Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwa razy dwa to 2 razy 2

zakwaszony orgaznizm;( jak się odzywiać?

Polecane posty

Nie wiem ale uwielbiam Nox Arcana. Wybacz, że nie na temat. Nie wiem nic o zakwaszeniu organizmu ale na zdrową cerę na pewno dobrze robi zdrowa dieta. Mięso gotowane, grillowane, dużo warzyw, zero słodyczy, fast-foodów. I dużo wody. Mi się na diecie cera poprawiła diametralnie.

Gość no ja jebe
mnie ostatnio wysypało. czy zakwaszenie może nastąpić od piwa? :classic_cool:

No i unikaj rzeczy wysokoprzetworzonych. Najlepiej naturalne. A ideałem są produkty ze sklepów ekologicznych.

Gość dwa razy dwa to 2 razy 2
dzięki za pomoc;** Nox Arcana jest genialna!

Moim zdaniem zakwaszenie to zupełnie co innego. Z tego co kojarzę to się robi np. jak się za mało je lub coś się dzieje z insuliną. Pryszcze są od złego odżywiania. Po piwie na bank mogą wystąpić, bo w piwie są drożdże a one powodują pogorszenie stanu cery.

Poczytaj o diecie south beach. Ja coś podobnego stosowałam ale mniejszą ilość kcal, bo się odchudzałam. Ale na tej diecie jest dużo zdrowego. Ogólnie moim zdaniem to bardzo zdrowa dieta. Mi się cera masakrycznie polepszyła jak zmieniłam odżywianie.

Gość no ja jebe
ale na cerę dobre są drożdże właśnie, nawet kiedyś piłam rano szklankę takiej mikstury - łyżeczkę drożdży zalać wrzątkiem (szklanka czy pół\0, ponad miesiąc na czczo codziennie, właśnie na wypryski. eh chyba jednak od piwa :o ale ja kocham piwo :D

Gość kropaaaa
ja jestem na sb i schudłam 8kg ta dieta ma same plusy nawet na okres mi nie wyłazi pryszcz a zwykle miałam kilka w tym czasie polecam

Gość no ja jebe
a w diecie nie mam raczej czego poprawiać, nie jem słodyczy, chipsów, takich rzeczy, żadnych przetworzonych, wszystko sama gotuję, pomidory codziennie, oliwa z oliwek na głównym miejscu, to możliwe że od piwa, ewentualnie od papierosów :o albo przed okresem mnie wysypało i tyle, nie robię już paniki :D

Gość kropaaaa
znajomy brał tabletki z drożdży na trądzik więc one pomagają ponoć a po alkoholu innemu znajomemu strasznie wyłaziły na plecach głównie i twarzy, po imprezach zawsze miał

Gość no ja jebe
zajrzałam z ciekawości na czym polega ta wasza dieta, i choć ja żadnej nie planuję, to gdybym nawet chciała - ona u mnie odpada :D hehe

Gość no ja jebe
no na plecach i dekolcie mnie też męczy od jakiegoś czasu, o nie, piwo to moje paliwo, ja nie chcę bez :(

Bo drożdże pomagają wtedy, kiedy stosuje się je regularnie a nie od czasu do czasu w piwku, wtedy wręcz przeciwnie. Poza tym tu jest też kwestia "zabicia" drożdży. Zawsze na początku jak stosuje się drożdże to może nastąpić pogorszenie, które z czasem (po ok. tygodniu) mija.

No ja przed okresem też mam pryszcze (zawsze na brodzie) a po kilku dniach magicznie znikają i wtedy cerę mam wręcz idealną ale przed okresem to tragedia... Więc to akurat jest raczej normalne.