Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zulu gullla

jak reagowac na zachowanie corki szwagerki?

Polecane posty

Gość zulu gullla

doradzcie dziewczyny jak reagowac na zachowanie corki szwagierki ,ktora mowiac wprost totalnie mnie olewa-zero dzien dobry ,dowidzenia itp....olewac ja ...mala ma 8 lat niby jest super dobrze wychowanym dzieckiem.Domyslam sie ,ze w duzej mierze jest to efekt napuszczania do tego szwagierki.....

Gość nikanik
A może potraktuj ją jak powietrze to zobaczy jak to miło.

Gość a dlaczego napuszczania
szwagierki ? Czyżbyś się z nią nie lubiła ?

Gość zulu gullla
wlasnie tak robie tylko zastanawiam sie czy to dobry pomysl,probowalam ja tez osmieszyc haslami typu ze taka duza dziewczyny a na powitanie ani me ani bee....bez skutku ,w sumie to mnie to ani nie parzy ani nie ziabi,ale glowniara jest bardzo wrednym dzieckiem i np.robie cos w ogrodku amoja 3 letnia corka jest ze mna a ta przychodzi i ja zagaduje zeby isc np na plac zabaw -moja mala ryk bo chce isc a ja mam akurat robote ....juz jej mowilam ze jak chce niech idzie sama ,tyle ze ona robi to specjalnie zeby narobic cyrkow

Gość zulu gullla
no nie kochamy sie z szwagierka -nie da sie ukryc.....

Gość no to ty........
zaraguj w ten sposob jak dziewczynka do was przyjdzie czy wy tez do nich pojdziecie - jak nie powie dzien dobry to ty powiedz dobitnie - dzien dobry np Kasiu ? Nie przywitasz cioci ? Nie umiesz mowic? Zobaczysz dziiewczynce glupio sie zrobi i w koncu zacznie cie witac :) najlepiej wlasnie lekko zawstydzic dziewczynke A moze rodzice nie nauczyli jej witania sie z innymi ?

Gość Małaa 29
Ale ty nie bądź zła na dziecko bo to nie dziecka wina. 8lat to jest wiek gdzie dziecko nie ma wyrobionego zdania co dobre co złe i dlaczego. Dzieci w jej wieku naśladują rodziców. Ona robi co jej mamusia każe, takie dziecko łatwo jest zbuntować. Lepiej porozmawiać ze szwagierka jesteście dorosłe i chyba można wyjaśnić niejasności, a jeśli się nie da to może zerwać kontakt i się nie spotykać, bo ośmieszanie dziecka tu nic nie da. Ona nie będzie wiedziała o co chodzi, bo ta mała poprostu słucha mamy

Gość zulu gullla
kontakty mamy minimalne,ale mala jest teraz u tesciowej na wakacjach wiec widze ja dziennie.Co do rozmowy z szwagierka to bez sensu gdyz jest to osoba ,ktora uwielbia robic na przekór i jesli bym jej zwrocila uwage to skutekby byl odwrotny od zamierzonego

Gość Małaa 29
No to jeśli jest pod opieką teściowej to może z nią porozmawiaj na spokojnie jak mała się zachowuje. Jeśli teściowa jest rozsądna to porozmawia z wnuczką i wytłumaczy jej. Bo moim zdanie ośmieszanie dziewczynki nie jest dobrym pomysłem. Po pierwsze ona nie zrozumie o co chodzi po drugie poskarży się mamusi i skutek też będzie przeciwny do zamierzonego. Albo nie myślałas(skoro mała jest u was na wakacjach)żeby z nią porozmawiać zapytać dlaczego tak się zachowuje. Tylko takimi prostymi słowami żeby dziecko zrozumiało co znaczy dobre wychowanie. A może jakąś zabawę wymyślisz o dobrym wychowaniu?