Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spaniowa

Czy Wasze dwulatki też tak długo śpią w dzień ?

Polecane posty

Gość spaniowa

Mój dwulatek jeszcze cały czas śpi w dzień. Wszystko super, niech sobie śpi, bardzo dobrze,ale on ucina sobie drzemki np. od 12-13 do 17 po południu! Potrafi spać 4 godziny w ciągu dnia, i to w czasie, który jest najlepszy na wyjście gdziekolwiek , na spacer, plac zabaw, wyjście gdziekolwiek. Jak się obudzi, jest już bardzo późne po południe i nim sie przebierzemy i nim zje obiad, to jest raptem godz. 18.00 i dopiero wtedy możemy wyjść na dwór. Nie da się ominąc tej drzemki, bo jeśli nie położę go w południe,to mi padnie koło godz. 15.00 i śpi wtedy do 19-20, co wiadomo skutkuje tym, że wieczorem nie jest śpiący i idzie spac o 23 - 24 w nocy ! Nie wiem, czy go wybudzać np. po 2 godzinach snu, czy dać sobie spokój i pozwolić tyle spać ? Jest teraz ciepło i naprawdę szkoda dnia na to spanie, dziecko zamiast być na dworze godzinami, to godzinami śpi i nigdzie nie możemy się ruszyć - bo gdzieś w drodze czy na spacerze nie zaśnie i potem mi padnie w domu po południu i śpi do wieczora. Czy ktoś ma podobnie, co byście radzili ?

Gość mundoso
moja dwulatka juz nie spala w dzien

moj teraz tez ma jakies dziwne spanie poszedł spac wczoraj o 22,15 i spi do teraz...... W dzien spi ok 3-4 h po 3 go budze bo by przespał caly dzien . Jak wstanie po poludniu je cos i zaraz na dwor idziemy . MA takie spanie od keidy sa upały wiec moze ten upał go meczy . Robilam badania tydzien temu i wszystko w porzadku

Gość Podobnie
Przez te upały dzieciaczki takie senne. Ja wybudzam bo przespałby cały dzień.

Gość spaniowa
No ja uważam, że jedyne wyjście to wybudzić chyba, tylko szkoda mi go, jak tak słodko i twardo śpi i mu to przerywać teraz. No ale my nie możemy się nigdzie na dłużej ruszyć, bo rano jak wstaniemy, zjemy śniadanie i się ogarniemy, to mamy czas jedynie godzinkę, 1,5 , na wyjście, bo już o 11 trzeba gnać do domu na spanie, a potem pod wieczór, po spaniu to też za dużo opcji już nie ma.

Gość spaniowa
Tyle że u nas to nie tylko w upały, on tak po prostu śpi w dzień od dawna, zimą i wiosną też tak spał. A jak się obudzi, ma mnóstwo energii.

Gość niania jestem
moja mała której pilnowałam potrafiła przespać 3 godziny, ale jeżeli nie spała była nie do wytrzymania i tak zmęczona że nie mogła zasnąć wieczorem, dziś ma 3,5 lat, chodzi do przedszkola i nadal śpi w dzień, ale krócej

ja wybudzalam po 2 to byl ryk do wieczora, dla mojego optymalnie 3 h spania muszą być i wytrzymuje do 21 -22 . i zasypia w minute jak tylko go poloze , a jak np robie kolacje i spuszcze z oczu kladzie mi sie gdzies z poduszka i przysypia ...

Gość ja miałam dokładnie tak samo
z moim synkiem między 1 a 2 rokiem życia korzystaj z tego, bo później nie będzie tak różowo;)

spaniowa ,a robiulas mu jakies badania moze cukrzyca czy jakies inne cos ? ja wlasnie podejzewalam cukrzyce ale jak sie okazalo mylnie ;)

Gość spaniowa
No to jest fajne z jednej strony, bo my możemy mnóstwo rzeczy zrobić w spokoju przez te 3-4 godziny spania - zakupy, obiad, czy możemy gdzieś wyjść i zostawić dziecko z babcią, podczas, gdy śpi, sama mogę się zdrzemnąć. Tyle że pod kątem wychodzenia gdzieś poza dom jest to bardzo uciążliwe. Odwiedzanie znajomych, jakieś wypady, wycieczki, wyjścia - wszystko trzeba robić pod to spanie i umawiac się dopiero, jak dziecko się obudzi.Praktycznie mało co ruszamy się poza obszar własnego osiedla przez to spanie, bo gdzie tu się ruszać dopiero pod wieczór z dzieckiem ?

Gość spaniowa
Nie, on żadnych niepokojących objawów nie ma, nie uważam, żeby to był niepokojący objaw. On w nocy za to śpi dość krótko - bo zaśnie np. o 23 i obudzi się już o 6.30, tak że może krótki sen w nocy nadrabia długim snem w dzień.

A we wozku nei zasnie ? moj zasnie tylko troche meczace to jest odpinam barierke , klade oparcie i przypinam pasami bo inaczej by mi wyszedł a tak 10 minut jazdy sobie poopowiada i spi

Gość spaniowa
Na dworze wszystko go za bardzo interesuje i nie ma opcji, żeby spał sobie na dworze. To jedynie, jak był malutki zdawało egzamin i wszelkie spania były na dworze, ale teraz nie ma szans. Musze ululac go w domu,żeby zasnął i pospał tyle, by potem nie marudzić i być do życia.

Gość spaniowa
Wybieramy się nad morze i zastanawiam się, jak my to zorganisujemy podczas wyjazdu ? Na plaży mi nie zaśnie, nie ma szans, a z kolei zamiast siedzieć na plaży mamy pół dnia siedzieć na kwaterze, aż dziecko się wyśpi i na plażę iść dopiero o 17 ???

no to moze sproboj go przetrzymac , nie daj mu mozliwosci spania i zasnie ci ok 19 np i wstanie o 10 i wtedy pojdzie spac n 2 h popoludniu ? kurde sama nie wiem ciezka sprawa

Gość niania jestem
ciężko jest przestawić dziecko, ja wychodzę z założenia jak chce niech śpi, oczywiście nie kosztem nocnego snu :)

Gość Nie no znowu
Moja corka w tym wieku juz nie spala w dzien.

Gość niania jestem
i tu wszystko zależy od dziecka, skoro śpi w dzień to znaczy że tego snu potrzebuje poza tym przedszkolaki też mają drzemkę w dzień

Gość Małaa 29
Moja córka gdy miała 2latka to już w dzień nie spala. A synek ma ponad 1,5roku i śpi raz dziennie od 13 do 15. A w nocy od 21 do 8rano. I jest super. Czasami w dzień śpi krócej niż dwie godziny, nigdy dłużej a nawet zdaża się że nie śpi wcale. Ja poprostu jak dziecko w tym wieku śpi dłużej niż dwie godz. To bym budziła tak robią moje znajome bo potem w nocy spać nie chcą. A wasze jak śpią 4godz. Dziennie to noce przesypiają?

Gość Małaa 29
Moja córka gdy miała 2latka to już w dzień nie spala. A synek ma ponad 1,5roku i śpi raz dziennie od 13 do 15. A w nocy od 21 do 8rano. I jest super. Czasami w dzień śpi krócej niż dwie godziny, nigdy dłużej a nawet zdaża się że nie śpi wcale. Ja poprostu jak dziecko w tym wieku śpi dłużej niż dwie godz. To bym budziła tak robią moje znajome bo potem w nocy spać nie chcą. A wasze jak śpią 4godz. Dziennie to noce przesypiają?

Gość niania jestem
i tu wszystko zależy od dziecka, skoro śpi w dzień to znaczy że tego snu potrzebuje :) dzieci w przedszkolu też mają drzemkę w ciągu dnia :)

Gość uha malucha boli brzucha
moje dziecko nie śpi w dzień, dzięki temu zasypia już o 19 ;0

Gość Małaa 29
Drzemka drzemką ale od 12do 17 to już dużo, ja bym próbowała przestawić dziecko, budzić po dwóch godzinach potem wcześniej kłaść na noc np. 19 dłużej pośpi najwyżej rano i w południe znowu na 2godziny. Wkońcu się przestawi, trochę cierpliwości bo nic z dnia na dzień nie ma. Pozatym zrobiłabym badania poszła poradziła się lekarza czy to normalne że dziecko pół dnia przesypia bo rzadko się słyszy by 2latek tyle spał, dzieci w tym wieku przeważnie energia rozpiera i nie śpią aż tak długo. To jest moja rada. Ale decyzja należy do was:-)

Gość Małaa 29
Pozatym nawet noworodki chyba do 2miesiąca należy budzić po 5godz(jeśli same wcześniej się nie obudzą)na jedzenie żeby nie były ospałe w późniejszym wieku. W każdym poradniku dla młodych rodziców to pisze i każdy lekarz to powie

Gość Poirotka
Mój syn śpi od 20/21 do 6/7, a w dzień zazwyczaj 3h, ale potrafi też 4. Tez się tym trochę martwię, zwłaszcza, że pediatra powiedział, że to nie jest normalne. Miał robione badania na cukrzycę - nic nie wykazały. Już sama nie wiem, czy dalej szukać, czy przestać się przejmować...

Gość moja ma prawie 2.5 lat
i juz dawno nie spi w dzien. Czasem jej sie zdazy jak jest bardzo spiaca ale wole jak nie spi w dzien bo pozniej dlugo nie chce isc spac wieczorem. A jak nie spi w dzien to o 20 jest juz w lozku i sama zasypia w 2 minutki. Ale wczesniej jak miala drzemki w ciagu dnia to ja wybudzalam najpierw po 1.5h potem po 1 h az w koncu zupelnie zrezygnowalam zeby wlasnie wieczorem spokojnie poszla o tej 20 spac. Jak dla mnie jak dzieci chodza spac o 22 w tym wieku to troszke za pozno a poza tym ja wole miec wieczor dla siebie

Gość patka12345
mój synek ma 2,5 roku i jest bardzo aktywny ale tez bardzo dużo przesypia w dzień. Zdarza mu sie spać nawet do tych 4godz, zazwyczaj to 3. W nocy śpi ładnie, idzie spać ok 21 i wstaje o 8-9 rano.. Ja mu nie bronię spać, jak musi to musi.. z tym, ze mój zasnie na dworze jak jesteśmy.. czasem sam sie do wózka pakuje zeby spać ;) ja uważam ze kiedyś z tego wyrośnie a lekarz mówił, ze tez jest z nim wszystko wporzadku. A podczas drzemek tez ja czasem skorzystam aby złapać godzinke snu jako, ze jestem w ciąży to i tez bardziej zmęczona jestem..

moj tez tak spi , dokladnie takie same godziny :D dzis spal od 13 do 18 ! musialam go budzic :) potem spacer i tez nie mzoemy sie wyrobic ze wszystkim bo dopeiro je drugie danie :) a na noc poszedl spac pol godziny temu :) a w nocy budzi sie jeszcze na mleko :/ albo o 2 albo o 4 i dosypia do 6-7-8-9 różnie ! a ma 17 mcy !