Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rotttt2222222222

krzesełko z ikea-blames, ma ktoś?

Polecane posty

Gość Ono się nadaje od 6-go miesiąc
a życia do momentu aż dziecko nie wyrośnie. 2 latek 2 latkowi nie równy, dlatego najlepiej pojechać z dzieckiem do Ikei i go wsadzić do krzesełka na próbę. Moim zdaniem ono jest bardziej dla niemowlęcia, a 2 latek powinien mieć już raczej jakąś podkładkę na dorosłe krzesło (tzw. booster), albo krzesełko rosnące. Krzesełka rosnące są niestety drogie (w większości przypadków), ale jeśli planujecie kolejne dziecko to może być trafioną inwestycją. Najtańsze jakie jest mi znane to Hauck Alpha. Reszta jest już droższa.

Gość to sej jo
a po co 2-latkowo takie wysokie krzesełko. Ja córke trzymałam w takim jak miała lekko ponad rok a teraz ma 18 m-cy i od dawna siedzi przy stoliku (rozłożone krzesełko). Przecież 2-latek sam już je praktycznie albo przynajmniej rwie się do tego a sadzanie go tak wysoko nie jest bezpieczne. te krzesła z Ikei sa cholernie tandetne - moja kumpela ma. Nie polecam

Te krzesełka które pokazałaś w linku do dopiero tandeta. Na szczęście nie każdy podziela twój gust. A dzieci jedzą same nie od 2 lat, a dużo wcześniej - większość nie jest karmiona już przed rokiem (9-10 mies). Do tego dziecko powinno jeść z rodziną przy jednym stole, a nie samo gdzieś pod stołem, czy nie wiadomo gdzie i po to są wysokie krzesełka - do socjalizacji dziecka, a nie jego alienacji.

Ostatni post był do koleżanki to sej jo.

Gość to sej jo
jaaasne a mówią od 9 m-ca i srają na nocnik od 6 m-ca. Znam już taką głosicielkę fantastycznych opinii ;) Myślałam, że jest jedyna w swoim rodzaju a tu zonk ;) dziecko nie siedzi jak alient tylko, tępa strzało, ma dobrze dopasowane siedzisko i odpowiedniej wielkości stolik. Pokazane przeze mnie krzesełko możesz również przerobić na wysokie i dostawić do stołu. Raczej trudno w normalnej rodzinie gdzie ludzie pracuja jeść posiłki wspólnie ale pewnie Twoja jest patologiczna więc spox. Krzesełko nie jest tandetne ale osoba, która poleca produkty Hauck...

No oczywiście, że gro dzieci w dzisiejszych czasach je samodzielnie od 9-10 mies, a nawet wcześniej jeśli jest gotowe. Nie słyszałaś o BLW? Nie wiem która matka tego jeszcze nie stosuje? Może ze wsi jakiejś jesteś, żeś taka nieuświadomiona? Ale zaraz, nie - przecież masz internet. Nie siedź tyle na Kafe, tylko poczytaj o żywieniu dzieci, to będziesz mądrzejsza przy następnym i nie odseparowuj go od reszty rodziny w czasie posiłków. Nie wiem czyja rodzina jest bardziej patologiczna, ale wydaje mi się że twoja, skoro nie umiecie po pracy usiąść do wspólnego posiłku jak ludzie w innych domach. A to krzesełko Klupś jest dla mnie tak samo tandetne (po rozłożeniu również), jak dla ciebie krzesełko z Ikei. Tego Klupsia nie da się nawet dobrze dosunąć do stołu jak nawet najtańsze z Ikei, więc gdzie tu mowa o wspólnych posiłkach. Twoje dziecko nie potrafiło tak długo samo jeść, no bo od kogo się miało niby nauczyć, skoro nikt z nim nie dzielił posiłków. Zastanów się.