Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość like Lullabies you are

dziwna tendencja - tyję w lecie

Polecane posty

W zimie nie stosuję żadnej diety,jem na co mam ochotę bo jakoś nie mam motywacji sobie odmawiać przyjemności skoro można akurat zimą przykryć ten dodatkowy kilogram czy dwa;) ... no i w zimie jakoś jestem bardziej z siebie zadowolona niż w lecie. W talii mam 64-66cm.. ..natomiast latem...jem mniej poza tym pije dużo więcej wody niż w zimie,czyli niby powinnam zeszczupleć a chodzę jakaś napuchnięta(?) w talii średnio mam 70 cm,tak,że nie mam właściwie "wcięcia":/ Już nawet nie wspomnę o opuchniętych nogach - to normalna reakcja na upały,kiedy ma się skłonności do obrzmień.Nie mówię,że mi to nie przeszkadza,ale skoro się naczytałam,że tak mają niektóre kobiety to przynajmniej czuję się trochę uspokojona faktem,że to dość powszechne i można próbować z tym walczyć, ale nigdzie nie mogę znaleźć info na temat przyczyn powiększania się.. BRZUCHA w lecie ani tym bardziej jak temu zaradzić... Stąd też moje pytanie - też tak macie?

Gość inkkkkkkkkkka
tak,wiecej płynów w diecie,sól w potrawach i przekaskach,do tego owoce itd....człowiek ma napuchnięty brzuch i wszystko

Gość inkkkkkkkkkka
jedyne co to możesz ograniczyć sól w diecie bo zatrzymuje wodę,z drugiej jednak strony w taki upał lepiej aby być dobrze nawodnionym.

..no właśnie to mnie martwi,że ograniczenie soli i przekąsek to JEDYNE co mogę próbować zrobić...bo to właśnie robię i to nie działa..jak na razie przynajmniej. No nic. Ponoć przyjmowanie potasu niweluje te obrzęki..kupiłam sobie dziś tabletki K+Mg -będę zażywać,zobaczę czy faktycznie? Aha...zaopatrzyłam się też w ocet jabłkowy... mam nadzieję,że coś pomoże.

Gość lintero
a nie jesz przypadkiem więcej owoców, węglowodanów generalnie a mniej białka? bo cukry powodują zatrzymywanie wody a białko "odwadnia" (nie jakoś drasatycznie oczywiście)

Gość co..........
a moze pijesz gazowane napoje ? jesli tak to ich nie pij