Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xoxoxoxoxoxox

Jak dowiedzieć sie kim jest moj biologiczny ojciec? Jak go odnaleźć?

Polecane posty

Gość xoxoxoxoxoxox

Wyróżniamy 4 grupy krwi - 0, A, B oraz AB. Rh każdej grupy może być dodatnie lub ujemne. Jeśli oboje rodzice mają Rh ujemne to dziecko odziedziczy grupę krwi jednego rodzica i Rh będzie ujemne. Jeśli jeden rodzic ma Rh dodatnie, a drugi ujemne lub oboje mają dodatnie to dziecko odziedziczy grupę krwi jednego rodzica, a Rh może mieć i dodatnie i ujemne. Mam nadzieję, że zrozumiale wyjaśniałam. Moja mama ma grupę krwi 0+, a ojciec A+.. więc ich dzieci będą miały grupę krwi albo 0 albo A z Rh na plusie lub na minusie. I zgadza się moja siostra ma grupę krwi A-. Za to ja nigdy nie znałam swojej grupy krwi bo mama albo coś ukrywała, albo faktycznie nie zrobili mi tego badania jak mówiła. Byłam nie dawno na badaniu i wyszło, że moja grupa krwi to B-. Zaskoczyło mnie to bo powinnam mieć albo 0+, 0-,A+, A- a tu skąd nagle B. Poszłam jeszczeraz zrobić badanie gdzie indziej i znów wyszło B-! Czy to oznacza to o czym ja myślę? Jestem podobna do mojej mamy i siostry też ale tylko z rysów. Ja jestem blondynką z zielonymi oczami,a siostra brunetką z brązowymi, co odziedziczyła po ojcu, za to ja mam oczy podobne do mamy, ale moje są typowo zielone, a jej szarawe. Mama też jest brunetką, a ja jestem jedyną blondynką w rodzinie. Do ojca nie jestem podobna. To by wiele wyjaśniało. Mój ojciec nigdy nie przytulił mnie, nie powiedział, że kocha.Nigdy nie zrobił mi jakiegoś prezentu, w urodziny nie rzadko wcale nie złożył mi życzeń. Często był dla mnie złośliwy, uszczypliwy, upokarzał mnie i poniżał. Nigdy nie miałam w nim wsparcia. Zdarzało się, że mnie bił często z błachego powodu, a siostrę traktuje jak księżniczkę. Nigdy nawet na nią głosu nie podniósł, ja byłam zawsze gorszą. Nie jest mi przykro bo dla mnie to obcy człowiek, tyran na którego boję się spojrzeć czy o coś zapytać. Nienawidzę go. Ostatnio popsuły mi się relacje z mamą. Często się kłócimy. Nie wiem czymi coś powie. Wiem, że będzie z tego kłótnia. Mogę jeszcze dodać, że mama brałaślub gdy jamiałam dwa latka, a moja siostra jest młodsza o 3 lata. Ja mam obecnie 18. Chciałabym poznać prawdę ale nie wiem jak się dowiedzieć. Poradźcie co powinnam zrobić?

Gość dgdfgfg
Powinnaś porozmawiać z mamą w cztery oczy i zapytać się wprost ale delikatnie, powiedz ze wiesz ze twoim ojcem jest ktoś inny i masz prawo wiedzieć kto , być moze była to przypadkowa znajomość jednej nocy dlatego to przed tobą ukrywa ze ojciec cie nie chce znać itp ale mimo wszystko uwazam ze powinienaś wiedzieć a ona jest ci to winna

Gość byc moze mama ukrywa przed
toba prawde, bo jest dla nie bolesna ( moze moglaby byc takze dla ciebie) - mozesz porozmawic, ale nie naciskaj.

Gość lujjjjjjjjjjj
zapytaj ją w prost z kim się pieprzyła!!

Gość xoxoxoxoxoxox
Macie może jakieś pomysły na jaką najgorszą prawdę się ewentualnie przygotować?

Gość dgdfgfg
może została zgwałcona ? wiesz tak przypomniała mi się historia mojej kolezanki , została adoptowana , bardzo chciała odkryć prawdę i jak ją poznała okazało się ze jej matka jest upośledzona umysłowo w stopniu znacznym a ojciec nieznany bo została zgwałcona :(

najgorszy ( ale nie boj sie, na pewno tak nie bedzie) to gwalt, przygoda po pijaku nie wiadomo z kim, facet, ktory jest w wiezieniu. Ale najprawdopodobniej jakis malo wartyfacet, moze ex, moze zonaty? z ktorym mama nie chciala ( lub on z nia) miec nic wspolnego.

Gość xoxoxoxoxoxox
Myślicie, że mój biologiczny chciałby mnie poznać, że myśli o mnie?

moze o tobie nie wiedzieć

Gość dgdfgfg
Myślę ze jakby chciał probował by cie znaleść a moze nie wiedział ze matka jest w ciąży ? Mimo wszystko probowałabym go odnaleść , moze jest teraz mega bogaty i należy ci sie spadek po nim :P:P

wez pod uwage,ze jak zaczniesz temat, to prawdopodobnie rozwali sie malzenstwo twojej mamy, tym bardziej, ze juz nie jest najlepiej. Wg prawa ojczym jest to jednak twoj ojciec Moze zacznij szukac, jak juz bedziesz calkiem samodzielna

Gość dgdfgfg
verbesia , moze i mysli ale dlaczego do tej pory nie szukał kontaktu ? a co z babcią - żyje ? Moze ona ci wyjawi prawdę ?

niekoniecznie mysli. Mnie kiedys bardzo poruszylo, kiedy moj dobry kolega , niby normalny, porzadny facet, powiedzial dosc lekko ,ale calkiem serio,ze podejrzewa,ze po swiecie moze chodzi pare jego dzieci, ktorych nie zna.

Niestety po O (zero) i A (A0/AA) nie ma B... Porozmawiaj z mamą... PAMIĘTAJ, ŻE TWOJE ŻYCIE JEST NAJWAŻNIEJSZE... nie kto jest ojcem :) P.s. Podsyłam dwie nowe piosenki Marty... http://youtu.be/3dxd0t5_tAE http://youtu.be/n-hi6eGY0ZE Jeśli Ci się spodobają... podaj dalej ;) Jeśli nie... to po prostu... ...stosunkowo udanej nocy :)

Gość xoxoxoxoxoxox
Dziadkowie z mamy strony już niestety od 6 lat nie żyją..

Gość xoxoxoxoxoxox
Up

Gość doradzam przede wszystkim
spokojna rozmowe z mamą.. Ona ma jakis powazny powód,zeby cie nie wtjemniczac. Poniewaz na pewno cie kocha, w jakis sposób chce cie chronic. Jak juz bedzisz calkiem samodzielna, mozesz działac w rozny sposób. Sprawdac metryke chocby, Rozmawiac z mamy znajomymi.Analizujac zyciorys mamy z okresu porzed twoim urodzeniem - gdzie mieszkala, kogo znala, co robila- przeciez miala jakies swoje yowarzystwo.Ale pamietaj, jest to bardzo delikatna sprawa!!!Nie rozwal zycia mamie , sobie , jej męzowi i przyrodzniej siostrze.