Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiedzmaaaaaaaaaaaa

do doswiadczonych mam! jedzenie 4miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość wiedzmaaaaaaaaaaaa

hej! powiedzcie mi czy takie karmienie jest dobre dla mojej corki.. 6x150ml mm (dosypuje troche kleiku ryzowego i raz kaszki owocowej ale nie wiem czy z tego nie zrezygnowac bo wydaje sie mi za slodka.), i raz dziennie daje jej cos uzupelniajacego np. dzis ziemniaka z marchewka. Chodzi mi o to czy dawac malej ten kleik i czy zrezygnowac z tych owocowych... Moze mi ktoras mama pomoze?

Gość a.....Bc
Najlepiej robić tak jak podpowiada intuicja :) Wg mnie karmisz w porządku. Ja robilam pododnie tylko dawałam klei/kaszkę tylko na noc a w dzień samo mleko plus wprowadzanie nowości. Z drugiej strony to też zalezy od apetytu dziecka :)

Gość 666609
ja bym chyba,jak na razie, zrezygnowała z tej kaszki owocowej.i za jakieś dwa miesiące zaczęła dawać znowu.słodkiego to jeszcze dziecko zdąży w zyciu pojeść

Gość wiedzmaaaaaaaaaaaa
no wlasnie ta kaszka mi chodzi po glowie ciagle... mi sie to wydaje duzo za slodkie.. a jakbym do tego kleiku zmiksowala jakis owoc to bylo by ok? zamiast kaszki owocowej?

Gość a.....Bc
byłoby ok, ale chyba niesmacznie ;) może lepiej jakiś domowy sok? ale to też ... jeszcze słodsze niż kaszka. Moja w wieku 8 mcy prawie cały czas trąbiła kaszkę owocową. gdzies tak do roku. Zęby zdrowe, waga w normie. Chyba nie ma co panikować, skoro to dziecku smakuje i je chętnie :) To w końcu produkt dla dzieci, więc całkiem zły być nie może. Ale dla niektórych mam z kafe w3szystko jest złe, jeśli nie pochodzi z eko ogródka :D

Gość wiedzmaaaaaaaaaaaa
to moje pierwsze dziecko i wole dopytac inne mamy...:) to moze zostane raz dziennie przy tej kaszce.. zawsze przeciez moge dac jej jablko czy jakis inny owoc... a co do tych eko... jestescie za kupowaniem gotowych sloiczkow i robieniem czegos samej w domu?

Gość a.....Bc
widzma ja podawałam długo słoiczki. Do ok 14mca życia, bo moje dziecko tylko to chciało jeść :) potem sama zachciała domowego jadła. I zaczęła jeśc to co jej ugotowałam, wcześniej był bunt na mamina kuchnię. Nie jestem ani za słoiczkami ani przeciw. Mówię jak było u mnie :) Mam zdrowe normalne i wesołe dziecko :)