Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikttonikt

co myślicie o osobach, które mają widoczne braki w uzębieniu?

Polecane posty

Gość nikttonikt

oceniacie takie osoby na tej podstawie? nie zwracacie większej uwagi na ten fakt? przeszkadza wam to? co myślicie?

Gość naturreeellllkkaa
Uważam to za obrzydliwe.

Gość NoJakToTak
Mi się tacy kojarzą z marginesem społecznym, alkoholikami, ćpunami etc.

Gość brak zeba to hanva
ze sa paskudne brzydkie, chore, nie dbają o zeby a co wiecej nie mają kasy, są niezaradni, nie stac ich na wypełnienie zęba, pewnie o hgiene w ogole nie dbają, są żulami

Gość miniminkao
obrzydlistwo, a jak juz na przodzie to naprawde porazka:-( kurde korony ludzie nie sa takie drogie!!moze sie zdarzyc ze kazdy straci zeba ale ja wtedy piersza wyplete przeznaczylabym na zęba, nie rozumiem ludzi ktorzy chodza ze szczerbą

Gość teoretycznie tak
biedni ludzie, których n stac na dentystę, a na tego z NFZ nie mogą sie doczekać

Gość miniminkao
znalam sympatycznego chlopaka bez trojki i pomimo zalet i fajnego wygladu ta trojka a raczej jej brak byl dla mnie nie do przejscia

Gość nie lubie nikogo:)
też niestety zwracam na to uwage. Mam taka znajoma, ktora wszystko poswiecila dzieciom, kazdy grosz dla dzieci i bla bla .Ma ze 30 kg za duzo, 1 pare spodni, 1 sweter, 3 koszulki, 2 pary butów i brak kilku zębów. Ma pieniadze ( wiadomo, ze nie jest bogaczem, ale gdyby nie kupila corce 15tej pary spodni) mysle ze dalaby rade cos z tym zrobic. Taka matka- polka. No i mi tacy ludzie przed oczami staja wtedy

Gość kfgvjfvgf]
mają gdzieś higienę lub boją się dentysty lub nie stać ich na dentystę

Ja nie mam trzech zębów, tylnich ale trochę widac jak się śmieję i jestem mega zadbana, mam swój styl, mam głębie ale niestety miałam skrają anemie...... A jakoś boje się dentysty, co by mi wstawił sztuczne, bez sensu.

Gość ewewewewr
Ja kiedys przez rok chodziłam bez górnej dwójki. nie miałam na dentyste, teksty o przeznaczeniu wypłaty sa dla mnie zabawne, nie kazdemu starcza ta wypłata chocby do 1, nie mówiac o jej przeznaczeniu na coś tam, najcześciej gadaja tak panienki co mieszkają z rodzicami jeszcze.

Gość nie lubie nikogo:)
dobra, dobra - na nfz też coś tam można zrobić. Wiadomo, że za ładne zęby trzeba dać sporo kasy, ale jak sie dba to i wystarczy lekarz nfz.

Gość suczamałaktośzaczerniłminicka
jest to odpychające i nic tego nie zmieni no chyba, że proteza :D nie spotykałabym się z człowiekiem, który wyszczerza się w bezzębnym uśmiechu ktoś bez zęba = ktoś kto nie dba o siebie w ogóle

Gość nie oceniam ludzi po zębach
oceniam po ubiorze i wyglądzie całej twarzy

Gość miniminkao
dla mnie to chore zeby chodzic ze szczerbem. Wzielabym nawet kredyt i spacała go przez 2 lata ale zeba musialabym miec na drugi dzien po stracie poprzedniego

Gość suczamałaktośzaczerniłminicka
"nie oceniam ludzi po zębach" a ja właśnie oceniam po zębach :classic_cool: mam obsesję na punkcie ich higieny i ktoś kto nie ma zęba a co gorsza ma próchnicę jest oblechem niegodnym niczego :classic_cool:

Jeśli już zwrócę uwagę to patrzę na całokształt. Nie każdy musi być "pijak, patologia, nie dbający" itd. Może być w trakcie np. leczenia.

Gość jfdasasasasas
no jest to odpychajace..pewnie dlatego ze wiekszosc ludzi nie ma zebow z powodu zaniedbania. sa przypadki kiedy ludzie traca zbey w wypadkach i nie stac ich na nowe.. co wtedy?? przekreslacie ludzi zanim cos..powiexza?

Gość jfdasasasasas
c to jest na 3 zebie\?? bo wyglada jak jasny zab na ciemnym

Gość alikamandoo
nic, prześwietlony chyba

Gość nikttonikt
No właśnie tak jak myślałam, większość źle myśli o takich osobach. Tylko, że nie zawsze są to jacyś menele i alkoholicy ( zresztą ja np. znam kilku alkoholików, którzy mają zęby w porządku, mimo że większej uwagi nie przykładają do dbania...) zęby zębom nie równe i czasem ktoś stara się dbać, a co trochę coś się dzieje z zębami, albo ktoś może się bać dentystów, albo zaniedba z jakiegoś powodu - np. w dzieciństwie albo z powodu choroby, albo w wypadku straci. A uzupełnić zęby to wcale nie tak prosto wbrew pozorom, - trzeba mieć kasę, dobrego stomatologa, i szczęścia trochę, żeby nie było komplikacji... a efekt to też nie wiadoma. miminkao - na drugi dzień? na implanta to co najmniej pół roku się czeka. a nie każdy może mieć implanty i jest ryzyko,że się nie przyjmie. mostku też tak szybko nie zrobią, najpierw chyba musi się zagoić rana po zębie.

Gość hybrydow
nikt ale co chcesz nam udowodnic tym tłumaczeniem?? ja bym sie ze wstydu spaliła chodząc z dziurą po zębie. Nie rozumiem jak można nie miec zeba na przodzie. Dla mnie to ktos zaniedbany, wyobrazam sobie odrazu ze jesli nie interesują go zęby ktore sa wizytówka człowieka to co dopiero z higiena osobistą u kogos takiego. Człowiek ktoremu zalezy na wyglądzie, jest schludny i czysty to nie doprowadzi do tego zeby chodzić po miescie z dziura po zebie

Gość matulkol
nikttonikt zobacz sobie jak czlowiek wyglada z zaniednabymi zebami http://www.pudelek.pl/artykul/41491/kate_z_zepsutymi_zebami_foto/ a co dopiero ze szczerbem:-D zeby to wizytowka kazdego czlowieka, widzisz brzydkie zaniedbane zeby to wiesz odrazu ze facet pewnie berze prysznic raz na tydzien, mysle zeby gdy ma byc seks i dentyste odiwedz gdy juz ropą podejdzie

Gość matulkol
*myje zęby gdy ma byc seks

Gość Adrianoo espanoo
Lepiej nie mieć jednego zęba niż mieć je krzywe jak ja 😭 mam 17lat i dopiero teraz się obudziłem

Gość GHAH Mistrz Splinter 666
Fluoryzacja w szkołach była dla wszystkich! Kto ząbków nie myje to nie ma na pastę, albo mu się uzębienia myć nie chce! Narkotyki z alkoholem + psychotropy = hebefreniczny humor wesołkowaty z euforią! Choroba psychiczna z depresją wystąpi, gdy zęby są chore! Prawdziwy naukowiec wszystko przetestuje na sobie, a nie na zwierzętach! Wybili? Pobili? Okopali? Pearl und diamond smile with SmileXxX vel SmajleX!

Ale pierdolicie farmazony ludzie. Znowu kolejny temat, gdzie wszyscy wypowiadający się to ideały a cała reszta to patologia . Ja mam znajomą która od dziecka nosi protezę z kilkoma zębami bo miała w dzieciństwie wypadek. muszę jej powiedzieć, że podczas wypadku nie zadbała o swoje zęby i jest totalną patologią. Od razu widać, że sama gówniarzeria się tutaj wypowiada, albo dorośli uważający się za pępek świata.

GHAM Jest jeszcze coś takiego jak jedzenie dużych ilości słodyczy w dzieciństwie, wtedy nawet fluoryzacja nie pomoże.