Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdjdsllgdjdlshcfdsts

czemu Bóg nie słucha mnie ?

Polecane posty

ciąglę się modlę ,proszę i nic ?

Gość takkkkkkkkkkkkkkkkkkk
a o ktorego Boga Ci chodzi konkretnie, do którego sie modlisz?

Gość hhhhh
może się źle modlisz nie wszystko bóg daje bo nie wszystko jest nam wskazane

Gość cnotliwa Scholastyka
moze dlatego,ze go nie ma

Gość ostatni moheranin
bo zle się modlisz trzeba mu za wszystko dziękować i wieżyc i starać sie nie grzeszyć

każdy mądrala by chciał dostać mannę z nieba. Powiem tak:jeżeli Bóg istnieje to na pewno nie po to aby rozpieszczać bolszewików sądzących że im się wszystko nalezy z góry

a dlaczego jest taka nagonka na mnie ? znacie mnie ,wiecei ,ze nie pracuje ,nic nie robi e? pytam ,bo ciagle mnie Bóg zle doswiadcza , zawsze mam pod górke, a tylu ludziom juz pomogłam , podobno dobro wraca ,czemu do mnie nie chce wrócic?

Gość ależ słucha
Słucha i pamięta. Dla niego Twoja modlitwa i prośba sprzed 10 lat to jest jak wczoraj. Poza tym może to o co się modlisz nie zbliżyłoby ciebie do niego? Niejedna osoba, której marzenie by się spełniło, odeszłaby od Boga. Przez ciernie do gwiazd.

Gość kobieta jak wiele
Ja także mam wiele próśb ... Ale codziennie oprócz błagań mówię : "bądź wola Twoja" . I przyjmuję tę Jego wolę w pokorze :) Bunt i skargi na kafeterii nic nie dadzą :/

Gość Ot i masz odpowiedź-Bóg nie
spełnia próśb ludzi, bo wtedy by przestali w niego wierzyć:O To tylko katolik potrafi taka bzdurę wymyslić:D

"pytam ,bo ciagle mnie Bóg zle doswiadcza , zawsze mam pod górke, a tylu ludziom juz pomogłam ," Po co mieszasz w to jakieś metafizyczne byty na które żaden naukowiec nie ma dowodow? Cóz, im lepsza jesteś dla innych... tym bardziej inni uczą się ciebie wykorzystywać. taka prawda. Nie ma potrzeby przywoływać tu Boga

Gość zxderr
Bóg to nie maszynka do spełniania życzeń, poza tym to czego chcemy nie zawsze jest tym, czego potrzebujemy:) Ja też czasem nie rozumiem, dlaczego Bóg nie daje mi tego, czego chcę - potem się wyjaśnia...Co do ciężkich chwil, to każdy je ma - ja też. I zdarza mi się wtedy załamywać,pojawiają się wątpliwości...to jest dobry sprawdzian Naszej wiary, wielu jej nie przechodzi. Ale Bóg wynagradza wytrwałych :)

Gość helgaa222 vel 666
ja prosilem bym moja stara szlag trafil - umarla nie spelnilo sie prosilem by mojego starego rak chwycil w swe trzewiczki - nie spelnilo sie prosilem prosilem prosilem prosilem prosilem i co gowno :classic_cool: boga nie ma. amen

Gość ksiądz Norbert
Wiele bym mógł napisać w tym teamcie, ale jestem na urlopie i korzystam z czyjegoś komputera :) Napiszę jedno: Każdej modlitwy BÓG słucha. On zawsze wybiera co dla nas najlepsze Wierz i módl się dalej ! Z Bogiem

Gość pan white
Jeśli chcesz poznać Boga, który modlitwy wysłuchuje to napisz, porozmawiamy, przekażę Ci to co mnie spotkało, jakich Bóg wysłuchuje modlitw. Bóg chce nam pomóc, ale nam się wydaje że jest inaczej. Jest wiele spraw, które na nas nieświadomie wpływają, a jednocześnie przeszkadzają by modlitwa zaowocowała. Moje GG: 46115122

Gość spoko loko
Prowadzicie walki i kłótnie, a nic nie posiadacie, gdyż się nie modlicie. Modlicie się, a nie otrzymujecie, bo się źle modlicie, starając się jedynie o zaspokojenie swych żądz Z Listu św. Jakuba Mówisz, gdyby Bóg pomógł mi wygrać w lotto, połowe przeznaczyłbym na charytatywnośc, ale czy mając to, co masz teraz, dzielisz sie z innymi? Do poczytania - http://modlitwa.org/espe-3.htm

Gość dkkdjdjdfkkkk
Bo my robimy taki błąd że traktujemy Pana Boga przedmiotowo,jak kogoś kto ma spełniać nasze prośby,życzenia,zachcianki, jak złotą rybkę, lub dżina z butelki. Gdy ich nie spełnia-obrażamy sie na niego lub uznajemy że Go nie ma. Tymczasem On jest, ale pierwszą sprawą i podstawową jest to że musimy Go najpierw poznać,zczaić Kimś On jest, i co my mamy robić ja MY mamy JEMU służyć, a nie On nam,jak iść za Jego głosem, i poddać się Jego rządom a nie odwrotnie.My często chcemy go traktować jak służącego, kogos kto na nasze każde zawołanie będzie nam pomagał we wszystkim,chcemy Nim rządzic i dyktować Mu co ma zrobić, co nam dac, itd. Dlatego takie "modlitwy"nie są wysłuchiwane,bo to nie modlitwa, to raz, a dwa, Bóg wysluchuje ale nie w taki sposob jak my sobie zaplanowaliśmy.Czyli nam pokazuje hierarchie wartości, że my mamy słuchać Jego a nie On nas(w sensie poddania się woli).My mamy pełnić Jego wolę, a jeśli o coś prosimy to musi być zgodne z wolą Boga, czyli możemy i powinniśmy prosić tylko o rzeczy dobre. A nawet i te dobre, nie wszystkie zostaną spełnione w sensie dosłownym,bo to co my uważamy za dobry plan może nie być dobre na dłuższa meta, Bog może chciec nam dac coś lepszego,większego nie da cukierka ale da cały tort.Nie da czipsów ale da obiad z 3 dan.To na tej zasadzie.Bog daje prawdziwe dobro,ale nie spelnia zachcianek (zwł takich które nic nie wnoszą, lub ktore moga przynieśc szkodę proszącemu lub innym osobom) lub takich ktore zahamują jego rozwój. Na modlitwie przede wszystkim trzeba uwielbiać Boga i dziekować za wszystko(nawet za cierpienie,za niepowodzenia,bo skoro Bog to dopuscil to tylko dla naszego wzrostu,abyśmy coś zrozumieli,poszli dalej) a dopiero w następnej kolejności prosić.Najlepiej na poczatek poprosić wiarę, o miłość, o to by Go poznać, by zrozumieć czego oczekuje On ode mnie,jak mam żyć, pytac co powinnam robić, prosić zeby nauczył ,oddać My swoje życie,oddac ster w Jego ręce,powierzyć wszystkie sprawy,kłopoty,problemy,choroby Jemu,dobbrze jest prosić o pomoc gdy znajdujemy sie w tzw czarnej d... ale nie ma sensu podawac chyba Mu gotowych rozwiązan,bo to co myśmy wymyslili że tak będzie najlepiej to nie wiadomo czy tak faktycznie jest, lepiej zaczekać na Jego pomysł,można powiedziec chcialbym tak czy tak, ale Ty Boze wiesz lepiej,chcę zgodzic się na Twoje rozwiązania.Poddać się Jemu po prostu,uczynić Go Królem,oddać Mu cześć cokolwiek by sie nie działo.Ufać do konca.

Gość olabogaola
Bóg nie nie wysłuchuje bo wysłuchuje kazdego kto się do Niego "odezwie", jesli nie chce jak wrozka za pomocą rozdzki spełnic czyichs oczekiwan to znaczy ze wybiera dla takiej osoby inna droge... moj chłopak teraz wie ze to dobrze ze Bog mu nie spełnił próśb, chociaz kilka lat o nie błagał, a teraz widzi, ze Bóg miał w tym jakiś cel, bo gdyby spełnił jego życzenia to lepiej nie myslec co by sie teraz z nim działo

Gość ydhjjkll
Wysłuchuje zawsze, tylko czasem odpowiedź brzmi: nie!

Gość vnsdjfdsf
Polecam Ci odmawiać nowennę pompejańską. Poczytaj sobie o niej w internecie.

Gość Epinefryna.....
on słucha ale czy ty jego? Zacznij czytac Biblię a odpowiedzi same przyjdą:)

Wiesz ja też myślałam że Bóg mnie nie słyszy, ale był taki moment w mojim złym życiu który sprawił, że Bog mnie zauważył i wszystko zaczęło się powoli układać. Bóg zaspokaja wszelkie moje potrzeby. To, co nas od Boga oddziela to grzech, może pora zmienić swoje życie? Dla mnie moment przełomowy polegał na podjęciu właściwej decyzji zgodnej z naukami Bożych przykazań i kościoła. Od tamtej pory Bóg mi błogosławi, to już 7lat

Gość facet z Marsa
Jak nie wysłuchuje to sama sobie weź to co chcesz od życia. A jak się nie da to postaw mu ultimatum - albo dasz, albo zgrzeszę. Dostaniesz na mur - beton.

Gość Bóg nie słucha
bo ma za dużo ludzi na planecie i ważniejszych ważniaków od ciebie. Przygotuj łokcie i rozbijaj się nimi tak jak jego katole a będzie ci dane.

Gość Co za głąby_
Debile bóg nie istnieje

sw monika 15 lat modliła sie za swego syna by sie nawrucił i bóg dopiero po 15 latach spełnił to jej zyczenie i trerz został sw a prowadził tryb dziwkaza i pijaka św. Augustyn z Hippony (354-430) filozof, biskup Hippony, doktor Kościoła;

Gość Bóg cie nie kocha
więc pokochaj siebie! Bóg cię nie wysłuchuje? Zadbaj sam o siebie! Nie licz na Boga, on chce tylko ofiary! Nie chcesz zginąć w męczarniach tak jak Chrystus, to broń się póki możesz.