Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

U nas w miescie jest tandetny szpital. Ja mam skierowanie na patologie ciazy. Czy moge polozyc sie do szpitala w innym miescie?

Gość albatrosska
tak możesz tam gdzie pojedziesz tam muszą Cię przyjąć, powodzena!

Gość albatrosska
tandetny szpital?? tzn jaki..

Mam cukrzyce, nie są w stanie zagwarantować mi diety, lekarze są niedouczeni, a sprzęt słabej jakości...Jesteś pewna, że mogę pojechać ze skierowaniem do weiększego miasta?

Gość Podobnie
Oczywiście że możesz. Przecież możesz zacząć rodzić jak akurat jesteś na wyjeździe i co wtedy - jechać przykładowo 300 km ? Każdy szpital który ma umowę z NFZ ma obowiązek Cię przyjąć a jeśli nie mają miejsc to mają zadzwonić i się dowiedzieć gdzie masz jechać.

Z porodem to racja. Ale ja jeszcze nie rodze, jednak mam powazne objawy ze wkrotce moge, czuje dzis okropne parcie na pecherz - dziecko juz uciska, dno wiec pewnie sie obnizylo, cos mi sie saczy, nie wiem czy to wydzielina czynietrzymanie moczu czy wody plodowe. Macica sie ciagle stawia... 2 dni temu wypuscili mnie z naszego szpitala. Jutro ide do lekarza i na pewno znowu da mi skierowanie na patologie. U nas jednak potrafia tylko pod ktg podlaczyc, potrzymac 3 doby i wypuscic, dlatego zastanawialam sie czy z takim skierowaniem, mimo braku oznak porodu,moge jechac gdzies do wiekszego miasta.

JA tak zrobiłąm . Mialam skierowanie na patologie , ale jako ze szpitalw chorzowie nie przemawiał do mnie leżałam w nim 3 razy ,pojechałam do świętochłowic i nie było najmiejszego problemu

A mogą mnie nie przyjąć jak dajmy na to przejadę 100km czy nie maja prawa?

Gość to zrób inaczej
nie bierz tego skierowania tylko jedź do tego szpitala i powiedz, ze jesteś zaniepokojona bo masz skurcze. w razie pytań powiedz, że był to akurat najbliższy szpital. powinni Cię przyjąć

moga jesli nie ma miejsca, ale wtedy odesla cie gdzie indziej ;) no mozesz nawet i 1000 nie ma rejonizacji wiec jedz i juz

Gość do mamymałpki
tez lezalam na patologi ale mialam cukrzyce i zawiezli mnie do zabrza polecam ten szpital tam urodzilam moja corke w 34 tyg ciazy dzis ma juz 7 lat:)

Gość do mamymałpki
jeszcze jedno tez jestem z chorzowa:)

Jak dalej bedzie brzuch pobolewal, cos sie saczylo - na razie to malutko tego jest, moze to dziecko na pecherz uciska, i ogolnie jak tak bede sie czula to pojade do szpitala. Dzieki :) To dopiero 33 tc a macica stawia sie przy niemal kazdym ruchu, wstac z lozka nie moge...

do mamymalpki nie doczytalamz e rodzilas w zabrzu ;) JA w kazdym razie polecam szpital na piasnikach w swietochlowicach ;)

Gość do mamymałpki
tak juz dawno urodzilam we wrzesniu moja corka idzie do szkoly:) pozdrawiam

Gość Małaa 29
Nie wiem czy można czy nie bo ja jak miałam iść do szpitala to mój gin pytał do jakiego szpitala chce skierowanie, więc radzę jechać do innego ale bez skierowania

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyp
Można, nie ma rejonizacji, poza tym nie masz obowiazku mieszkania w miejscu zameldowania, więc możesz mieszkać 1000 km dalej i isc do szpitala który tobie odpowiada.