzen. 😴 Wiekszosc kobiet ma teraz jakies zaburzenia.

Tak wiem, ale chodzi mi o jakieś inne informacje. Z czym może się to wiązać czy jest to coś poważnego? Do kolejnej wizyty jeszcze kawałek czasu, a ja cały czas zastanawiam się co z tego wyjdzie :(