Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BluMen orginals

Co się stało z Lucy Windsor?

Polecane posty

coś ci się lusiu małzonek doszczętnie zepsuł więc jednak nie będę przykładać ręki do waszego zejścia sie

coś kręcisz lusia co np wyjaśnia?

Lucy Windsor No i Blu się przestroił, dobrze że mammy innego niebieskiego w odwodzie No i git ,wszyscy są szczęśliwi i tak powinno być ,a nie tak że ktoś musi się zniżać do poziomu drugiej osoby bo to jest poniżające i na dłuższą metę niezdrowe. Życzę szczęścia :)

Gość Zuzanna Amelia & 9
Nie macie sie o co klocic ? Wirtual to tylko wirtual.

Zuzka A kto się tu kłóci bo ja nie widzę ? Każda ze stron ,w miarę kulturalnie wyłuszczyła swój punkt widzenia.Jedni są rozczarowani inni nie, no ale jak wiesz nie wszystkim się dogodzi ,jest już wszystko w porządku, można nawet powiedzieć że jest zajebiście :D

Gość Zuzanna Amelia & 9
Napisz jak Ci jest w Niemczech . Jak tam trafiles? Dlaczego akurat tam ? Co jest latwe a co jest trudne ?

Zuzka nie chce mi się ponownie pisać tego samego,już pisałem o tym na kafe gdzieś te posty krążą.Tak zorientowana osoba to przeoczyła?

Gość Zuzanna Amelia & 9
Blu - nie biegam za Toba po kazdym topiku i nie czytam wszystkich Twoich postow. Jak pamietasz gdzie to bylo albo trafisz na te tematy to podrzuc linka. Chetnie przeczytam.

Nie ot chodzi że biegasz za mną tylko że jesteś raczej zorientowana,ciężko mi pisać jedną ręką ale streszcze jak to było.Miałem możliwość dostać niemieckie obywatelstwo no i skorzystałem z tego,język znałem słabiutko tylko podstawy ,jest trochę słów w naszym języku niemieckiego pochodzenia ale ogólnie jest ich mało,język to była podstawowa trudność .Teraz jest lepiej bo Polaków jest naprawdę dużo i mogą pracować w grupie .ja tak łatwo nie miałem.Pozytyw to to że mogłem pracować już wtedy (1995) legalnie,pieniądze były i są nieporównywalne, na wiele rzeczy mogłem sobie pozwolić ,szybciej je kupić ,trochę świata zobaczyć itd.W Polsce niestety nie miałbym na to najmniejszych szans bo pracuję fizycznie jako mechanik, a jakie są przeciętne zarobki w Polsce to chyba wiesz.Co jest łatwe w Niemczech, ogólnie życie jest mniej stresujące inaczej jest to wszystko zorganizowane.Spotkałem tydzień temu młodego chłopaka Polaka ,pracuje tam jako kierowca 10 miesięcy i już szuka mieszkania by sprowadzić rodzinę żonę i dziecko .Takich przypadków jest dużo ,tylko co z tego ma Polska ? A nasi durni politycy jeszcze się cieszą bo bezrobocie spada, a tym że wpływy do budżetu spadają to się nie przejmują.Obawiam się że to pieprznie prędzej czy później.Jeśli coś Cię jeszcze interesuje to pisz.

Gość Zuzanna Amelia & 9
Interesuje mnie sytuacja obecna. Jak Niemcy toleruja kryzys? Jak daleko maja zamiar inwestowac w sprawe z Grecja? Jakie sa nastroje po wybuchu konfliktu w krajach arabskich ? Jak widzisz ekonomie tego kraju ?

Gość Zuzanna Amelia & 9
Po ilu latach dostaje sie obywatelstwo w Niemczech i na jakich zasadach ?

o ja pierddole ,kurwa mac do ciebie amala to i trup nie mialby cierpliwosci jakbys tak go pytala na co ,i po co dlaczego a jak umarl wstalby pewnie i pizgnalby toba o sciane :P

Gość Zuzanna Amelia & 9
Salut - czy Ciebie ktos zapraszal do tej rozmowy ? Masz cos do powiedzenia ta te tematy ? Nie masz. Kaze Ci ktos czytac ten topik ? Nikt Ci nie kaze Wpierdalasz sie z butami w rozmowe dwojga doroslych ludzi. Blu ma skonczone 18 lat , nie jest prawikiem i raczej nie ma problemu z wyrazaniem tego co chce wyrazic Wiec dolacz sie do dyskusji - jesli masz chec - a jak nie to kurwa wypad stad.

Gość Zuzanna Amelia & 9
Nie martw sie Lucy. Jak bedzie chcial to odpowie.

Zuzka ja obywatelstwo dostałem na pochodzenie lata nie miały nic do rzeczy.W Niemczech to kryzysu na ten czas raczej nie widać ,mnóstwo inwestycji w budownictwie ,przemysł pracuje na pełnych obrotach itd W Grecję to żaden Niemiec nie chce inwestować nawet 1 euro,to bankierzy i na ich smyczy politycy ratują tego ekonomicznego bankruta.Niemieckie banki są bardzo umoczone w kredytach ,swoje interesy i filie mają firmy niemieckie ,jeśli zbankrutuje Grecja i pociągnie za sobą Hiszpanię i Portugalię to Niemcy też to odczują nie ma cudów.Co do krajów arabskich ,przeciętnego Niemca jak i Polaka interesuje to raczej wtedy gdy musi zatankować auto(ok.1.69 euro za litr benzyny) przestrzeganie praw człowieka np w Syrii mało kogo tu obchodzi ,brutalne ale prawdziwe..

zuzanno droga a ty zaproszenie dostalas by tu pisac ? ups sorry nie wiedzilem ze tu trzeba z zaproszeniem zuzka ,bede pisal gdzie ja chce wiec skoncz sie osmieszac panieno :P ale masz mnie ,wiec pytaj do woli o co tylko chcesz :D

Lucy jedną sprawną ręką to tak szybko pisanie na klawiaturze nie idzie ,jeszcze muszę przykładać się do gramatyki ,to trochę trwa :)

*masz mnie z glowy tam mialo byc a teraz bywaj amelko :D

Gość Zuzanna Amelia & 9
Czyli Niemcy beda inwestowac w Grecje do upadlego. Na jakiej zasadzie w razie upadku Grecji ma pasc rowniez Hiszpania i Porugalia /Wlochy? Bo tego do konca nie rozumiem.

Gość szalo....
zuska Ty....:Owszystko masz w necie..wysil sie i poczytaj a salut ma racje jestes obrzydliwie upierdliwa

Gość Zuzanna Amelia & 9
Kolorowych Salut. Niepotrzebnie sie unioslam ale sam zaczales. Niech Ci sie przysni piekna ksiezniczka.

"jeszcze muszę przykładać się do gramatyki ,to trochę trwa " :) no cóż, mogłeś zostawić gramatykę i podziwiać teraz urokliwą Szkocję, nie chciałeś to się męcz ;-)

Gość Zuzanna Amelia & 9
Lucy - wyglada na to ze do urokliwej Szkocji bedziesz musiala pojechac sama.

Zuzka na takiej zasadzie że unia to naczynia połączone ,przez banki,fundusze spekulacyjne ups powiernicze inwestycyjne itd Banki mają swoje filie i co będą ratować filie czy centrale ? Wiadomo że odpuszczą filie grabiąc je do cna (grozi to np polskim filiom)zależności jest naprawdę wiele ,jak zacznie się to wszystko sypać to będzie to na zasadzie śnieżnej lawiny ,małą próbkę tego już przerabialiśmy.