Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martynaa922

Jak wam szło na początkowych jazdach?

Polecane posty

Gość martynaa922

Ja jestem po 8 godzinach i jazd i idzie mi to niedobrze:( gaśnie mi jeszcze samochód, zapominam o biegach, łuk idzie mi fatalnie. po prostu za dużo tego na raz:( jakos nie mogę się w tym połapać:( a kiedy wy zaczęliście już w tym wszystkim dobrze się orientować? czy ja się nie nadaję na kierowcę?

Gość onaaa 87
Po 8 godzinach to ja jeździć nie umiałam:D i robilam identyczne błędy jak Ty. Z łukiem też mega problemy miałam. Nie mam predyspozycji do jazdy, ale zdałam za 5 razem w Łomży i powoli uczę się jeździć naprawdę bo kurs a jazda po zdaniu to dwie różne sprawy. Głowa do góry, to normalne. Jeżdżą dobrze od pierwszych godzin tylko osoby, które jeździły wcześniej np po polnych drogach.

Gość była kursantka już z prawkiem
Kochana nie załamuj się gaśnięciem samochodu, mnie na egzaminie na placu zgasł, to norma, mnie też szło nieciekawie, a po 17 godzinie jazd było apogeum mojej głupoty, błąd na błedzie, chciałam zawracać na jednokierunkowej, staczałam się z górek jak światła na mieście były po górę, no masakra jednym słowem. Instruktor nawet nie komentował moich jazd chyba, żeby mi przykrości nie robić. Jazdy miałam średnio co drugi dzień, a potem przed ostatnimi przerwe tygodniową i chyba ona była mi bardzo potrzebna, przyszłam po tej przerwie na 24 godzinę i doznałam olśnienia, łuk bezbłednie, na mieście super, pod górkę nauczyłam się ruszać z roboczego, widziałam wszystkie znaki i zdałam za 1 razem :) Pamiętaj będzie raz lepiej raz gorzej, tylko nie wolno się załamywac:)

Gość martynaa922
ja dodałam tylko ten temat ;P reszta od martynaa922 to podszyw ;/

Ja za niedługo idę na prawo jazdy i też się boje zacząć jeździeć. Z jednej stronie bardzo mnie ciągnie żeby iść ale z drugiej strony nie wiem jak sobie poradzę z obsługą samochodu :O

Gość mi szło bardzo dobrze
mi od początku szło dobrze, ale co z tego jak stres na egzaminach powodował, że zdałam dopiero za 6 razem... Powodzenia i nie martw się :)

Gość manio ciekawski=)
Powszechna motoryzacja to błąd. Potem muszę wlec się za wami.

Gość onaaa 87
manio, jezdze powoli ale za to ostroznie🖐️

Gość roza.......
szlo mi dobrze, facet mnie tylko uswiadomil ze wbijajac 3 bieg mam tylko pchnac na przod nie musze lapac i trzymac kurczowo hehe, zdalam za 1 razem jestem dobry driver musze stwierdzic ;) dasz rade stres duzo robi wyluzuj to tylko samochod ..

Gość gość
PODBIJAM. Ja szłam zielona zupełnie nigdy nie próbowałam nawet usiąść na fotelu kierowcy, nawet nie jeździłam samochodem z nikim z rodziny głównie mpk, tak, że nawet nie wiedziałam co i jak...mam za sobą 4 lekcje. Na pierwszej bez cudów, jakieś skręty, zmiana biegów, jazda małymi uliczkami- ok bo proste. 2 zajęcia - już na miasto, a wiadomo Kraków, to ronda, duże skrzyżowania, tramwaje wszędzie myślałam, że się zesram ze strachu, ale nawet o dziwo jechałam, gościu mi pomagał kierownicą czasem naprowadził, dał sprzęgło etc. 3 jazda - KOSZMAR!!! ciągle mi gasł, nie umiałam cofać, zjeździłam ileś rond i w ogóle nic nie widziałam co jedzie, gościu mi wszystko mówił, tutaj miałam dołek, stwierdziłam, że nie nadaję się. 4 jazda - olśnienie. wcale mi nie gasł, ogarniam wszystko, nie patrzę na biegi, bez problemu jadę, daję kierunkowskazy, skręcam, ogarniam nawet te skrzyżowania giganty wielopasmowe z tramwajami. Jestem w szoku!!! Po prostu ułozyło mi się to w głowie wszystko. Ale gościu mi mówi, że potem znowu przychodzi kryzys bardzo często!!! Jak u was było????

Gość gość
PODBIJAM. Ja szłam zielona zupełnie nigdy nie próbowałam nawet usiąść na fotelu kierowcy, nawet nie jeździłam samochodem z nikim z rodziny głównie mpk, tak, że nawet nie wiedziałam co i jak...mam za sobą 4 lekcje. Na pierwszej bez cudów, jakieś skręty, zmiana biegów, jazda małymi uliczkami- ok bo proste. 2 zajęcia - już na miasto, a wiadomo Kraków, to ronda, duże skrzyżowania, tramwaje wszędzie myślałam, że się zesram ze strachu, ale nawet o dziwo jechałam, gościu mi pomagał kierownicą czasem naprowadził, dał sprzęgło etc. 3 jazda - KOSZMAR!!! ciągle mi gasł, nie umiałam cofać, zjeździłam ileś rond i w ogóle nic nie widziałam co jedzie, gościu mi wszystko mówił, tutaj miałam dołek, stwierdziłam, że nie nadaję się. 4 jazda - olśnienie. wcale mi nie gasł, ogarniam wszystko, nie patrzę na biegi, bez problemu jadę, daję kierunkowskazy, skręcam, ogarniam nawet te skrzyżowania giganty wielopasmowe z tramwajami. Jestem w szoku!!! Po prostu ułozyło mi się to w głowie wszystko. Ale gościu mi mówi, że potem znowu przychodzi kryzys bardzo często!!! Jak u was było????