Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeteriankaaaaa102

Grzybica pochwy. Prosze o szybka odpowiedz!

Polecane posty

Gość kafeteriankaaaaa102

Witam! Mam taki problem. Podejrzewam ze mam grzybice pochwy. Ogolnie wczesniej kilka razy mi sie to juz zdarzalo w zycu i pamietam jakie byly objawy. Zawsze stosowalam masc clotrimazolum i przechodzilo. Obecnie mieszkam za granica ( w Niemczech) i nie mam zielonego pojecia jak wyleczyc ten moj problem. Czy jest niemiecki odpowiednik clotrimazolum? A moze znacie jakies inne leki niemieckie, moze jakies domowe sposoby. Mam ze soba masc hydrokortyzon oceanic? czy moge zastosowac na ten moj problem? Prosze o szybka odpowiedz!

Gość oto ja taka mała
idz do apteki, zawsze cos Ci poradzą. Ja nazw nie pamietam, ale aptekarka dała mi kiedys globulki i masc i mineło w 2 dni.

Gość oto ja taka mała
hydrokortyzon oceanic kurwa przeciez to na ukąszenia owadów. Moze nie ma ubezpieczenia a boi sie prywatnie.

Gość kafeteriankaaaaa102
Nie znam jeszcze wogole jezyka i w tym jest najwiekszy problem. Do Polski dopiero sie wybieram za 3 tygodnie. Jestem tutaj pierwszy raz i dlatego mam problem bo niewiem czy bede potrafila dogadac sie z aptekarka. Ubezpieczenia tez jeszcze nie mam i stad ta moja nieciekawa sytuacja. ps. prosze sobie darowac chamskie komentarze.

Gość ewttt554r44eeess
nie ma tak, że masz tylko grzybicę pochwy, bo grzybica tam na dole to tylko objaw grzybicy ogolnoustrojowej, więc trzeba leczyć cały organizm dietą. Tam na dole grzybicę zaleczysz na chwilkę ale zawsze wróci.

Gość lady bronka
leków niemieckich nie znam, ale na przyszłość lepiej idź w polsce do lekarza, poproś o receptę i wykup sobie leki na wszelki wypadek. warto tez mieć zawsze jakieś probiotyki ginekologiczne, np. lactovaginal dopochwowy albo provag doustny. zawsze to jakaś ochrona przed infekcją.

Gość bon appetitq
Ty chcesz sama grzybicę leczyć?! Nie dziwię się,że Ci wraca. Grzybicę leczy się przede wszystkim wewnętrznie bo to tam rozija się grzyb - także maści nie pomogą. Potrzebny jest antybiotyk - doustny albo dopochwowy. Nie wiem czy w niemczech bez recepty sprzedają antybiotyki ale próbuj. Spisujesz Polskie nazwy i idziesz do apteki. A najlepiej do lekarza.