Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak sie za to zabrac...

kupno samochodu w Holandii co i jak???

Polecane posty

Chce kupic uzywany samochod w Holandii tylko kompletnie nie wiem jak mam sie za to zabrac...pojade na gielde, wybiore model, dam kase, podpisze umowe kupno-sprzedazy, pozniej chyba jeszcze musze isc na poczte go przejestrowac na siebie i to wszystko??aha i czy kupujac samochod w Holandii trzeba miec meldunek w Holandii czy wystarczy sam polski dowod osobisty?czy trzeba miec jeszcze zaswiadczenie, ze jest sie zameldowanym w Polsce??wie ktos moze???

???

Gość jhuoh
nie wiem czemu chcesz z holandii jak tu sa samochody drozsze niz w polsce... ale to twoja sprawa reszta informacji na forum wiatrak.nl niedziela.nl wujek google nie gryzie ;)

bo mieszkam w Holandii;)a do Polski nie pojade jeszcze przez dluuugi czas, taka praca...

Gość jhuoh
no rozumiem czyli idziesz do goscia co masz kupic od niego samochod dajesz kase on ci dowod samochodu, potem wędrujesz na poczte, płacisz 9 euro i samochod juz jest twoj ;) poczta zalatwia za ciebie formalnosci z belastingiem. przyśla ci do domu info ile podatku masz do zaplacenia i czy chcesz placic automatycznie czy chcesz acceptgiro do domu. Jeden warunek żeby to zrobić musisz mieć meldunek!! inaczej nic nie załatwisz. cala filozofia :D jeśli bedzie ci sie konczylo APK przysla ci powiadomienie o zrobieniu przeglądu, musisz zrobic do tej daty bo potem dostaniesz kare - po to ci przypominaja zeby nie zapomniec potem zalatwiasz ubezpieczenie i zrob to od razu zebys potem nie mial problemow z urzedami ;) Ale najwazniejszy jest teraz fakt - Czy masz meldunek????

Gość jhuoh
i samochodu szukaj na marktplaats.nl na dole masz ilu wlaściecieli ma samochód lepsze to niż podrasowane samochody na giełdzie. http://rdwkenteken.org/rdw-kenteken-check/ na tej stronie sprawdzasz historie samochodu - wpisujesz numery rej i masz wszystko kiedy pierwsza rejestracja kiedy ostatnia powodzenia ;)

Gość makalika
Nie lepiej kupić samochód w Polsce? Teraz już nie opłaca się kupować auta za granicą i sprowadzać go na lawecie, bo koszty Viatolu są ogromne. My wzięliśmy auto na kredyt w CLS. Teraz zastanawiamy się nad leasingiem na firmę. Mają bardzo dobre warunki i obsługa jest świetna. Zajrzyj sobie tutaj http://www.cls.pl . Masz tam kompleksowe usługi i niskie raty.

Gość gość
jeżeli zdecydujesz się na jakieś auto i będziesz miał problem z transportem do polski, to śmiało możesz uderzać do firmy www.artour.pl, która się tym profesjonalnie zajmuje.

Gość gość
Ja kupowałam auto w Polsce, bezwypadkowe, z niewielkim przebiegiem, ekskluzywne. Znaleźliśmy idealne w salonie http://prestig-e.pl/. Jestem naprawdę zadowolona, bo choć używane jest w bardzo dobrym stanie i bardzo zadbane. Widać, ze właściciel podchodził do niego z szacunkiem.

Gość gość
ja też mam auto sprowadzane z Holandii. Jeśli szukacie taniego tłumacza online to warto zwrócić się do firmy Prosperus http://prosperuspolska.pl. bardzo sprawnie i niedrogo zrobili tłumaczenie dokumentów samochodowych.

Gość waniliowelody
Ja szczerze powiedziawszy nie zdecydowałabym się sama kupić auta. Na poszukiwania wzięłam brata, który ma zdecydowanie większe pojęcie ode mnie w tematyce motoryzacja. Chociażby używanie takiego przydatnego sprzętu jak miernik grubości lakieru http://www.eltrox.pl/elektronika/mierniki-grubosci-lakieru.html było dla mnie co najmniej zabawne a okazało się bardzo przydatne! Zajrzyjcie sobie na stronę, może i Was uchroni przed zakupem jakiegoś lewego samochodu.

Gość gość
Najlepiej uzyskaj od sprzedającego numer VIN auta i sprawdź go na tego typu serwisach http://www.autobaza.pl/ . Będziesz miała tam całą historię serwisowania pojazdu i dzięki temu, może unikniesz kupna rozlatującego się złomu :)

Gość LukiNL
Gdyby ktoś potrzebował pomocy w kupnie auta z Holandii to proszę pisać na maila lukasrap@tlen.pl Od 10 lat mieszkam w Holandii, mogę pomóc w kupnie, wprowadzeniu, załatwieniu dokumentów itp. Pozdrawiam Łukasz

Gość gość
Musisz także znaleźć sprawdzoną firmę specjalizującą się w transportowaniu pojazdów. Ja korzystałem w tym zakresie z usług firmy www.bik-transport.pl.

Gość AutaNL_eu
Strona www.AutaNL.eu - darmowe ogłoszenia motoryzacyjne w Holandii. Chcesz sprzedać swój samochód w Holandii? Możesz dodać własne ogłoszenie dotyczące sprzedaży Twojego auta na www.AutaNL.eu. Ogłoszenia dotyczą sprzedaży samochodów na terenie Holandii NL. Ogłoszenia www.AutaNL.eu są zupełnie darmowe. Już teraz dodaj swoje ogłoszenie na www.AutaNL.eu i sprzedaj auto w Holandii. A może chcesz kupić samochód w NL? Sprawdź www.AutaNL.eu. Może ktoś już dodał ciekawy samochod do naszej bazy www.AutaNL.eu! Użyj rozbudowanej wyszukiwarki samochodów, aby odnaleźć interesujący Cię model w Holandii. Kupno auta nie musi być trudne. Ogłoszenia www.autanl.eu pomogą Ci w wyszukaniu odpowiedniego samochodu. Zapraszamy www.AutaNL.eu.

Gość gość
Wiecie co ja to bym z holandii nie sprowadzala. z reszta ogólnie jak ktos sie nie zna na sprawie to samochód zza granicy to nie jest dobry pomysl. W http://www.autotrans.com.pl/ znajdziesz ogromny wybor naprawde swietnych samochodow. mysle ze warto:)

Gość mirek

ja już nie bawię się w sprowadzanie aut zza granicy, bo dużo jest z tym roboty. Wolę poszukać po salonach w Polsce. Teraz byłem koło Leszna w interesach i wpadłem na cwhilę do salonu auto loco, mieli fajne auta, dobre ceny i w świetnym stanie. Po majóce wybieram się tam ponownie, by kupić auto. 

Gość wernie

przejechałem się z ciekawości o Auto loco i rzeczywiście mają tam ciekawe auta no i ceny naprawdę spoko. Muszę poejchać na weekend ze szwagrem, by kupić sobie, bo upatrzyłem audi a4 w bardzo dobrym stanie, bogate wyposażenie