Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 odchudzaj膮ca si臋 mama

Pierwszy cel: -5kg

Polecane posty

"czyli teoretycznie 藕le robi臋,偶e 膰wicz臋 codziennie i ze nie mam treningu si艂owego?" Te 膰wiczenia z p艂yty te偶 rozwijaj膮 mi臋艣nie ale w ma艂ym stopniu. Si艂ownia ma zdecydowanie bardziej rozbudowany arsena艂 maszynowy wi臋c i rozw贸j mi臋艣ni b臋dzie na szersz膮 skal臋. Dlaczego rozw贸j mi臋艣ni jest potrzebny? Mi臋艣nie zu偶ywaj膮 wi臋cej kalorii do poruszania Twoim cia艂em a co za tym idzie zwi臋ksza si臋 metabolizm Twojego organizmu. Oznacza to, 偶e duuu偶o szybciej b臋dziesz spala膰 tkank臋 t艂uszczow膮 oraz trudniej bedzie Ci przyty膰 w przysz艂o艣ci. Za艂贸偶my, 偶e kiedy艣 wr贸cisz do starych nawyk贸w to to, co Ci si臋 kiedy艣 odk艂ada艂o teraz zostanie wykorzystane na funkcjonowanie organizmu, kt贸ry teraz potrzebuje wi臋kszego zasilania. Obawa przed zbyt du偶ym przyrostem jest bezzasadna, poniewa偶 po艂膮czenie treningu si艂owego i aerobowego nie jest treningiem na such膮 mas臋 mi臋艣niow膮. Aby dosta膰 przys艂owiowych "mu艂贸w" musia艂aby艣 ostro szama膰 w臋glowodany i bia艂ko, podnosi膰 z treningu na trening obci膮偶enie, wyeliminowa膰 z treningu aeroby. Gwarantuje Ci, 偶e wielkich mi臋艣ni nie dostaniesz...Jak Ci si臋 wydaje sk膮d te instruktorki maj膮 takie spr臋偶yste cia艂a? Od aerobik贸w??? Trening Wszystkie partie mi臋艣niowe wykonujesz w ilo艣ci 3-4 serie po 15. Mi臋dzy seriami przerwa nie d艂u偶sza ni偶 1 minuta. Jak nie dajesz rady wykona膰 takiej ilo艣ci w takiej kr贸tkiej fazie odpoczynku to zmniejsz ci臋偶ar. Og贸lnie dob贸r ci臋偶aru powinien wynosi膰 ok 40% max ci臋偶aru jaki mo偶esz podnie艣膰 na dan膮 parti臋 mi臋艣ni. I tak np. Klatka piersiowa. Ja podnosz臋 ok. 100kg to taki trening wykonuj臋 przy cie偶arze 40kg.W Twoim przypadku zak艂adam, 偶e b臋dzie to ok 20 kg wi臋c ok 8-10 kg to bedzie max z jakim ci臋偶arem bedziesz si臋 bawi膰. Jakie 膰wiczenia? le偶ysz na 艂aweczce i unosisz gryf lub hantelki, mo偶esz te偶 wskoczy膰 na maszyne gdzie wypychasz ci臋偶ar do przodu, mo偶esz te偶 na艂aweczce sko艣nej to wykonywa膰...na ko艅cu rozpi臋tki. Je偶eli chodzi o trening dla kobiet na umiarkowany rozw贸j mi臋艣ni to 4 serie po 15 wypchni臋膰 (mi臋dzy seriami odpoczynek nie d艂u偶szy ni偶 minute) wypychania oraz 3 serie rozpi臋tek po 15 razy. Og贸lnie pytaj trenera albo popro艣, 偶eby u艂o偶y艂 Ci trening na si艂owni - po to oni tam s膮!!! Jest super 膰wiczenie na po艣lady maj膮ce prawie taki sam efekt co martwy ci膮g: "stajesz okrakiem z jakim艣 ci臋偶arkiem w r臋ku i na wyrostowanych plecach robisz przysiady. Fajnie ty艂ek uj臋drnia:-D 膯wicz tak jak napisa艂em 4-5 razy w tygodniu. Daj troch臋 organizmowi odpocz膮膰 bo go zakatujesz i odechce Ci si臋 jakichkolwiek 膰wicze艅. Ja przyk艂adowo 膰wiczy艂em ND, PN - trening, WT - wolne, 艢r, Czw, - trening, PT i Sb wolne wg rozk艂adu 膰wicze艅 jaki zaprezentowa艂em wcze艣niej. Po miesi膮cu musia艂em si臋 opami臋ta膰 bo zosta艂aby ze mnie sk贸ra i ko艣ci. Waga lecia艂a w d贸艂 jak szalona:-) Je偶eli chodzi o suplementacje to tak jak m贸wi艂em polecam Thermogeniki o w艂a艣ciwo艣ciach antykatabolicznych( np. wspomiana Power Guarana firmy Hi-Tec - dosy膰 tania bo 29 pln za 100 tabletek ) lub BCAA... tu chodzi o zatrzymanie efektu katabolicznego (rozpad tkanki mi臋艣niowej po wysi艂ku fizycznym). KONIECZNIE TRZEBA COS ZJE艢膯 O WYSOKIM INDEKSIE GLIKIENICZNYM DO 30 MIN PO TRENINGU (polecam banana)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
a czy mog臋 taki trening si艂owy zrobi膰 sobie w domu? bez takich sprzet贸w jak na si艂owni?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dust.in.the.wing
Trudno mi jest to sobie wyobrazi膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odchudzaj膮ca sie mama
w艂a艣nie o to samo chcia艂am zapyta膰,bo na si艂ownie kompletnie nie mam czasu,bo ca艂y dzien jestem sama z dzieckiem;(

Udost臋pnij ten post

a nie mog臋 przez te 30 minut robi膰 brzuszk贸w,przysiad贸w itp a p贸藕niej np. 40 minut na rowerku? czy tak nie?

Udost臋pnij ten post

No wi臋c jezeli si艂ownia w moim przypadku odpada, chcia艂abym zosta膰 przy p艂ycie bo mi si臋 fajnie z ni膮 膰wiczy i przy rowerku bo lubi臋:) to mog臋 w艂a艣nie pzred rowerkirm wykonywa膰 brzuszki itp czy to ju偶 nie ma sensu?

Udost臋pnij ten post

og贸lnie to ju偶 dzisiaj 30 minut z p艂yt膮 zliczy艂am:) na 艣niadanko serek wiejski ze szczypiorkiem i sa艂atk膮 a po 膰wiczeniach banan:) zrobi艂am sobie pyszna sa艂atke,ale nie wiem czy jest dietetyczna;) kapusta peki艅ska puszka kukurydzy, og贸rek z octu, papryka z octu, kapuch臋 pokroi艂am zala艂am sosem sa艂atkowym koperkowo-zio艂owym ale tylko ciut oleju doda艂am reszt臋 pokroi艂am wymiesza艂膮m i jest naprawd臋 pyszna jak dla mnie a taka prosta ale nie wiem jak z kcal w tej sa艂atce:0 ale takl na przekask臋 czy do grilla jak znalaz艂.

Udost臋pnij ten post

no w艂a艣nie ja te偶 nie mam mo偶liwo艣ci 膰wiczenia na si艂owni

Udost臋pnij ten post

U mnie pod domem cos wybudowali , chodza platki ze w tym budynku w艂asnie si艂ownia bedzie, jesli tak to pierws sie zapisze bo jakos zorganizuje sobie ze 3 x w tyg po na dojazd nie strace czasu, ale poki co w domu trzeba cos zorganizowa膰 - plyta odpada, hmm nie wiem juz sama, z tak ma艂ym zakresem czasu to chyba zostaje pchanie wozka pod g贸rke, a faceci chcieli by miec piekn膮 偶on臋 matk臋, wypocz臋t膮 wysportowan膮 usmiechniet膮, tylko powiedzcie mi kiedy na to czas znalez膰, dodam ze poza domem i dzieckiem jeszcze pracuje, masakra chyba na nogach do pracy bede chodzic, Nadal prosze o jakis link do fajnych 膰wicze艅 przy muzyce jak ktos cos ma to poprosze,pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paaap
Prosz臋 Ci臋 o pomoc, zarejestruj si臋 na stronie, gdzie mo偶esz zupe艂nie za darmo przetestowa膰 kosmetyki dostosowane do Twoich potrzeb, musisz tylko zrobi膰 to, co ja teraz - zebra膰 kilka os贸b, kt贸re to zrobi膮. Podaje link: http://shinybox.pl/?ref=6c8bb7d. Z g贸ry dzi臋kuj臋!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mamusiadzidziusia
Ja o si艂owni nawet nie my艣l臋. Niby mam fitness i basen pod domem ale czasu brak. Jak narazie p艂yt膮 wycisza 偶e mnie poty. Nawet nie my艣l臋, 偶e dam rad臋 kiedy艣 ca艂膮 przerobi膰. Zreszt膮 ja nie chce mie膰 mi臋艣ni tylko szuka sylwetk臋. Ta ca艂膮 Chodakowska ma pi臋kna sylwetk臋. Ale aby tak wygladac to chyba z 10 kg bym musia艂a zgubi膰 i 膰wiczy膰 codziennie z godzin臋. Kurcze nawet jak zgubi膰 te 5 kg to i tak b臋d臋 膰wiczy膰 co drugi dzie艅 dla kondycji:)

Udost臋pnij ten post

Chodakowska ma sylwetk臋 zar膮bist膮 ale na pewno nie osi膮gn臋艂a tego tylko dzi臋ki swoim 膰wiczeniom. Jej 膰wiczenia s膮 艣ci艣le ukierunkowane na rze藕bienie cia艂a, a 偶eby wyrze藕bi膰 cia艂o to najpierw trzeba mie膰 co. Do tego trzeba troszeczk臋 z艂apa膰 mas臋 mi臋艣niow膮 a potem niczym wytrawny rze藕biarz wytrz膮sn膮膰 z niego co nieco:-) Co do dzieci i braku czasu. Jak m膮偶 pracuje do p贸藕na i Ty musisz siedzie膰 z dzieckiem to przyznaj臋, 偶e jest to troch臋 sytuacja patowa i pozostaj膮 Ci zabawy w domu. Je艣li m膮偶 siedzi przed telewizorem i nic Ci nie pomaga albo nie chce po艣wi臋ci膰 1,5 godziny na posiedzeniu z dzieckiem to o艣wiadcz mu, 偶e "z braku jego ch臋ci pomocy i dezaprobaty postanowi艂a艣 zosta膰 jego ukochan膮 Grycank膮 ". Mnie jak nic by to zmotywowa艂o :-p Og贸lnie co do 45 minutowego treningu jaki by nie by艂 20-30 minut to spalacie glikogen...potem dopiero tkank臋 t艂uszczow膮. Efekt zawsze jaki艣 jest, ale zdecydowanie to samo mo偶na uzyska膰 mniejszym wysi艂kiem i w du偶o kr贸tszym czasie. Niestety czas to jest to, czego w艂a艣nie wam brakuje a z tym to ja ju偶 nic nie zrobi臋... Powodzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mamusiadzidziusia
Moja c贸rcia ma 15 miesi膮cy. zaczyna jej sie wyrabia膰 poczucie humoru i jak cwicze czy skacze na skakance czy kr臋ce hula hop to 艣mieje sie na ca艂e gard艂o i stara sie psoci膰:) wi臋c musze wygospodarowa膰 czas kiedy s艂odko 艣pi. Je艣li chodzi o mojego m臋偶a to pracuje od rana do wieczora, ale nie mam mu tego za z艂e bo praca jest jego pasj膮 i nawet jak wraca zm臋czony to jest zadowolony i zawsze wieczorem wyk膮pie nasz膮 gabry艣kie i da jej kolacje 偶ebym mia艂a chwile dla siebie. Wi臋c na mojego wybranka nie moge z艂ego s艂owa powiedzie膰. A na grycanke mam nadzieje si臋 nie zapowiadam:) cholercia a mo偶e jednak..... Kurcze 173 cm wzrostu i 68 kg to chyba nie jest taka straszna tragedia? Planuje 64kg a jak b臋dzie 62 to b臋de totalnie uszcz臋艣liwiona!!! http://www.zdrowydzien.info/index-kalkulator.html Dziewczyny jak chcecie skorzystajcie z tego kalkulatora. Mnie bardzo motywuje. Mo偶na zobaczy膰 jaka jest idealna waga do danego wzrostu i wieku a takrze indywidualne zapotrzebowanie na kalorie.

Udost臋pnij ten post

Nifka naprawd臋 zgadzam sie z Tob膮, jak tu znale偶膰 na wszystko czas:) dust.in.the.wind m贸j akurat jest z tych pracujacych od 8 jeszcze do domu nie wr贸ci艂:( c贸reczka 艣pi a ja wskakuje zaraz na rowerek:) naprawd臋 dzi臋kujemy Ci za rady:) a je偶eli poje偶d偶臋 te 30 minut n ROWERKU A P脫殴NIEJ POROBIE BRZUSZKIL UB CO艢 INNEGO TO I TAK SPALA SIE TKANKA T艁USZCZOWA CZY TO JUZ INNE MI臉艢NIE I DALEJ TEN GLIKOGEN?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mamusiadzidziusia
a mam jeszcze takie pytanie bo ja mam sw贸j w艂asny system. Mianowicie najpierw idziemy z ma艂膮 na szybki spacer ( pcham w贸zek z moim szkrabem- razem ok艂o 20 kg ), ma艂a najcz臋艣ciej zasypia na spacerze wi臋c po powrocie do domu zabieram sie za 膰wiczenia ( skakanka, hula hop i potem jaka艣 p艂yta z 膰wiczeniami) w sumie to jakie艣 2h wysi艂ku fizycznego. Wiem,偶e to nie ci臋偶ki trening ale jak na moje skromne mo偶liwo艣ci mo偶e by膰??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mamusiadzidziusia
a mam jeszcze takie pytanie bo ja mam sw贸j w艂asny system. Mianowicie najpierw idziemy z ma艂膮 na szybki spacer ( pcham w贸zek z moim szkrabem- razem ok艂o 20 kg ), ma艂a najcz臋艣ciej zasypia na spacerze wi臋c po powrocie do domu zabieram sie za 膰wiczenia ( skakanka, hula hop i potem jaka艣 p艂yta z 膰wiczeniami) w sumie to jakie艣 2h wysi艂ku fizycznego. Wiem,偶e to nie ci臋偶ki trening ale jak na moje skromne mo偶liwo艣ci mo偶e by膰??

Udost臋pnij ten post

mamusiadzidziusia a chodzi ju偶 Twoja c贸reczka? moja ma 16 mies i jeszcze niepewnie chodzi,sama ale sie chwieje i przewraca takze ciagle musz臋 za ni膮 chodzi:) a to jest najgorsze. ja mam 166cm i 70,5kg takze wygl膮dam du偶o gorzej,ale mam zamiar to zmieni膰;)

Udost臋pnij ten post

mi si臋 wydaj臋,偶e najwa偶niejsze,偶e nie siedzisz tylko sie ruszasz:)

Udost臋pnij ten post

idealna waga 56,1kg ehh kiedy艣 tyle wa偶y艂am,jakie艣 3-4 lata temu,a teraz 70 kg,masakra.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mamusiadzidziusia
no te偶 tak my艣le. A je艣li chodzi o ma艂膮 to chodzi od 2 miesi臋cy. Tylko nie ma co por贸wnywa膰 ja zawsze sie stresuje jak zaczynam por贸wnywa膰 moj膮 ma艂a z innymi r贸wie艣nikami. A to jedno szybciej chodzi, inne m贸wi, inne pi臋knie zjada wszystkie posi艂ki, ma wi臋cej z膮bk贸w albo g臋stsze w艂oski. Nie ma co sie stresowa膰. Moja c贸rcia do 13 miesi膮ca nie chodzi艂a a ja sie nas艂ucha艂am jak to dzieci chodz膮 w 10 miesi膮cu i ju偶 by艂am w stresie. Poczyta艂am troche, porozmawia艂am z pediatr膮 i sie okaza艂o, 偶e do 18 miesi膮ca dziecko ma prawo nie chodzi膰 i nie wolno go do tego nak艂ania膰 bo maluch mo偶e sie zniech臋ci膰. Wi臋c sie nie przejmuj:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mamusiadzidziusia
to ci臋 pociesze! ja w szczytowym momencie ci膮偶y wa偶y艂am ponad 90 kg. po porodzie 83kg!!!!!!!!!!!!!! a teraz do wagi idealnej brakuje 4kg:) cholerka d艂ugo mi to zaj臋艂o! ale waga zacz臋艂a dopiero spada膰 jak ma艂膮 odstawi艂am od piersi i dosta艂am @. Wcze艣niej ani 膰wicZenia ani lekkostrawna dieta nic nie dawa艂a. By艂am w takim stresie bo wszystkie kole偶anki podczas karmienia chud艂y na pot臋ge a ja wygl膮da艂am jak jeden wielki kloc!

Udost臋pnij ten post

dla mnie najwazniejsze jest to,偶e potrafi chodzi膰 bez podparcia naprawd臋 ladny kawa艂ek ale jeszcze nie jest taka pewna w tynm chodeniu i nie umie sama stan膮膰 na n贸偶ki bez podparcia ale nauczy si臋:)

Udost臋pnij ten post

ja najwi臋cej wa偶y艂am 73 w dniu porodu a teraz prawie tyle samo

Udost臋pnij ten post

Hej, A ja dziewczyny i chlopaki chyba zrezygnuje z cwicze艅 narazie,,,, ale mam zamiast byc w ciag艂ym ruchu, no ja nawet wieczorem nie moge pocwiczyc bo moj ma艂y nadal nie kwapi sie isc spac wali teraz autkiem z calej sily w telewizor

Udost臋pnij ten post

zamiast cw, mam zamiast ciagle cos robic czesciej chodzic na d艂uzsze spacery itp sprzatanie mycie okien moze narazie tak sobie poradze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mamusiadzidziusia
ja najpierw tak chcia艂am 偶eby ju偶 zacz臋艂a chodzi膰 a teraz.... normalnie ze 艂zami w oczach wspominam czasy jak by艂a malutka i tam gdzie j膮 po艂o偶y艂am tam grzecznie siedzia艂a. teraz mam w domu totalny ogie艅 mala biega przenosi rzeczy z miejsca na miejsce tak dla zabawy a ja za ni膮 chodz臋 i sprz膮tam. a na spacerze to jak j膮 z w贸zka wyjm臋 to ju偶 nie ma opcji, 偶eby wsiad艂a spowrotem:( p艂acz i awantura bo ona chce i艣c sama po n贸偶kach. A jest jeszcze za ma艂a, 偶eby zrozumie膰, 偶e jak idzie na n贸偶kach to trzeba sie trzyma膰 mamy. Wi臋c szczerze celebruj te chwile kiedy ma艂a jeszczenie ucieka:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mamusiadzidziusia
nifka dla mnie spacer to te偶 spora aktywno艣c fizyczna. zw艂aszcza jak pchasz w贸zek:) moja ma艂a te偶 mia艂a takie fazy ze nie kwapi艂a sie do spania. potrafi艂a ca艂y dzie艅 nie spa膰 albo robi艂a sobie kilka drzemek po 10-15 minut. teraz dzi臋ki bogu ( nie chce zapeszy膰 ) 艣pi codziennie 1,30- 2,30h. dobra dziewczynyja spadam:) m臋偶owi te偶 sie co艣 nale偶y:) mi艂ego wieczoru i jutro rano pi臋knych spadk贸w na wadze!

Udost臋pnij ten post

nifka jezel;i masz du偶o do zrzucenia,to uwazam,ze to dobry spos贸b,powoli przezwyczajaj organizm do wysi艂ku:)

Udost臋pnij ten post

To juz nawet nie chodzi o sama kondycje tylko o brak czasu, jakbym miala go wiecej to mog艂abym sprzatac i cwiczyc a tak to jak ma艂y spi to jak cwicze to w domu balagan a jak wstanie t cie偶ko mi jest sie zajmowac dzieckiem i sprzatac jednoczesnie

Udost臋pnij ten post