Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...smutna

Czy wyjechać z Polski?

Polecane posty

Gość ...smutna

Jestem w rozterce. Mam okazje żeby wyjechać z Polski do USA, mam tam chłopaka który zaproponował mi ślub. I teraz mam dylemat - czy wyjechać z Polski do niego na stałe? Czy zostać tutaj...choc nie mam tu jakiś wielkich perspektyw:( Jeśli chodzi o prace to lepszą mam w Polsce i nawet ją lubie, tam raczej musiałabym zaczynać od zera...Z drugiej strony możliwość wyjazdu jest kusząca i nie wiem sama co robić. Doradzcie

Gość xsabinka.
minusem jest to że będe daleko od rodziny i zupełnie sama a on tam ma całą swoją rodzine na miejscu :(

Gość bhamber
7 lat temu w Polsce zarabiałem 1180zł. Pięć lat później w UK płaciłem taką pensję pracownikowi tyle że w funtach. Też zaryzykowałem. Ja bym wyjechał, oczywiscie kwestia na ile ten facet jest poważny i godny zaufania.

Gość ...smutna
Zgadza się, że bede tam sama ale z drugiej strony w Polsce mnie za dużo nie trzyma obecnie. Nie mam jeszcze dzieci ;)

Gość ...smutna
Facet jest raczej godny zaufania, bardzo chce wziąć ślub, odwiedzał mnie wiele razy w Polsce i zna moją rodzinę. Ale mimo wszystko mamy troche różnic kulturowych, inny język itp...dlatego też mam wątpliwości czy to sie uda :(

Gość ...smutna
Czyli narazie 2 głosy są na tak ;) Może dodacie mi odwagi żeby sie zdecydować.

Gość ...smutna
no dalej pisać co byście zrobili na moim miejscu...plissss

Gość ...smutna
Tam też na początek będziemy chcieli wynająć jakieś mieszkanie ale w perspektywie narzeczony chce kupić dom. Dla mnie minusem jest to, że w Polsce nie mam najgorszej pracy i nawet ją lubie a tam bede chyba musiała zaczynać np jako kelnerka...sama nie wiem:(

Gość dsaese
mnie jakos mentalosc amerykanow nie przekonuje . Oni nawet nie wiedzą ze Europa to kontynent . Myslą ze to kraj

Gość dsaese
także nie lubie za bardzo Amerykananów przez ich głupote .

Gość ...smutna
A to że Amerykanie są głupi to wiadomo już dawno ;) i to kolejna rzecz co mnie męczy, ta ich ignorancja względem innych narodów. Ale z drugiej strony widze że więcej osób radzi mi wyjechać ;) Co do obywatelstwa to moge mieć za 3 lata od ślubu. Ślub planujemy na październik :P

Gość wiesz co wyjezdzaj
jedzz i sie nie zastanawiaj!!!! mysle ze nie jedna osoba ktora miala by okazje jechac wyjechalaby;)

Gość ...smutna
no tak...ale jak sie okaże że nasze małżeństwo sie rozpadnie i w ogóle bede musiała wracac? Też myśle że powinnam pojechać i spróbować chociaż widzicie że ten ślub byłby bardziej z rozsądku niż z prawdziwej miłości. Ale na szczęscie po nim widze ze jest zakochany i dąży żeby być razem. Ja sie dziwnie czuje, mam wyrzuty sumienia :(

Gość informatyczka88
Ja bym na twoim miejscu wyjechała... moim zdaniem masz wielkie szczęście....

Gość wiesz co wyjezdzaj
wlasnie z tym slubem moze poczekaj ale zaczynaj sie juz pakowc;)

Gość bezdomnaiiibezrobotnaiiiiixxxx
Wiesz smutna - nie obraz sie ale takie love story nie istnieja. W sumie zostaje Ci ciaza w USA w tym ukladzie i praca z dzieckiem i tyle. No to CO NAJWYZEJ KELNERKA. A passy z krajow arabskich jednak cos daja i tyle. Ja bym tak sobie zyla i tyle. I telefon na policje, a reszta bez znaczenia. Zwlaszcza oceny w szkole POLSKIEJ. I tyle. No co jeszcze? Cos musisz odpuscic. Przy krajach arabskich szkole, ze nie dasz rady im. No i bym Ci polecala. Pracy nie masz ciekawej to tak akurat. Autem w USA mozesz jezdzic tak, a tak? I tyle. Po prostu musialabys olac szkoly. DO PRACY i koniec. LEPSZEJ, a byle jaka to bez szkol i tyle. Np. kelenerka i tyle. I stopka: GDZIE JEST MOJA RENTA???!!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( cdn. :( :( :( :(

Gość ...smutna
Słuchajcie ale sprawa jest jeszcze bardziej skomplikowana z tym wyjazdem. Mianowicie tutaj w Polsce jest pewien chłopak, który jest moją bratnią duszą :( Nie jestem w nim zakochana ale jest to mój najbliższy przyjaciel i osoba na której moge zawsze polegać. Tak ciężko go zostawić. Skomplikowane jest to że on ma nadzieje żeby być ze mną (chociaż ja go nie kocham jak faceta, nie kręci mnie). Boże jakie to skomplikowane...boje sie podjąć zła decyzje....zjebane to wszystko jest

Gość informatyczka88
Zawsze możesz kontakt wirtualny z twoją bratnią duszą utrzymywać:P moim zdaniem po prostu szukasz powodów by nie jechać,... W Polsce nie ma przszłości

Do smutna - no to nie wyjezdzaj - zbieraj se te paszporty i tyle. Czemu chcesz juz wyjezdzac? Nie oplaca sie i tyle. Ludzie cie potepia z zawisci po co Ci to.Tam odwiedz se ambasady , pozbieraj passy - zrob sobie obywatelstwo - MOZE I KANADY sluchaj i tak do USA bez passu na przyklad. Potrzebujesz USA? Moze w Kanadzie cos dostaniesz Z ANI SHIRLEY? i tyle. Takie rzeczy to sa. Na pewno marzy Ci sie krzyz Kevina, ale to ODE MNIE za 300 mln dolarow. Inne rzeczy za darmo, a to 300 mln dolarow, za to, ze mnie nikt go nie dal i tak skonczylam. BEZ MIESZKANIA, u rodzicow , zycie rozwalone. Ale to powinnas miec i wtedy STOJAC O KRAJE ARABSKIE od razu do USA i wyzej. I wiesz ja bym Ci go sprzedala za 2 tys. zl, ale takie mam zycie, ze 300 mln dolarow za to, ze np. w WTC nikt nie umial tym krzyzem odejsc bo chyba za tyle chcieli im go sprzedac??? A moze nie pasowal z systemu rentowo emerytalnego i tyle. Nie wiem. Takze tego nie napisze , nie dam. A tyle moge napisac dobrze zyczac bo czemu mam zyczyc zle. To lepiej zarobic skasowac. Takze wiecie zalezy co ale krzyz Kevina ODE MNIE 300 mln dolarow i tyle. :( GDZIE MOJA RENTA???!!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( cdn. :( :( :( :(

Gość ...smutna
bezdomna chciałam ci podziekować ze zaszczyciłaś moj wątek swoją obecnością. Czytam cie już długo na tym forum i dla mnie jesteś legendą :P

Gość ...smutna
informatyczka - czyli ty byś jechała na moim miejscu? nawet jeśli nie kochałabys tego faceta? naprawde w Polsce tak ciężko życ....?

I tak wiecie chce rente bo jeszcze moglaby probac 3 skrzydlami na poczte czy bank jakby jej pasowalo ale ode mnie 400 mln dolarow- takie zycie i na wszystkich wiecie ze ani tu ani tu - taka podla miejscowosc, ludzie, uklady, zniszczona. Takze niczego ode mnie nikt nie dostanie. Anglistka moja zamordowana krzyze na jezyki obce dla dzieci z dziecinstwa. Ja wiecie powinnam byc wyzej w szkole , lepiej sie uczyc - w sredniej, ale ja jestem okradziona z legend tu. I klasa Stalina zabila w POLSCE anglistke z praca od Elzbiety 1 , corke dyrektora banku, zona bankowca, 3 dzieci zeby co? System rentowo emerytalny mialy , a dalej co? Zeby miec domeczki? Bo ja tam mialam brata, on popelnil samobojstwo i czemu one domeczki a on nie? One sa adopcja NIEUDANA - najwyzej polowicznie udana, a jako rencistki dodatkowy biznes? A ten brat? Nie rencista przy nich? A dlaczego? i tyle :( I koniec. I takie sa Polaki ze wola je, swoich zabija, legendy rozkradly MNIE - jakim prawem? I tyle. I wiecie tak by rodzice ich zyli a tak sprzatnely rodzicow, poszly w domeczeki, DUP NIE RUSZA TAM - anie mogly miec sklepu jakiegos - jakies klamoty, takie cos. I tyle.I to maja z brygidek. W SUMIE - morderstwo z brygidek i tyle :( I moja stopka. GDZIE JEST MOJA RENTA???!!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( cdn. :( :( :( :(

Gość ...smutna
Bezrobotna a ile ty masz lat kobieto? :)

Nie wiem -informatyczka to dobra praca. Wiesz co - ale to to samo w USA. Moze jednak tu sklep w Polsce, a tam w USA z tego praca. Naprawa kompow. Takie cos. Bo to jest Polska - NAPRAWA STARYCH KLEKOTOW i tyle. No to musialabys byc dobra. Projektowanie tam to w Polsce z doswiadczenia tylko. A czego? I tyle. Takie cos. No to krzyze Ci nie sa potrzebne jak informatyczka - doswiadczenie w Polsce ci jest potrzebne i dobra tu to tam mozesz byc nizej i fuchy Ci dadza. A tak to Cie smola. A wyjazd ze wzgledu na to, ze w Polsce nie ceni sie fachowcow. Znaczy ceini sie ale w zasadzie wszystko za darmo bo staroscie, a co to jest Polska? No i w sumie dalej kolekcja paszportow krajow arabskich, ze szkola do widzenia. Bo nie ceni sie szkoly, ale jednak czlowiek chodzi do tej szkoly i ze szkoly czy nie ale lazi, placi??? i nie wolno sie poddac. Kraje arabskie po cichu i musza Ci cos dac za malzenstwo z Amerykaninem ALE PAPIERY PRZED SLUBEM -w Polsce. Tak to moze fuchy a papiery USA przed slubem to cos musieliby Ci dac. Kolekcja moze byc pozniej zeby sie nie dac w szkole - ze jednak tam lazilas. Durna i tyle. Ja tak wyjechalam i mnie nie ma i tyle. I MAM JAKAS PRACE. Po cichu kolekcja krajow arabskich, ze musialam sie uczyc i nie szanuja szkoly, ale uczelni to maja w diably i to patrza cesek, a reszta? i tyle. Takie cos.Ale wiecie bez kredytu zostalam i nie wyjechalam. No ale wy jak macie to moze przemyslcie sobie to i tyle. MOJA STOPKA: GDZIE JESTMOJA RENTA???!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( cdn. :( :( :( :(

Wiesz ja mam 37 lat i juz nie wyjade takze ja Ci zle nie zycze, a jak nie moge to Ci czegos nie sprzedam i tyle.Bo sie nie osmieszam. A co sie nie osmieszam to Ci powiem - to co mi sie wydaje. Co wiem , ale no moze nie mam racji.Nie znam Cie i tyle. Ale szkola w USA to dla mnie tylko kolekcja passow krajow arabskich i tyle. Nic wiecej.No i kredyt na wyjazd. Ja niestety bez kredytu i nigdzie nie wyjechalam. Bo ja nie potrzebowalam kolekcji passow, ale moglam miec za potas i tyle. - brak potasu i tyle. To wszystko :( GDZIEJEST MOJA RENTA???!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( cdn :( :( :( :(

Gość xwdz
bezdomna i bezrobotna - a ty masz jakąś chorobe? Bo tak piszesz ciekawie :P

Z Polski dla mnie to jest kolekcja krajow arabskich ZE MAM SZKOLY i cos soba prezentuje TYLKO tak. RESZTY NIE WARTO. Tak sobie zycie zniszczylam i smutne jest to ZE NARODOWOSCIA. I myslalam,ze czlowiek jest uczciwy a szuja to... i po doktoracie moglam wyjechac, ale zla osoba. A reszta?No to co innego. Ale i tak nie mialam kredytu, telefonu na policje, wielu pogladow. Ciezko jest miec wszystko. I w ogole WKOPALAM SIE PO PROSTU i tyle. Gdyby czlowiek byl uczciwy nie ma sprawy, ale tak sie wkopalam w nieuczciwosc. A uczelnia rowniez bo przyjal mnie moze na wyrost, ale to sie mozna pozbyc. Prosze Pania niech sobie Pani gdzie indziej idzie, ja Pani nie chce szkodzic, ale ta wspolpraca sie nie uklada. Gdzie to bylo? Bo oni sa uczciwi, a ja LENIWA. LECIWA, ale leniwa to juz prosze przestac bo ja nie wiem skad ta inwektywa. Wole juz NIEUMYTA, wyglad - wszystko moze byc, ale jeszcze LENIWA. Do widzenia i tyle :( GDZIE JEST MOJA RENTA???!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( cdn. :( :( :( :(

No duzo mam schorzen np. chory kregoslup,palec u nogi, nogi mam chore - kolana.Na przyklad tyle. - duzo mam schorzen. NIESTETy. 20 lat juz nie mam i klonem tez nie jestem bo chyba klony maja najlepsze zdrowie i tak dalej i tyle. No ale coz... takie zycie jest a nie inne i tyle :( GDZIE MOJA RENTA???!!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( cdn. :( :( :( :(

Gość xwdz
ale chodziło mi o jakąś chorobe umysłową?

Ciekawe wiecie czy ta smutna jeszcze przyjdzie. Powinna sobie te kraje arabskie przemyslec i wiecie zastanowic sie czy cos by jej z tego nie pasowalo, a powinno bez krzyzy - ona bedzie szukala, ale po studiach, informatyczka to powinna narodowosciami poleciec i pokombinowac POLSKA i SLASKIEM tez. Bo moze by jej Kanada pasowala, figurami na panstwo i sie sama urzadzi w tym USA i tyle. Jak jezyk zna. Ciekawe czy jeszcze napisze. Zalezy co robi w Polsce i tyle. GDZIE JEST MOJA RENTA???!!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( cdn. :( :( :( :(