Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdfgf

odchudzanie-pyt do doswiadcznych

Polecane posty

Gość sdfgf

witam, chcialam od kogos doswiadczonego (!) dostac pare rad odnosnie odchudzania. moja waga skacze cale zycie i mam sklonnosci do tycia (za mama). od kwietnia zeszlego roku udalo mi sie schudnac 5kg (wiec raczej niewiele). obenie mam 176cm i niecale 61kg, chcialabym wrocic do wagi z okresu bycia nastolatka (54-57kg).oczywiscie nic na sile, ale mam kompleksy (grube uda) i czuje sie 'ciezka'. nie wiem, dlaczego moja waga sie zatrzymala i nie chce pojsc w dol (jak sie solidnie najem, to idzie w gore...).jem max 1500kcal dziennie, a najczesciej ok 1200kcal, tylko do godz 18, pije duzo wody i soku pomidorowego-czasami herbate i kawe. na ile musialabym zmienjszyc kcal, zeby byc zdrowa i jeszcze schudnac? nie jem od kilku lat miesa(tylko ryby), jem warzywa i owoce, tylko czarny chleb-odzywiam sie naprawde zdrowo. przedtem uprawialam duzo sportu, teraz nie mam czasu, ale w przyszlym mcu znowu planuje zaczac. niestety nawet chodzac na sport (3*fitness,1*plywanie) robily mi sie miesnie, ale waga nie ruszala. jak to np zrobila anna balon, ze tyle schudla? glodzila sie? czy naprawde trzeba sie glodzic, zeby sie odchudzic? ile kcal powinnam jesc dziennie? dzieki za odp!

Gość dietyczka Moniczka
Twoja waga jest idealna.

Gość dcvfvggtbt
Nie trzeba się głodzić aby schudnąć. 1500 kalorii i ruch i waga powinna iść w dół. Skoro pioszesz że waga stoi w miejscu to czyli że popełniasz jakieś błędy i ty sama musisz dopatrzyć się jakie. Najpewniej przyjmujesz większą ilość kalorii niż piszesz, może nie zdjaesz sobie z tego sprawy. Ruch to bardzo ważna sparwa, bez tego ani rusz :0 🖐️

Gość sdfgf
@dietetyczka, moja waga nie jest idealna, bo liczy sie tez budowa ciala. moja kolezanka przy moim wzroscie i podobnej wadze wyglada zupelnie inaczej. to chodzi tez o samopoczucie i samodowolenie z wlasnego ciala. mozna wazyc przy moim wzroscie 68kg i wygladac super, a mozna wazyc 61kg i miec faldki i zbyt masywne uda. @dvk, mozesz miec racje z iloscia kalorii....ile powinnam przyjmowac dziennie, zeby schudnac? mam je jakos zapisywac i liczyc?

Gość dcvfvggtbt
Oblicz sobie jakie jest Twoje zapotrzebowanie kaloryczne 1. http://www.herk.pl/programy/zapotrzebowanie-kalorie.php 2.http://exrx.net/Calculators/CalRequire.html Od tego co ci wyjdzie odejmujesz około 500 i do tego się ruszasz. najlepiej 4 posiłki dziennie. dużo surowego. woda. w necie jest tak wiele cennych info na ten temat, że napewno znajdziesz coś dla siebie. zagladnij na forum http://www.sfd.pl/odchudzanie/ obczytasz sie :)

Gość dcvfvggtbt
poczytaj o diecie low carb. pzdr.

Gość dcvfvggtbt
to wyzej to nie mój wpis. ja nie polecam low carb.

Gość wqew
up