Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sabri82

Czym farbowac wlosy zeby byly mocne i nie wypadaly...?

Polecane posty

Gość sabri82

Dziewczyny trace duzo wlosow(nie jestem chora na tarczyce i zdrowo sie odzywiam), fakt ze kiedys rozjasnialam, teraz od kilku lat robie farbami blond, jednak jak wiadomo wnikaja one takze w skore glowy podczas farbowania.. I ta cala chemia. Mam ciemny mysi naturlany i mi sie nie podoba, sadzicie ze robiac pasemka znow rozjasniaczem ale nie blisko skory glowy mniej sie naraza skore wlosow na oslabienie ? anizeli farbami ? Tyle wloso znajduje po myciu glowy, podczas czesania, coraz wiecej.. Stosowalam tez kilka razy biokap ale kolory mi sie szybko wyplukiwaly i nie potrafily rozjasnic odrostu.

Gość ewikkks
Tylko i wyłącznie henną, ale wtedy da się uzyskać tylko rudosć, brązy i czarny.

Gość sabri82
ewikkks jakie henne polecasz? z jakiej firmy? moze zaczne uzywac i wtedy bede uzywac cieplych blondow.

Gość Tylko Henna _______________
henna.

Gość Tylko Henna _______________
polecam khadi

Gość sabri82
up

Gość Pomyśl chwilę
nad swoim pytaniem... Według Ciebie farba to odżywka???

Gość weqwewr
sama sobie zaprzeczasz... kazda farba niszczy wlosy :O nie ma cudow. ja tez mam mysie blond i nie farbuje, keidys farbowalam na jasny blond ale teraz zmądrzalam, aole swoje naturalne ale mocne, niz jasne i slabe do tego smiedrzące farbą. aha i szybciej siwieje sie jak sie farbuje wlosy

Gość ddfgggggg
henna. przceciez ci napisałay dziwczyny wyzej.

Gość rabelxxx
Tez mialam problem z wypadaniem włosów, prostowalam je w kazdy dzien, farbowalam itp. W koncu postanowilam cos z tym zrobic i poszperalam w internecie. Duzo osob chwaliło maske do włosów WAX wiec i ja spróbowalam ;) do tego biore witamine A na wzmocnienie włosów. Chciałam nawet zrezygnować z farbowania, ale nie mogłam patrzec na odrosty. Moze sprobuj jakiejs ciemniejszej farby, przynajmniej nie bedziesz ich niszczyła rozjasnianiem. ;) aaa i jeszcze jedno, jesli suszysz, krecisz lub prostujesz włosy to z tego zrezygnuj, szybko zobaczysz poprawe ;)

Gość farbuje bez amoniaku
sabri82 ja stosuję biokap i kolor mi sie trzyma, fakt ze nie rozjasniam wlosow. ale odkad go stosuje rownoczesnie z kosmetykami do wlosow farbowanych oraz olejem kokosowym to i wlosy nie wypadaja (a wypadaly okrutnie) i kolor sie trzyma. ale moze to kwestia indywidualnego dopasowania

Gość czy ktoras słyszała
czy kroas z was stosowala/slyszala o skutecznym szamponie przeciwko wypadaniu wlosow? ostatnio ktos mi cos wspominal, ale firmy nie pamieta, bo to byla niekomercyjna marka :P

W niektórych aptekach są farby, chyba biokap lub biocap, ale pewnie też są na bazie henny. Tylko uwaga, niektórych henna uczula!