Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grochawww

imię na M.

Polecane posty

Gość grochawww

W rodzinie mojego męża panuje zwyczaj, że pierwsze dziecko dostaje imię na literę M. We wrześniu spodziewamy się córeczki. No i szukamy ładnego imienia na M, nieoklepanego, niepretensjonalnego. W rodzinie jest już Maja, Martyna i Marta. Mąż chce Marię lub Małgorzatę. Mnie się podoba Marianna, Melania lub Michalina. Jakie imię żeńskie na M. wam się podobają?

Gość Magdalena albo Milena
te są ładne i fajne sa zdrobnienia

Gość grochawww
Magdalena to narzeczona męża. Nie chcemy by sie dublowało.

Gość Tasia Kusk.
Milena Maja Małgosia Monika Maria Mamuśka

Gość grochawww
* narzeczona brata męża

Gość eacfkrf
Mefistofeles bardzo ładne imię, dodam jeszcze Mammona, Mersina, Molocha, Mulcibera, Maruta i Mammona

Gość grochawww
Upierałam się na Mariannę, ale mężowi się nie podoba i chyba zgodzę się na Marię

Milenia nie bo to zła kobieta była Monika

Gość grochawww
Majka już jest w rodzinie

Majek teraz jak psów🖐️ a w ogóle to masz bana na google że pytasz o imię na forum? przecież to Twoje dziecko i mozesz mu dac na imię jak chcesz.. o na M jest też Madonna:D

Gość grochawww
Monika ładne, uniwersalne, ale była mojego męża tak miała na imię :P

Gość grochawww
Pytam, jakie wam się podobają. I tak przecież wybiorę po swojemu :)

Gość jeszcze ranek nie tak bliski
Milena najładniejsze, poza tym nie znam Mileny, która nie byłaby pieknością:)

Gość ikujhghhhhhhhhh
wybralas same paskudne imiona jak dla starych bab no prosze cie MELANIA?? kojarzy mi sie ze stara rozkraczoną babą ze wsi z jednym zębem babcia melania ciocia melania - stara panna z 10 kotami melania dla dziecka? oszalalas? mela to w żargonie dzieciarów w szkole plwocina ktora dla łacha sie opluwają. ale mi skojarzenia marcjanna - ???? że co? jak to skrocic? beda na nia mowic marsjanka michalina okropne- kojarzy mi sie z męskością eh tam przyjebane imiona maria maryja łojezusiecku - strach, małgorzata nigdy mi sie osobiscie nie podobalo.. maja martyna i marta najlepsze z tego bo takie zwykłe, ale pelno tego od h*uja pana wiec przez to traca na atrakcyjnosci w moich oczach. nie podoba mi sie tez marcelina - pelne imie jest za dlugie a w skrocie marcela- okropne, marcysia - tylko dla malego dziecka mirella okropne rodem z lat 70tych, tylko 40letnie baby ze wsi maja mirella na imie, tak mi sie to kojarzy co tam dalej.. malwina - durno brzmi magda - oklepane chociaz moze byc ale nic nadzwyczajnego marlena - to samo co mirella, rownie dobrze mozna nazwac dziecko krystyna albo grażyna czy bożena matylda - no to moze byc wg mnie chociaz tez takie ciotko klotkowate ale jakos do mnie przemawia monika - w gacie sika - duzo jest monik, ale zadnej nie lubie, kazda ma mocny charakter i po trupach do celu, nie jest to dla mnie kobiece imie bo kojarzy mi sie z sikami milena - moze byc, ale kojarzy mi sie z kims slabym takie lelum polelum mirosława- kurwa broń boże, mirka- odbiera kobiecość to imie marzena - znam kilka, ale jakos nie przepadam, dla mnie z kategorii bożeny, troche wsiurskie daj dziecku ladne ale zwykłe imie, nie przesadzone i bez zagranicznych nalecialosci typu jessisca, nie dawaj staromodnych imion, lepiej uniwersalne, ponadczasowe i ktore latwo za granica wymowic, i takie ktore doda dziecku kobiecosci a nie odbierze i mowi ci to osoba ktora uwazam ze zostala skrzywodzna nadanym imieniem, wiem jak to jest jak sie wstydzisz przedstawic a wszedzie kazdy ma ladniejsze imie niz twoje. juz sie przyzwyczailam i jakos z tym zyje ale zazdroszcze wszystkim tym ktore z duma sie moga przedstawic. mojego nie da sie ladnie zdrobnic, jest jak imie starej baby a nawet moja mamuśka sie przyznala ze to byl impuls a potem juz bylo za pozno. nie krzywdzcie dzieci !!!!

Gość ikujhghhhhhhhhh
no mefistofeles kurwa rządzi

Gość grochawww
Dzięki za wywód. ,,daj dziecku ladne ale zwykłe imie, nie przesadzone i bez zagranicznych nalecialosci typu jessisca, nie dawaj staromodnych imion, lepiej uniwersalne, ponadczasowe i ktore latwo za granica wymowic, i takie ktore doda dziecku kobiecosci a nie odbierze" Czyli jakie wg Ciebie to imię? ps. jakie imię nosisz?

Gość norbi7631
może Mścisława?

Gość ikujhghhhhhhhhh
juz sama sobie wybierz, takie ktore ci sie podoba ale tez wg mnie trzeba przy wyborze wziac pod uwage to zeby potem krzywdy dziewczynce nie zrobic.. a ja sie nie przedstawiam jak nie muszę ;p

Gość buszek lakomczuszek
W mojej dalszej rodzinie jest tak zwyczaj :) czy two maz ma samych braci? :) Milena I marianna piekne.

Gość goshiiiiijjjjaaa
moze marika? tylko ze po hiszpansku to dziwka

Gość grochawww
Ma brata i siostrę :). Widzę, że nie tylko nasz rodzinka tak ma :)

Gość buszek lakomczuszek
:) u mnie jest tak ze wszyscy maja imiona na m :) meskie sa piekne. A moze matylda?