Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikttonikt

co myślicie o osobach, które mają widoczne braki w uzębieniu?

Polecane posty

Gość jakajataja
Ja nie mam 5 z jednej strony i 6 z drugiej, oba na górze. Zarabiam średnio 6 tys. miesięcznie. Żyję na poziomie. Chodziłam do dentystów, wydałam fortunę, ale plomby same wypadały (chodziłam TYLKO prywatnie, kanałowe 1 zęba- 800 zł). W dzieciństwie non stop brałam antybiotyki i tu przyczyna. Więc stwierdziłam, że nie warto co 2 miesiące robić w kółko tych samych zębów. Nie chce mi się/mam dośc. Poczekam, aż stracę jeszcze 3 i pójdę po wkręty. zapłacę raz konkretnie, a nie co 2 miesiące 800 zł.

Gość nikttonikt
hybrydow chodzi o to, że takie osoby oceniane są jako "menele", nie dbające o higienę itp. a niekoniecznie tak jest i wielu na pewno wstydzi się braków w uzębieniu. dla mnie to jest nieszczęście utracić ząb czy kilka zębów będąc w młodym wieku, bo człowiek od razu jest przekreślony. I już chyba lepiej być takim menelem spod sklepu, który ma jakiś zasiłek czy rentę, wypije wino i nie obchodzi go jak wygląda. i ciekawe czy te osoby tak oceniające, to tak idealnie dbają o zęby od dzieciństwa? niektóre może tak, bo zostały nauczone, ale gdyby nie były to też by tak dobrze nie dbały... matulkow to raczej nie ładne zęby, a nie zaniedbane... nie każdy ma szczęście urodzić się z pięknymi zębami, a jak urosną brzydkie to choćby nie wiadomo jak mył to i tak takie pozostaną.

Gość nikttonikt
jakajataja 6 tyś. to przynajmniej stać na leczenie, ale właśnie mimo tego i mimo leczenia i tak doszło do utraty. Zęby zębom nie równe jednak, niektórzy nie mają większych problemów, a drugim ciągle coś się dzieje :(

Gość diszaxia
ja za duzo slodyczy jadlam i raz ugryzlam cukierka i wylecialo w stylu kawalek zeba,zaczal sie psuc i urywac po kawalku.Zostaly resztki i przod zeba,niestety pytalam sie ze zadne leczenie kanalowe nie pomoze i bede musiala wstawic implanta. Smierdzi mi z niego,wchodza resztki jedzenia czaem ale go nie zerwie,nie chce byc bez zeba,niby w stylu ale czulabym sie niepwenie z dziura.Znajde prace i koniecznie zabka wstawie odrazu.

Gość alidoraddadad34
jestem 33lataka ladna , zgraban mega zadbana i co mam marne zeby ale zdrowe, tylk brak dwojki i 3 in nych co nie widac apartat l1 luki to koszt ok 2800 plus foto itp ok 3500tysL9 niestac mnie, no moz e na apatat tak ale.. potem wizyty przez 2 lata co 6 tyg 250zl:( potem wstawianie rtch straconych zebow i powuekszanie tych co amm caly koszt ok 35tys pytam to moj koplk skad mam wziac??gto moj kompleks ale co zrobie.. nauczylam sie nie usmiechac

Gość uyuyuqwqw
ja w tej chwili nie mam obu czwórek, co nie najlepiej wygląda, ale i tak się cieszę, bo jakiś czas było duzo gorzej. Chodze co miesiąc do dentysty i lecze powoli, bo mozliwosci jesli chodzi o kasę mam kiepskie. Keidyś się panicznie bałam, teraz jak sa świetna znieczulenia i znalazałm super delikatnego dentystę to juz jest o niebo lepiej... Musiałam zataczac się z bólu, zeby isc. Teraz mam kilka do kanałowego, juz wyrwałam dwie ósemki, stary korzeń.... A te słowa krytyki to pisza siksy, co nie mają bladego pojęcia o zyciu i dentyście na NFz. Ja kiedy raz byłam to babka odmówiła wyrwania zeba.. bo ona nie wyrywa.... :( Potem inne przypadki z tegop forum- pół roku czekania na wizytę nawe t z bólem LOL, niemoznosc leczenia np. 6 kanałowo, albo teksty: ta dziura jest za duża na plombe amalgamatową, musi pani zapłacic za swiatłoutw.

Gość sraja muszki
jasne wszyscy co tu pisza maja wszystkie zeby zdrowe biale i rowne tiaaaa

Gość curvy
No ja akurat mam. Zdrowe, nie mam żadnej plomby. I nie dbam specjalnie, myję 2 razy dziennie, piję, palę. I są białe, równe. z czego tak? Z genów. Moi rodzice oboje mają ładne zęby.

Gość curvy
Noo... I co z tego? Pewnie za kilka lat zęby mi sczernieją, wtedy wybielę:D A póki co jestem piękna młoda i mam uśmiech od ucha do ucha:)

Gość szaroszara
dentyści na nfz bywają beznadziejni, na pewno nie wszyscy, ale ja przynajmniej miałam pecha, kiedyś nie miałam możliwości chodzić prywatnie, więc chodziłam na nfz, i co? a to plomb nie ma, a to coś zepsute, nie wiem ile razy odchodziłam z niczym :( a jak już udało się zęby zaleczyć, to byle jak. o jakiejkolwiek poradzie mowy nie było, o wielu istotnych rzeczach nie miałam przez lata pojęcia, dopiero z internetu się dowiedziałam, o wiele z późno niestety :(