Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie kumata kucharka

Sałatka na grilla... Co zrobić pytam was drogie panie :)

Polecane posty

Gość nie kumata kucharka

słaba ze mnie kuchareczka, dlatego mam pytanie, co łatwego i w miarę prezystępnego cenowo mogłabym zrobić jako sałatkę na grilla? może bez mięsa bo będzie i tak oddzielnie może coś z ryżem?

Gość jak do mięsa to lepiej
coś lekkiego. ja najbardziej do grilla lubie gecką, bez zapychaczy typu ryż czy makaron

grecką *

ogórek surowy w kostkę papryka kukurydza majonez sól pieprz Składniki na oko, zawsze wychodzi dobra

Gość Miliana23
to napiszcie skład tej greckiej żeby kobieta wiedziała co ma robic

Gość nie kumata kucharka
ale do greckiej potrezba oliwek i oliwy z oliwek prawda? a ja nie mam i powiem szczerze z kasa tez raczej nie najlepiej ;) ale dzięki za propozycję ;)

Gość Panna MAM_ TO_ W_ DUPIE
może proste i smaczne - pomidory ciete w ósemki i jeszcze na pół z sosem czosnkowym ( jogurt, czosnek sprasowany, sól i pieprz) i druga sałata w sosie - cos na wzór vinegret ( ocet winny, musztarda, oliwa z oliwek i zioła)

tzn ja modyfikuje grecką bo dodaje sałatę. nie musi byc z oliwkami, od biedy sosy winegret też nie musisz robić samemu, są takie w saszetkach.

Gość salatka gyros przekladaniec
pyszna,mieso gyros,kukurydza,salata pekinska majonez i kechup,

i grecka na upał raczej nie, bo od razu zwiędnie :) Polecam jeszcze Pomidory w plastrach pod pierzynką z jogurtu greckiego (albo naturalny z łyżką majonezu) z siekanym czosnkiem i utartym żółtym serem, doprawić solą i pieprzem

Salata, czerwona cebula, ogorek, pomidory, marchewka, seler..... Ja wszystko podaje osobno, bez przypraw, Kazdy sobie sam komponuje na talerzu i przyprawia wedle uznania: majonezem, musztarda z miodem, keczupem, sosem jogurtowym, oliwa i sokiem z cytryny, sosem samurai, brazylijskim, koktailowym. Do tego makaron swiderki w czerwonym lub zielonym pesto, tabulle z rodzynkami i ananasem, ziemniaki w mundurkach.

Gość GYROS NIE!!!!!!!!
Tylko nie sałatka gyros, to jest wstrętne i wstyd to podać, typowe dla marginesu społecznego!!!!!!!!!!!

ogórek surowy w kostkę papryka kukurydza majonez sól pieprz ZAPOMNIAŁAM O RYŻU UGOTOWANYM - GŁÓWNY SKŁADNIK.... RYŻ GOTOWANY :)

gotowany ryż ogórek surowy w kostkę papryka - surowa kukurydza z puszki majonez sól pieprz ;/

Gość nie kumata kucharka
ta mi się wydaje zajebista "Pomidory w plastrach pod pierzynką z jogurtu greckiego (albo naturalny z łyżką majonezu) z siekanym czosnkiem i utartym żółtym serem, doprawić solą i pieprzem" :)