Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oppi

Na jakiej podtawie można wsadzić kogoś do szpitala?

Polecane posty

Gość oppi

Mam w rodzinie osobę okropnie agresywną, która w szale potrafi robić krzywdę. Na jakiej podstawie mogę starać się o psychiatryk bez zgody?

Gość a znasz?
zglos kilka razy na policje, popytaj policjantow najlepiej. ale wydaje mi sie ze to chyba sad decyduje.

Gość oppi
No tak z tym, że zgłoszenie na policje oznacza obdukcje, a sąd może dać wyrok w zawieszeniu i co to da. Może przymus leczenia się?

Gość forward
Zgłaszasz wniosek do sądu rodzinnego o ''przymusowe leczenie''. Sąd rozpatruje sprawę, powołuje biegłego lekarza, który bada wskazaną osobę i na podstawie decyzji lekarza sąd przychyla się do twojego wniosku o leczenie albo oddala. Z racji tego, że takie przypadki wymagają szybkiej interwencji sąd w pierwszej kolejności rozpatruje te sprawy.

Gość forward
Zgłoszenie na policję niewiele pomoże, bo policja nie ma możliwości skierowania na przymusowe leczenie. Owszem, jeśli złożysz taki wniosek do sądu i przedstawisz, że policja interweniowała x razy w takich i takich przypadkach, to będzie na plus. I sąd czytając w dokumentacji raporty z policji będzie miał potwierdzenie, że faktycznie ta osoba jest agresywna.

Gość oppi
Dziękuję za odpowiedzi. Trudna sytuacja, no ale coś z tym trzeba zrobić. Nie możemy być ofiarami przemocy psychopatki.

Gość fisssheeero
ta bo agresywna to zaraz psychopatka jasne;) bez duszni ludzieeeeee