Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nicks

wybór kierunku na studia

Polecane posty

Gość nicks

Cześć wszystkim. Wybieram się na studia choć nie wiem jeszcze na jakie. Zastanawiałam się miedzy j. angielskim z arabskim na UŚ lub zarządzaniu zasobami ludzkimi w Krakowie. Mam dylemat ponieważ nie wiem na co się zdecydować. Czy jest ktoś na którymś z tych kierunków i mógłby mi doradzic? Niestety wiem dobrze że te kierunki nie sa zbyt przyszłościowe ale przedmioty ścisle nie są moja mocną stroną i nie nadaje sie na kierunki techniczne, czego bardzo żaluje. Wiem ze prawdopodobnie u nas w kraju trudno będzie o pracę bo w koncu menadżerów już jest pod dostatkiem i prawie każdy zna angielski ale nie widze żadnej innej oferty która by mi pasowała.

Gość zakreconaalienka
Ja nie studiuje/nie studiowałam żadnego z nich lecz gdybym miała wybierać wybrałabym ten pierwszy ponieważ do pracy za granica angielski niezbędny a w PL i tak przyszłości nie ma

Gość nicks
Zgadzam się, tylko chodzi o to że angielski znam już bardzo dobrze więc nie wiem czy opłaca mi sie tez studiowanie tego. A samą znajomoscia angielskiego nikogo nie zachwyce bo teraz oczywiste jest to że trzeba go znac. Jedynie myslalam ze ten arabski dodatkowo bylby niezły choc nie wiem jaki by byl poziom po studiach.

Gość dddad33
angielksi jestem po zarzadzaniu zasobami i nie polecam

Gość aaaaacbbbb
Idz na arabski,niedlugo posiada oni caly swiat,na bqnk ci sie przyda

Gość zakreconaalienka
Wybierz chiński jako dodatkowy język.. o ile jest taka możliwość...

Gość Bratopansta
Cześć, z tego co się orientuję to na Vistuli jest lektorat z języka chińskiego - pierwsza Klasa Konfucjańska w Polsce. Można też obrać taki kierunek (np. informatykę) żeby zajęcia miec w języku angielskim. To dobra opcja, bo studiując nie traci się kontaktu z językiem.