Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jataman

przybieranie na wadze noworodka

Polecane posty

Gość jataman

moj synek ma prawie 2 msc (bez paru dni). Karmie piersia i zawsze przybieral na wadze ok 200 g tygodniowo. dzis zwazylam go i sie okazalo ze przybral w tym tyg tylko 100 g. ma 5,08 kg. zaczal wlasnie w tym tygodniu przesypiac noce tzn: karmienie o 18, kąpiel o 19 i usypia w łóżeczku, budzi sie w nocy dopiero o 2-3 (to 8 godzin bez jedzenia) a potem o 6.. wczesniej budzil sie czesciej ale mial tez problemy z gazami ktore sie troche zmniejszyly i to gazy do czesciej budzily i dlatego czesciej karmilam.. wlasnie probowalam go nakarmic tez o 20:30 ale pociumkał i usnął dalej. czy powinnam wybudzac i na siłe karmic?

Gość matka dwójki dzieci
kochana to już nie noworodek a niemowlę, mój też ma tyle :) w czasie tych upałów dziecko może mieć gorszy apetyt i być ospałe, staraj się przystawić chociażby po to żeby się napił. Mój przesypia bez jedzenia do 4h ale to mały obżartuch.

Gość Jatman
U mnie nie ma upalow. Jak byly dawalam trocje herbatki koperkowej lub rumiankowej.

Gość mama dwójki dzieci
to nie dawaj herbatki bo jest zbędna kiedy karmisz piersią, poza tym jest pytanie czy podajesz smoczek jeśli tak to masz odpowiedź dlaczego mniej przybiera. My używamy smoczka ale jak jestem pewna, że najadł się do syta.

Gość Jataman
Daje smoczek do usypiania ok 30-45 min po karmieniu. Herbatke jesli daje to tez wtedy ok 30 ml max.