Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nusiaaa

IN VITRO - zapraszam te które przed, w trakcie i po

Polecane posty

Czesc Dziewczynki Lude ja biore utrogestan 200mlg 3razy dziennie. Leze i dalej krwawie ale jestem jakas spokojna,sama niewiem skad ten spokój. Dzis musiałam powiedziec kolezance co jest na rzeczy,miałysmy leciec z naszymi M na Andrzejki a tu ich do wiatru wystawilismy, Wiedziała ze cos robimy w tym kierunku bo kiedys przyłapała mnie jak zastrzyk robiłam, wydawalo mi sie ze ona nieczóła a tu pelne zrozumienie i mowi tylko mi lezec ! po 3 godz zadzwoniła zapytac jak tam i skontrolowac czy leze, milo mi sie zrobiło. Powiem wam ze ogolnie to mało jest zyczliwych ludzi wokół nas ,przykre to niestety . Słoneczko twoj M bierze jakies witaminki ? jak chcesz to ci napisze co moj brała a wyniki poprawiły sie trzykrotnie. Boze lude nielotku jak ja przechodzilam obok sklepu z dzieciecymi ubrankami i akcesoriami to az mi czasem łzy sie kreciły , a teraz moze niedług za pare miesiecy bede tam szperac i buszowac :) miłej nocki zycze wszystkim

Cokies ja troche widziałam w zyciu jak takie kobitki racje maja i wiele do przodu wiedza ja osobiscie boje sie troche takich rzeczy, ale chyba bym jej posłuchala

Lune mnie czasami w nocy jak sie przekrecam to cos tam kujnie, ale nie jest to jakis uporczywy bol ktory zostawia po sobie znac. Wiec nic takiego jak opisujesz mi sie nie przydarzylo. Moze to jeszcze skutek hiperki u Ciebie. Nie stresuj sie napewno to nic zlego. Cookies napewno ta kobitka nie chciala dla Ciebie zle, ale kurde niezle, az mnie ciarki przeszly. A co do powiadomienia kierowniczki, to wydaje mi sie ze powinnas od razu z ta informacja dostarczyc zaswiadczenie. Tak na wszelki wypadek. Ja tam podchodze troche z dystansem bo wiadomo jak to teraz jest z ta praca, a tak to zawsze juz bedziesz chroniona. Nawet od dzwigania i innych niebezpiecznych czynnosci w pracy. aneczka skad ja to znam. Wszyscy zyczliwi do czasu :) Gdzie wogooe mieszkasz? Idziesz jutro na bete? Pozdrawiam kochane i milej niedzieli zycze!!!! :*

A co do zakupow to chyba w Polsce. Tu jest wszystko strasznie drogie. Wczoraj patrzylam lozeczka, zwykle z jakims standardowym wyposazeniem srednio 200E, a w Polsce mam przyjaciolke ktora pracuje w hurtowni z akcesoriami dla dzieci wiec zawsze to jeszcze jakis plus. :)

dziewczyny to masakra..wczoraj znowu lezalam i wybuchnelam smiechem i taki bol mnie zlapal, ze nie moglam sie ruszyc :((((( powiem o tym lekarzowi przy pierwszej sposobnosci, ehhhh..ale nie mam plamien ani krwawien, czy jest mozliwe, ze sie kosmowka odkleja jesli nie ma plamien...martwi mnie to :( xx poza tym niestety niestety niestety i mnie dolapala choroba!!!! Tyle o tym pisalyscie, a ja sie cieszylam, ze u mnie dobrze, niestety od kilku dni gardlo boli mnie strasznie...jutro ide do lekarza, bo to jest bol anginowy, znam go bardzo dobrze...nic nie pomaga z domowych sposobow....ehh xx Cookies, co za historia, ale zeby obca baba Cie za brzuch lapala, ja bym nie pozwolila! co za beczelnosc! ale na pewno nic zlego nie miala na mysli, nie martw sie :) dobre rady dostalas..ja bym powiedziala dopiero z zaswoadczeniem, zeby miec podkladke...u mnie w pracy wie szefowa, bo jej musialam powiedziec o in vitro, za duzo zwolnien i chorobowych, wolalam byc szczera.. xxx aneczka, 600 mg Utro dziennie to duzo, na pewno wystarczy, daj znac jutro po becie! trzymam kciuki XX nielotek...ja juz teraz nie wiem, czy jakichkolwiek zakupow docekam przy takich bolach...papa

Gość Cookies
nielot- ja też tak myślę i słyszałam by dać zaświadczenie. Ale to jeszcze tydzień musiałabym czekać. Ciężko jest udawać. Boję się iż długo czekałam na ten moment i nie chcę stracić maleństwa ... Mam mętlik w głowie. Myślę że kierowniczka by mi świni niepodłożyła, ale różnie w życiu bywa. No i jeszcze słowa tej babki .... może coś w tym jest. Nie daje mi to spokoju.

Gość Cookies
Lunede - ona mnie dotknęła za brzuch z zaskoczenia. Ja nawet nie wiedziałam że ona mnie dotknie, że wraca się w moją stronę. Ja byłam odwrócona plecami. Hmm.... chyba pójdę za radą i was posłucham i nie powiem w poniedziałek. Jestem zast.kier. więc mam troszkę wyższą wypłatę. I tak z mężem mówię że mogą bez zaświadczenia zdjąć mnie ze stanowiska, by płacić mniej. Może nie zrobią mi tego, ale wiadomo .... Umowe mam na czas nieokreślony więc niezdążą mnie zwolnić. Głowa od tego boli.

lepiej idz z zaswiadczeniem Cookies...a jakie jest polskie prawo? chroni kobiety w ciazy od poczatku, czy tylko po 3 mies?

Gość sloneczko83
Aneczka mój M bierze macę, l karnitynę, androvit, witaminę C. Ale proszę napisz i co brał Twój M;-) Pozdrawiam dziewczyny :-)

Nielotku mieszkam w Antwerpii na bete jutro sie wybieram rano zadzwonie do rodzinnego lekarza i sprubuje sie umowic a jak juz pojde to mysle ze mi krew pobierze a jak nie to moze namiar na jakies prywatne laboratorium dostane . Ty pewnie w Brukseli skoro do Jety jezdzilas . Lude skarbie spokojnie, spokojnie jak sie martwisz zadzwon do gina i nieczekaj do 10 grudnia, jak pojdziesz to sie uspokoisz, zadzwon jutro a rana do gina. Cokies poczekaj na zaswiadczenie jak jestes zast kierowniczki to troche pomigaj sie od ciezszych rzeczy tydzien szybko minie , albo zabandarzuj elastycznym bandarzem nadgarstek i powiec ze cie cos pobolewa ale napewno przejdzie po paru dniach. A wtedy juz zaswiadczenie bedziesz miala w reku. kciuki trzymam bedzie dobrze :)

Gość Cookies
Lunede - ja już z tym prawem się pogubiłam. Ja myślałam że chroni od początku, ale teraz już sama nie wiem .... I najgorsze że nikt nie wie.

Gość Cookies
Aneczka - świetna jestes hehe Pobiłaś rekord z tym nadgarstkiem :) Masz ty głowę na karku hehe. Świetny pomysł.

cookies no widzisz i juz problem na tydzien z glowy ;) aneczka ja mieszkam centralnie pomiedzy brussel a antwerpia mam 20 km i tu i tu :) Na wiosce malej mieszkam. A do Jette jezdzilam bo rodzinny dal mi namiar na ta klinike. Lune przestan tak myslec. Wszystko napewno bedzie dobrze!!!!! Jezeli tak Cie to mocno trapi i Ci doskwiera to wczesniej skonsultuj to z lekarzem, moze juz mial doczynienia z czyms takim i Ci powie co to, doradzi. Nie stresuj sie tak. aneczka ja tez bralam utrogestan 3x1 po 200mg.

Cześć dziewczyny. Ja znowu z pytaniami ;-) Byłam dzisiaj na usg, okazało się, że mam 6 pęcherzyków dominujących, lekarz powiedział, że do jutra to się jeszcze może zmienić, dzisiaj prawdopodobnie ostatni dzień brania hormonów, jutro znowu usg i być może w środę punkcja. Dziewczyny czy tyle pęcherzyków to jest dobrze?; W sumie chyba najważniejsze, czy będą w środku komórki jajowe, nie? Proszę odpiszcie i doradźcie. Aha; i drugie pytanie; na ile dni przed punkcją trzeba się powstrzymać od współżycia?

nielotku jaki ten swiat malutki :) Pati ja miałam 12 pecherwykow i 10 jajeczek było, ale do srody to jeszcze ci moga urosnac pecherzyki:) Nam powiedzieli ze 2doby wstrzemiezliwosci. pozdrawiam Ania

Nielotek, aneczka, tak wiem, jutro ide na badania krwi,wiec powiem pielegniarce o moich bolach, niech opowie lekarzowi... Xx Aneczka, dobre z tym Nadgarstkiem!! Xx Pati u mnie wyjeli 10 pecherzykow, z tego 8 bylo OK do zaplodnienia..takze jesli bedziesz miala szczesc ladnych to ok! Zreszta moze jeszcze jakies podrosna do srody... Xx

Dziewczynki tak was czytam jak piszecie o tych ubrankach i reszcie że się rozmażyłam jak to ze mną będzie:)pewnie mi odbije:) Jutro mam wizytę u lekarza zobaczymy co powie,mam nadzieję że uda się jeszcze przed świętami podejśc znowu.Strasznie bym chciała,ale zobaczymy jutro.Więc trzymajcie kciuki.Mam nadzieję że się nie rozchoruję bo boli mnie gardło:( A do tego mam jutro rozmowe w sprawie pracy więc sądny dzień:) Martwię się bo to poniedziałek a z tymi naszymi poniedziałkami to jakiś pech:) Więc albo będę jutro szczęśliwa albo płakśliwa hi hi:) aneczka trzymam jutro kciuki za ciebie jutro:) A co do takich kobietek moja mama też miała podobną sytuację.na przystanku podeszła do niej kobieta i przyglądała jej się dziwnie po czym powiedziała jej żeby poszła z synem do okulisty bo ma poważne kłopoty z wzrokiem,mama pomyślała że jakas chora jest bo skąd może to wiedzieć,a do tego mama ma 3 synów:)szczęście w nieszczęściu że brat rozchorował się poszli do lekarza i mama przy okazji poprosiła o zbadanie mu oczu wykryli mu wadę która groziła że będzie niewidomy. Więc cos może jest w tym ...

Czesc dziewuszki Milego dnia wszystkim dzisiaj zycze..Aneczka czy dzisiiaj cos bedziesz wiedziala? Robisz bete? Helenka trzymam kciuki za rozmowe o prace ,nie dziekuj daj znac jak poszlo.

helenka, powodzenia na rozmowie o prace, szybko Ci poszlo! no prosze! gratulacje ( nawet samej rozmowy, bo byc zaproszonym to juz sukces). XX dziewczyny, ja dzisiaj rano regularnie wymiotowalam...i to porzadnie, ale sama zolcia, bo jeszcze nie zdazylam nic zjesc...bardzo nieprzyjemne, juz zapomnialam jak to jest, bo ostatnio raz zdarzylo mi sie wiele lat tamu jak sie upilam... XX Bylam u lekarza oddac krew i mocz do badan, wyniki jutro i pojutrze...poza tym powiedzialam o moich bolach w brzuchu po tym jak sie smieje, powiedzial, ze to wiazadla macicy..czyli tak jak myslalam i jak mowilyscie, ale chcialam sie upewnic czy cos sie nie odkleja..powiedzial, ze nic sie nie odkleja, ale nie widzial na usg , tylko w czasie rozmowy...no i tyle... XX poniedzialek..ble ble ble XX Milego tygodnia dla wszytkich!!!

CZesc Babeczki Ja własnie wrociłam od mojej pani doktor, krew na bete pobrana, nierobiła wogle problemu mowi ze jak chce to oczywiscie pobierze mi krew, W koncu od tego jestem -podsumowała z usmiechem , pytała czy mam jakies pytania,mowiła o becie , serduszku i takie tam... prosiła zebym z ogromnym optymizmem poczekała do serduszka i mowi ze czas i pora najwyzsza zeby wam sie udało. Przyznam ze zmieniłam o niej zdanie :). Wynik po 18. Helenka trzymam kciuki dzis wielki dzien, powodzenia na rozmowie i daj znac co lekarz powiedzial. Skarbie zycze ci na swieta najcenniejszego prezentu :) :) :) (wysokiej Bety) Lude jak gardełko ? moze zrob sobie ten sysop co dziewczyny pisały cebula,miod,cukier i woda chyba- prosze o korekte jak cos pogmatwałam A jak to jest z Akacja czy ona dzis nietestuje??? AKacja powodzenia!! Jeszcze bardzo wazna rzecz przestałam krwawic ale ide spowrotem na kanape i do srody grzecznie leze. no jutro tylko na 3 godz do szkoly polece. miłego dzionka dla wszystkich

anczeka, to super, ze przestalas krwawic, mysle, ze wszystko idzie w dobra strone :) Mnie gardlo tak, wciaz boli, dopiero jutro na 8 mam lekarza, ktory tam zagladnie. Niestety syrop z cebuli nie pomogl za bardzo, pijalam caly weekend, bo tez znam ta metode z dziecinstwa... papa!

Gość droga aneczko !
Napisalas , ze Twoj maz bral frolik - super nie wiedzialam , ze karma dla psow tak dobrze na sperme wplywa :) :) :)

Aneczko, jaki wynik????? Czekamy z niecierpliwoscia!!! Daj znac! Buziaki!!!!!