Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pizzerinkaa

ile kalorii ma fix knorr napoli

Polecane posty

na opakowaniu jest napisane 346 kcal na 100 g, tylko czy chodzi o 100 g gotowego sosu (wg ich przepisu) czy 100 g proszku?, bo to zdecydowanie zmienia kaloryczność całego dania

Gość jika
no jasne że 100g gotowego a nie proszku. Przecież proszku nie jesz. Aha tyle że liczysz sam sos z torebki.

Gość no nie wiem,,,
raczej podane jest w proszku

Na bank 100 gram proszku. Zawsze, wszędzie jest podane 100g "czystego" produktu, w tym przypadku proszku.

Czasami, np. na budyniach jest napisane "1 porcja z mlekiem 2%" ale jeśli jest tylko napisane "100 gram produktu X" to tyczy się to samego, czystego produktu.

Gość alskdjf
to jak sie dowiedziec ile ma po przygotowaniu ? kcal

Gość jika
no może i racja że suchy. :) Jeśli robi się go z wodą to kaloryczność się nie zmienia bo woda nie ma kalorii.

Gość alskdjf
ponoc sie zmienia kalorycznosc bo sie zmienia indeks po zagotowaniu itp

Serene też wchodziłam na tą stonę, ale moim zdaniem nic z niej nie wynika, dalej nie wiem, ale w sumie już za późno, zjadłam obiad Idę teraz na kijki bo nie wiem ile zjadłam tych kalorii więc na wszelki wypadek pochodzę dłużej niż zwykle

Na 100% suchy proszek. Gdyby było inaczej miałaby napisane "w porcji". Co do indeksu glikemicznego to nie pomogę, ponieważ nie liczę. A nie lepiej byłoby zrobić sobie sos samemu? To przecież nie trzeba dużo. Pomidory, marchewka, cebula, czosnek, pietruszka, bazylia, oregano, cukier, sól, pieprz i gotowe. Wcale takie trudne nie jest :) i nie trzeba się zamartwiać