Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość posiadaczka niebieskiego ;)

Jaka karma dla kota najlepsza? Czy Animonda i Royal Canin są dobre?

Polecane posty

Gość posiadaczka niebieskiego ;)

Slyszałam ze po whiskas i kitekat koty maja chore nerki i watrobe..

Najlepsza chyba orijen i tym kotana razie karmie, choc pewnie niedlugo mu sie znudzi. Lyskasa i innych kitketow nie polecam, karmienie miesozercy zborzem nie moze sie dobrze skonczyc.

Gość KristinC
Royal jest bardzo dobry, ale zgadzam się z przedmówcą Orijen jeden z najlepszych. Idealny dla chorowitych kotów. Trochę kosztuje, ale jak się kupi "na zapas" to warto. Ja zawsze zamawiam z Telekarmy 7 kg za 150 zł. Starcza kociakowi na długie tygodnie. Pamiętam, że dobrze jest kupić karmę dobrze zbilansowaną, niż zwykłe zapychacze. Taką zbilansowaną kot bardziej się naje, więc będzie jadł mniej czyli wychodzi na to, że na karmach z wyższej półki się oszczędza. :)

Potwierdzam. Ze sklepową karmą sobie daj spokój. Ja ostatnio kupiłam Taste of the wild, ciekawe, co mój kot i jego organizm na to :)

Gość Justyna311
Z najlepszych to Canagan. Mają spory asortyment, świetny skład. Na razie w sklepie będzie ciężko ale poszukaj w sieci.

Gość schweppes25
kurcze jak wy to robicie ze wasze kotki jedza suchą karme? ja mojego za chiny ludowe nie mogę przekonać, kiedys jadł i chętnie jak był mały ale ja później wyjechałam na wakacje i koleżanka go pilnowała i dawała mu co popadnie (: niestety ale takich whiskasów http://allezoo.com.pl/whiskas-m-2.html juz nie tknie - tylko szyneczka, mięsko no porażka

Gość gość
Jeśli szukasz naprawdę dobrej karmy, a nie chcesz wydać majątki to zerknij na zoofood.pl - mają tam świetne karmy dla kotów w dobrych cenach i przy zamówieniu powyżej 100 pln transport jest darmowy. :)

Gość gość
Karmię kota Previtalem. Dostaje saszetki dwa razy dziennie, do tego ma jeszcze suche. Uważam, że warto jeszcze dać Kocurkowi coś ekstra. Ja np. daje mu surową wołowinkę : )

Gość gość
A ja mam pytanie trochę inne. Ile karmy dziennie dajecie swoim kociakom? I ile ważą? Bo nie wiem czy nie przekarmiam swojej kotki.. . Waży prawie 4kg a karmy dostaje ok 200g dziennie w dwóch posiłkach. Mokrej oczywiście. Bo suchej nie za bardzo chce chrupac :/ chyba że już jest zdesperowana i głodna bardzo. Mokrą daje Animonde Carny a suchą Happy Cat. Obie jej służą bo ma lśniące i miękkie futerko i mi nie wygląda na grubaska...

właśnie przypomnieliście mi, że mam żarcie zamówić ja daję animondę w kulkach i surowe mięso, żadnych puszek czy saszetek z toną konserwantów jak dam kawałek mięsa, to wiem, że mam 100% mięsa w mięsie, a nie jakieś badziewie

Gość gość
Miekkie i blyszczace futerko moj ma po zoltkach, nardzo lubi ale wet.pozwolil tylko jedno na tydzien, potwierdzacie ze tak ma byc czy mozna czesciej? Royala nie chce jesc, lubi wszystko co w galaretce, czesto mu gotuje rybe albo jakies drobiowe mieso.

Gość gość
Ja też daję suchą karmę i mięso surowe albo gotowane.Żadnych puszek i saszetek.Mój źre Royala suchego,nie chce innej karmy suchej,chociaż są lepsze.Decyzja należy do kota.Musi smakować,bo kupisz i nie zeżre skubany;-)

Gość Parolka
Mój z suchych karm to jedynie Iams wsuwa i to tak, że aż uszy mu się trzęsą.Saszetek ani puszek tez nie kupuje bo wolę mu podgotować jakieś mięsko albo dać kawałeczek surowego.Ze świeżego mięsa uwielbia wołowinę i fileciki z kurczaka.

Gość gość
Moja kotka jest dosc starsza i depresyjna koteczka, duzo przeszla i lubi jedynie purinke, chociaz czasem zje whiskasa.