Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fredka_Fredka

Chłopak z niską samooceną

Polecane posty

Gość Fredka_Fredka

Mój chłopak ma problem z niską samooceną przez bardzo trudne dzieciństwo. Nie wierzy w siebie, z góry zakłada, że coś mu nie wyjdzie, nie widzi sensu kontynuowania nauki ponieważ i tak sobie nie poradzi, ma kompleks niższości z powodu braku pieniędzy, twierdzi że przez to jest "gorszy". Nie wiem już jak moge mu pomóc. Rozmawiałam z nim o tym, ale rozmowy odnoszą tylko chwilowy skutek... Jak moge mu pomóc?

Gość psychiatra z sąsiedztwa
zajeb go społeczeństwo będzie lepsze

Gość bezzębna Mariola
uciekaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

głupie pytania - jeszcze głupsze odpowiedzi prosty scheamt

Gość bezzębna Mariola
głupie bo ma wiać od kogoś kto ciągnie w sam dół??? :/ hm....

głupie bo autorka najwidoczniej nie ma mózgu i nie pomyślała o czymś tak oczywistym w tej sytuacji, gdy próby rozmowy zawiodły.. i wyjechała z tym na kafe wszak to od razu przychodzi do głowy

Gość Fredka_Fredka
To nie jest takie proste. Chciałabym mu pomóc, jakoś zmotywować go nawet proponowałam pomoc finansową, wizyte u psychologa, ale On twierdzi, że nie pójdzie na tam bo nie jest psychicznie chory :(

psycholog- specjalista od problemów rodzinnych, społecznych, emocjonalnych; nie przepisuje leków psychiatra- leczy poważne zaburzenia psychiczne, choroby przepisuje leki psychotropowe Opcja numer 1 jak najbardziej zalecana

Gość Fredka_Fredka
*Tam Groził mi, że jeżeli od niego odejde to popełni samobójstwo. Nie wiem już co moge zrobić w takiej sytuacji..

czyli szantażysta emocjonalny wiesz to już mi podchodzi pod socjopatę i psychopatę on się musi leczyć innej rady nie ma

Gość Fredka_Fredka
Zostawiłabym go, ale gdzie ja znajdę drugiego z takim wielkim penisem? :(

Niestety to błędne koło... aczkolwiek dobra psychoterapia, być może farmakoterapia (antydepresanty) powinny pomóc... P.s. Podsyłam dwie nowe piosenki Marty... ..."Chłopiec" & "O mnie"... http://youtu.be/3dxd0t5_tAE http://youtu.be/n-hi6eGY0ZE Wkrótce kolejne piosenki (bodajże 14)... Mam nadzieję, że uda się nakręcić interesujące teledyski (pomysły są...)... Na facebook' u ---> https://www.facebook.com/events/181294218659685/ Jeśli któraś z piosenek Ci się spodoba... podaj dalej ;) Jeśli nie... to po prostu... Miłego Dnia :) ...choć upał okrutny!

Gość manio ciekawski=)
To mu powiedz, chociaż to pewnie i tak nie wywoła u niego rewolucji w myśleniu, że ludzie ze zdrową psychiką, nie popełniają samobójstwa z takiego powodu i to co powiedział, jest już dostatecznym dowodem na to, że powinien iść do psychologa/psychiatry. I rzeczywiście powinien się tam wybrać. Ale uważaj, bo im dalej, tym będzie gorzej. On może pociągnąć Cię na dno swoich emocjonalnych głębin. Jeśli nie będzie nadziei na zmianę, choćby w dłuższej perspektywie, bo tutaj nic od razu nie da się zrobić, to go zostaw, bo sobie zdewastujesz psychikę i życie.

Czasami myślałam o rozstaniu się, ale... Po prostu miałabym wyrzuty sumienia. Mój chłopak nie jest agresywny, nie pije, nie pali tylko jest strasznie zamknięty w sobie, odsunął się od ludzi. Mam nadzieje, że jakoś przez to przejdziemy.