Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cHoChLiCa

Czy to normalne?

Polecane posty

Gość cHoChLiCa

Hej.Powiedzcie mi czy to normalne jeśli w ciągu cyklu bolą piersi przez całe dwa do 2,5 tygodnia? Miałam tak wcześniej,ból pojawiał się tak 12-13dni po miesiączce,ale nie tak,że w ogóle nie można byo ich dotknąć^^nie przeszkadzało mi to.Teraz ani nie mogę się ułożyć w łóżku:( Przy noszeniu stanika to samo...Uciążliwy ten ból jest...co mam robić?

Gość Mama2104
Niektóre kobiety mają tak przy owulacji która wypada mniej wiecej w okresie ktory opisujesz. zaczyna sie okolo 14dnia po miesiaczce.... Tez tak mialam ale bol nie byl az tak silny jak opisujesz. W moim przypadku wszystkie objawy przeszly po ciazy. Mysle ze to normalne u niektorych z nas. Pozdrawiam....

Gość cHoChLiCa
Nie wiem właśnie czy czasem nie iść do lekarza z tym... Właściwie to już od dłuższego czasu właśnie w tym okresie pojawiały mi się guzki/zgrubienia na piesiach też bolały przy dotykaniu z tym,że znikają zaraz przy miesiączce,więc to raczej nie jest niepokojące:) A jakieś domowe sposoby masz na łagodzenie tego bólu?

Gość Mama2104
mi pomagal termofor albo butelka z wrzatkiem zawinieta w recznik. Do tego lekki masaż na zmiane z okladem. A te guzki/grudki to normalne gruczoły piersiowe. Wszystko powinno byc ok ale jesli sie boisz to powinnas umówic sie na usg do ginekologa kiedy bol jest najsilniejszy. Ale jestem pewna ze powie to co ja... :D

Gość Mama2104
i do masazu piersi polecam balsam jakis tłusty bo tak na sucho bedzie nieprzyjemnie....

Gość brzuszkowaaaa
na takie bole pomaga tez branie tabletek antykoncepcyjnych..najlepiej udaj sie do lekarza

Gość cHoChLiCa
Dzięki za odpowiedź:) Wiesz,mama mojej mamy miała nowotwór piersi... Ja zmieniając ginekologów,każdemu mówiłam o tym ale najprawdopodobniej każdy z nich uważał,że to zbędna informacja:) Byłam u ośmiu ginekologów w swoim życiu i na tą całą gromadkę AŻ JEDEN zbadał piersi:) Ale niestety ten lekarz gdzieś uciekł i nigdzie go znaleźć nie mogę... Dziwi mnie to,że większość lekarzy nie wykonuje takiego badania,a przecież podobno to ich obowiązek:)