Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osoby bez ojca

Dziecko wychowujace sie bez ojca?

Polecane posty

Gość osoby bez ojca

Dziecko wychowujace sie bez ojca? Co sadzicie o facetach ktorzy zmuszaja swoje kobiety do aborcji? Lub porzucaja ciezarna dziewczyne. Ja mam zle zdanie o takich panach ale twierdze ze matka wtedy jako kobiety powinna spelnic role mezczyzny i kobiety. Napewno nie angazowac rodzicow ktorzy chca jej pomagac przy dziecku. Ja znam przypadek gdzie kobiety wychowuje syna wobec ktorego powinna trzymac dyscypline a jest miekka dla niego w dodatku jej rodzice ani babcia ani dziadek dziecko potrafia chlopca rozpieszczac na wszystkie sposoby, kupuja mu zabawki, slodycze i az mnie strach oblatuje co z takiego dziecka moze wyrosnac bo wszyscy w rodzinie kolo tego dzieciaka skacza. Matka, dziadkowie, pradziadkowie, wujek co dla normalnej osoby normalne być nie może.

Gość Prawiki są tutaj
To oczywista oczywistość, że dziecko inaczej się chowa jak jest pełna rodzina, rodzeństwo jak jest. Prawiczki są prawiczkami bo nie mają ojca.

Gość mallllllllllllllllllinkaaaaaaa
a dlaczego nie angazowac dzadkow. jak nie ma ojca , madry dziadek moze posluzyc za mentora i przekazac mu jak byc mezczyzna

Gość ja ślicznie wyglądałam 2.07
widać, ze jeszcze nie masz dzieci 🖐️

Gość lepravikson
Prawiczki są prawiczkami bo nie mają ojca. Nie widzę związku. Niektórzy mają.

nawet trzeba dziecku dać "jakiś" męski wzorzec, skoro ojciec biologiczny nie sprawdził się. Może to być dziadek, wujek, ojczym, trener...

Gość osoby bez ojca
Jak matka, dziadkowie, wujek(bezpłodny), pradziadkowie, wszyscy koło niego skaczą jak koło jajka to jaki z niego wyrośnie mężczyzna?. Kiedyś taki dzieciak rzucał mi kamyczkami przed domem a ja wyskakuje i mówie do niego ze jak nie przestanie to mu skopie d**e. Wyobrażacie sobie że jego dziadek i wujek byli u mnie że ja strasze dziecko. W dodatku mam dom połączony z tymi ludźmi. Bo ja mam połowa bliźniaka i oni połowe bliźniaka, tacy najbliżsi sąsiedzi.

może następnym razem zwróc chłopcu uwagę w bardziej cywilizowany sposób a nie uczysz go takich słów oraz reagowania przemocą:O

Gość Zuzanna Amelia & 9
Ja bym sie skrzywila pogardliwie ze to zadna sztuka i zaproponowala mu ze bedzie duzo zabawniej jak zacznie rzucac kamieniami w dziadka. babcie wujka i mamusie. Albo w okna swojej kuchni. Jak swoboda to swoboda.

Gość osoby bez ojca
ale jak zwrócić chłopcu kulturalnie uwage jak takie coś może wyprowadzić świętego z równowagi. Tym bardziej że tamci stwierdzili że ich ukochany chłopczyk rzuca kamyczkami pod ich oknami a na moją strone trafiły tylko dwa kamyczki, więc nic się wielkiego nie stało.

Gość czyli jak tylko dwa kamyczki
spadły pod twoje okna to jaki masz problem? Dzieci trzeba rozpieszczać :D

to zrób tak jak zuzanna amelia poradziła:D:classic_cool:

Gość mallllllllllllllllllinkaaaaaaa
heheh zuzanna zgadzam sie to ze akurat ten dziadek z wujkiem to cioty nie znaczy ze wszyscy dzadkowie tacy sa. wlasnie pozniej takie debile rosna przez debilne rodziny co nie umieja dziecka przypilnowac i zbesztac kiedy trzeba

Gość Mateusz z miasta
nawet trzeba dziecku dać "jakiś" męski wzorzec, skoro ojciec biologiczny nie sprawdził się. Może to być dziadek, wujek, ojczym, trener... Ja akurat jestem ojcem chrzestnym dziecka, którego ojciec tak po prostu dał nogę. staram się ile mogę spędzać z nim czasu by chłopiec wiedział jak powinien zachować się mężczyzna.

Gość Zuzanna Amelia & 9
A tak zasadniczo to nie zgadzam sie z Twoim pierwszym postem. Taka sytuacja jak opisalas czesto ma miejsce w rodzinach kompletnych gdzie nagla pojawia sie pierwsze w rodzinie male dziecko. Co do samotnych matek to one wlasnie czesto probuja zastapic i matke i ojca i to wcale nie jest dobre. Dzieco powinno miec wzorzec obu plci. Na szczescie z braku wzorca naturalnego czesto znajduje sobie jakis zastepczy: wujek, dziadek, sasiad, trener, ojciec kolegi.

Gość osoby bez ojca
Akurat pilnować to oni go umieją ale tak by dzieciakowi nikt krzywdy nie zrobił. Tak bardzo się o dzieciaka boją. Jeszcze słyszałam że wzamian za to że ja go opieprzyłam zabrali dzieciaka na lody, to aż strach jak ludzie wychowują teraz dzieci. Szczególnie dzieci bez ojca będą przez dziadków zawsze usprawiedliwiane.

Gość Zuzanna Amelia & 9
A jak sam dzieciak zareagowal na Twoje opieprzenie ? Ile ten chlopiec ma lat - tak w ogole ?

Gość osoby bez ojca
Dzieciak ma 8 lat. Popłakał się i wrócił do domu a potem przyszedł z dziadkiem i wujkiem i powiedział że ja go chciałam bić.

Gość osoby bez ojca
A oni byli tacy wściekli że takiej wściekłości w cudzych oczach nigdy nie widziałam. Dziecko może ci nasrać na łeb a opieprzyć nie masz go nawet prawa.

Gość klkkl
wspolczuje glupich sasiadow, normalny rodzic by ochrzanil dziecko i przywolal do porzadku

Gość Zuzanna Amelia & 9
A dalej rzuca tymi kamieniami czy przestal ?

Gość garry preton
najwiecej tu rad i porad od kleptomanów którzy nie mają dzieci i nie wznają tego uczucia :)

Gość osoby bez ojca
Teraz ostatnio nie bo siedzi w domu z rodziną która mu na wszystko pozwala. Ostatnio brali go ciągle do kina, na basen to nawet nie było go w pobliżu, dzięki Bogu.

Gość w takim razie jak dziadek z
wujkiem tacy mądrzy to ty też pójść i rzucaj przed ich oknami kamieniami.