Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slatkaaaaaaaa

PRZEPIS NA SAŁATKĘ DLA ODCHUDZAJACYCH SIE

Polecane posty

Gość slatkaaaaaaaa

probuje zrzucic troszke kg, a wiadomo, jak sie lubi podjadac to nie jest to proste, wymyslilam ze jak tylko dopada mnie ochota na podjadanie - zapcham sie po brzegi niskokaloryczna sałatką , mysle ze to najelpszy sposob ;p wiec tak moj pierwszy przepis sałata masłowa + pomidory + rzodkiewki +koperek + ogorki kiszone (surowe zabiłyby cala witamine C w salatce chociaz bylyby dla mnie smaczniejsze ale cóż.. ) + troche kefiru i bez soli bo słone juz są ogorki kiszone i.. tyle troche jałowa, ale jak ktos lubi warzywka to swietna bo sam smak warzyw czuc jak macie jeszcze jakies przepisy na niskokaloryczne salatki ktorymi mozna sie objadac bez ograniczeń to bardzo proszę pisać :)

Gość ytysysrtytry
Ja uprawiam tzw śmieciówki czyli robię je z tego, co mam :P Nie wiem czy są niskokaloryczne, ale może Cię jakoś zainspiruję podając składniki, które zawsze do sałatek dodaję :P baza: sałata, roszponka, rukola, pekinka, cykoria dodatki: kukurydza, groszek, czerwona fasola z puszki, seler naciowy, seler sałatkowy ze słoika, pestki dyni lub słonecznika, jajko, pomidory koktajlowe, ogórki rozmaite, rzodkiewka, pietruszka, szczypior, koper, brokuły, ciecierzyca, mango, mięta, biały twaróg, mozarella, chuda wędlina, kurczak gotowany sosy: oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, ocet winny, kefir, jogurt grecki (chudszy od śmietany), sok z cytryny Może coś mi przyjdzie jeszcze do głowy to dopiszę :P

sałata lodowa,pomidory,kukurydza,ogórki korniszony,papryka czerwona plus sos (jogurt plus lyzeczka majonezu kieleckiego plus łyzka soku z korniszonów plus ząbek czosnku)natka pietruszki jedząc tą sałatkę zastepując od czasu do czasu sałatę kapustą pekińską schudłam 8 kg w półtora mies :-) czasem tez podgryzałam coś innego

Gość lamia,a chodzze tu !
lamia , a jadlas ja codziennie ? Ile razy w tygodniu ? I czy poza tym jadlas normalne posilki ?

salatka grecka:-) mix salat, feta odtluszczona, pomidor, ogorek, papryka, oliwki, sos gracki Knorr. Pyszna jest!

Gość lamia,a chodzze tu !
no dobra ,ale powiedzcie mi czy to sie je codziennie ,np zamist jakiegos posilku i czy mozna jesc inne normalne posilki?

Podam Ci przepis tzw. sałatki na winie, czyli dodajemy do niej to, co się nawinie :) Sałata lodowa, ser feta, kukurydza, papryka czerwona, szczypiorek, 15 dkg szynki konserwowej. Wszystko kroimy, mieszamy i na koniec dodajemy mały jogurt naturalny z łyżką majonezu. Sałatka wyśmienita :)

Gość neteczkka
A ja robie taki chlodnik z warzywami. To tez salatka, ale taka bardziej do picia, jak zupa. Kroje pomidor, ogorek, rzodkiewki w kostke. Dodaje troche czerwonej fasoli, kukurydze ( Skladniki jakie mam), cebulke, przyprawiam i zalewam kefirem. Po zjedzeniu takiej zupy jestem bardzo najedzona. Kalorii niewiele a ile witamin. Czesto tez robilam zupy kremy z roznych warzyw i w czasie duzego glodu w ciagu dnia wypijalam szklaneczke gestej zupy.