Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moja siostra jest slepa chyba

Czy to juz alkoholizm?

Polecane posty

Maz mojej siostry codziennie po pracy pije 2-4 piwa. W weekend idzie piwska oczywiscie wiecej, a jak jeszcze ida na jakas impreze w sobote, to wraca zalany w trupa a w niedziele na kaca z 2 browary. Ostatnio siostra przyszla do mnie z placzem, bo byl u swojego brata, cala noc pili i wrocil rano, nic nie jadl, popoludniu szli do tego brata na urodziny i szwagier dalej pil. Na drugi dzien do pracy nie poszedl, za to 2 piwa na kaca musial kupic (siostra nie wie, ile, przy niej wypil dwa). Mi to juz zajezdza problemami akoholowymi, szwagier problemu oczywiscie nie widzi-pije po pracy dla relaksu.

Gość mam to samo...
.... facet twojej siostry jest na dobrej drodze do alkoholizmu...

Gość tigger
Tak to już problem i dobrze by było uświadamiać to facetowi bo na pewno nie zdaje sobie z tego sprawy. Każdy ze znanych mi leczących się alkoholików mówi że żałuje że nikt nie próbował natrętnie mówić mu o potrzebie leczenia.

On sie jej tlumaczy, ze piwo to nie wodka. Piwo zdrowsze itd. Mowila mi, ze 2 na pewno spija (ona mu czasem kupi do poludnia) a jak ona wychodzi do pracy na druga zmiane, to leci po nastepne 2 (sasiadka jej powiedziala, bo go widuje).Po ostatniej aferze siostra zabrala mu kase i karty do bankomatu.

Gość Małaa 29
Tak to już alkocholizm. Powinien jak najszybciej się leczyć

Gość Małaa 29
Alkocholik to nie ten co pije tylko wódkę. Można być alkocholikiem pijąc duże ilości piwa:-(

Gość Podobnie
To niech siostra powie żeby wytrzymał dzień bez piwa.

Wlasnie mial byc dzien bez piwa, byli u tego jej szwagra i jej maz byl pijany jak bela i nie szedl do pracy. No i juz popoludniu lecial sobie kupic 2 browce, choc siostra mu zabrala kare do bankomatu. Wiem, bo widzialam go jak wracal i w siatce mial piwa.