Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Z Kokardą

Problem z aparatem fotograficznym

Polecane posty

Mam aparat, który jest beznadziejny i zamierzam kupić nowy. Problem ze starym polega na tym, że po pierwsze zdjęcia nie da się zrobić w tej chwili kiedy się chce tylko zawsze mijają ze 3 sekundy od naciśnięcia do zrobienia fotki co jest na maxa wkurwiające, zwłaszcza na imprezach :o A po drugie nie da się porządnie przybliżyć przedmiotu fotografowanego z daleka, tak żeby zdjęcie pozostawało dobrej jakości. Może kto wie na co trzeba zwracać uwagę żeby wyeliminować te wady o których mówię :) będę wdzięczna za rady. I może ktoś mógłby polecić jakiś możliwy aparat, ale tak do 1000zł.

Gość na poczatek napisz
jaki masz aparat. kazde urzadzenie ma swoja nazwe i oznaczenie :P Potem zobaczy sie co bedzie lepszego

Gość sassssssssssssssssss
do 1000zł kupuisz ładny aparat. polecam sony. teraz juz chyba kazdy aparat ma przybliżenie, a ze 3sek moze mas ztak ustawione, ze z opóznieniem? bez lampy blyskowej szybciej sie robią foty

7,1 pikseli? to wygląda na dobry aparat, wiec dziwne, ze nie ma przybliżenia. a moze zobacz w instrukcji obsługi?

Zapomniałam jeszcze o jednym. Da sie nim zrobić najwyżej 30 zdjęć, po kilkugodzinnym ładowaniu baterii/akumulatorków i potem pada. Mam zapasowe baterie, ale pomimo że są naładowane nie da się zamienić bo nie działają wcale jesli nie są świeżo naładowane tzn wyciągnięte z prądu i prosto do aparatu :o Nie wiem czy ja coś źle robię czy ten sprzęt jest całkiem do dupy :o

Ma przybliżenie, ale gorsze niż mój poprzedni aparat HP gdzie można było sfotografować coś np 200 metrów od siebie i było zupełnie wyraźne tak jakby zdjęcie było robione z bliska, a tym aparatem wszystko przybliżone z daleka jest niewyraźne. Da się przybliżyć jeśli robię zdjęcie z kilku metrów, ale nie tak fajnie jak tym poprzednim. Nie mogę porównać co miał tamten aparat z tym obecnym bo wyrzuciłam wszystkie instrukcje i nie pamiętam nawet jaki miał symbol.

Sprawdziłabym czy nie mam czegoś ustawionego źle, ale najpierw muszę naładować te pierdolone baterie całą noc :o

a ile lat ma ten aparat, bo wygląda na nowy model, a z opisu wynika, ze juz stary jak świat

ja mam Sony DSC-W50, ma ok 5lat? jestem bardzo zadowolona. ale ja mam kartke pamięci (takjak w komórkach), wiec moze Ty musisz to dokupic, bo bez karty to jest mało zdjec a z karta to ok 800 spokojnie wejdzie tego modelu juz nie produkuja, ale są juz lepsze od tego i juz po ok 500-800zł w salonie (niedawno szukałam z kimś aparatu, wiec sie rozglądałam)

Gość Fauxnews
te aparaty maja zoom optyczny 3.4 i cyfrowy 4 wiec w czym problem poczytaj w instrukcji a jesli chodzi o akumulatorki to kup sobie porządne eneloopy jedyna wada tego aparatu to ze nie ma stabilizatora a tak jest ok

tym aparatem moge zrobic sobie zdjecie np swojego paznokcia i wyjdzie bardzo wyrażnie (ustawia sie makro lub wyłacza makro) wiec zdjecia ładne z bliska i z daleka. oczywiscie, nie są to super zdjecia, takie, ze wiesz-profesjonalne, ale np na wakacje, na imprezy itp to jest idealny. pewnie jest dużo takich modeli, ale ja sie tak nie znam. wiec moge powiedziec, ze polecam sony, bo taki mam i jestem zadowolona.

ale tez uważam, ze poczytaj instrukcje, kup nowe bateria, jak ktos radził i kup kartke pamieci (do kazdego aparatu chyba trzeba dokupić) i bedzie ok.

Mam kartę pamięci, nie w tym problem, chodziło mi o to że na naladowanych akumulatorkach da się zrobić niedużą ilość zdjęć. Pół biedy jak robi sie je na raz, ale robiąc zdjęcia pojedynczo i wyłączając aparat nie da sie zrobić na jednym ładowaniu więcej niż 20 :o akumulatorki są niby dobre Energizer, facet w sklepie fotograficznym przysięgał że będą dobre, ale nie są :o

Ostatnio dałam go na próbę koledze, który umie robić zdjęcia, jest po kursie i stwierdził że tym sie nie da lepiej :o dlatego pytam jaki kupić nowy żeby znowy nie okazał się taki beznadziejny. A ten Sony, który mówisz że masz ile mniej więcej moze kosztować?

Gość Fauxnews
wejdź na allegro poszukaj sobie aparatu jaki ci pasuje cenowo i parametry następnie naciśnij opcje popularność wyskoczą ci modele które są najbardziej chodliwe następnie wpisz dany model na Google wraz z opinią i czytaj wtedy będziesz miała jakieś pojecie o danym aparacie jakie są plusy minusy tego modelu jakie robi zdjęcia itd....trzeba trochę głowa ruszyć bo tutaj to każdy będzie co innego chwalił i mętlik będziesz miała w głowie powodzenia

Powinnaś mieć w MENU różne tryby fotografowania, m.in. automatyczny, własny, scena, i DIS. Ten ostatni to inaczej stabilizacja obrazu. Ustaw go, to będzie robił zdjęcia zaraz po naciśnięciu migawki. Po przybliżeniu zawsze traci się na jakości, ale sprawdź, bo może masz w ustawieniach zaznaczone fotografowanie z małej odległości. A co do akumulatorków, to w takich aparatach przeważnie krótko działają. Wiele też zależy od tego czy są one dobrej firmy, czy najtańsze dostępne w MM. Być może Twoje już wysiadają i pora na zakup nowych.

Już prawie zdecydowałam, że kupię nowy aparat, ale przejrzę jeszcze dokładnie to co mówisz w menu, może coś rzeczywiście jest źle ustawione. Dzięki :)

facet w sklepie sony polecał jakiś za 700zł albo 900zł. a np na allegro albo pozasalonem taki sam bedzie tańszy