Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam pomysłu na imię

Jakie imię dla chłopca jakie dla dziewczynki? Modne, starodawne, popularne?

Polecane posty

Gość nie mam pomysłu na imię

Witam. Wiem, że tematów na rożnych forach pewnie powstało już 1000 i ten będzie kolejny, ale mój:) Jestem w 5 miesiącu ciąży. Nie wiemy z mężem jeszcze czy będzie to chłopczyk czy dziewczynka. Od rodziny i znajomych słyszeliśmy już różne propozycje. Jedne lepsze drugie mniej fajne. Imion jest tyle, że ciężko się na coś zdecydować, a też nie chcemy w ostatniej chwili wymyślić czegoś nieprzemyślanego. jakie imiona mają wasze dzieci? Nazwalibyście je teraz tak samo czy inaczej? Jakie imiona warto dać dziecku, a jakie już raczej nie? Za wszelkie sugestie i propozycję będziemy wdzięczni. A&M :)

Gość Moje zdsnie jest takie
nie warto dawac dziecku imienia, ktore sie bedzie kojarzyło np z jakims obciachowym serialem ( po ktorym jest caly wysyp takich samych imion)> Oczywiscie kazde imie moze sie komus podobac lub nie, bo gusty sa rozne. Dlatego dobrze ,zeby chocby wam sie sympatycznie to imie kojarzylo - na czesc fajnej osoby z rodziny,przyjaciela, jakiejs wspaniałej postaci historycznej itp

Gość ooojolkaaa
Iga i Michał taj mają na imię moje dzieci - 2 letnie bliźniaki :)

Gość jugo
michał jest teraz strasznie popularne, znam z 5 czy 6 małych michałów. myślę, że powinniście najpierw właśnie tak mniej więcej przemyśleć - czy ma być starodawne, czy modne, czy oryginalne, itp.

Gość janazwalam
Mąż chciał żeby syn był Stanisław po dziadku, ale udało mi sie bardziej nowoczesnie i swiatowo Stanley :)

Gość że co że jak??
Ja jestem za tym żeby dzieciom dawać imiona ponadczasowe, a są wg mnie takie. I najważniejsze jest to żeby imię pasowało i do dziecka i do osoby starszej w końcu imię jest na całe życie, a są imiona które owszem dla dziecka fajne ale dla osoby starszej juz niekoniecznie!

Gość dszcxdv
dla chłopca kasjan dla dziewczynki kasjana

Gość addadadada
dla chłopca Anders :classic_cool:

Moja corka ma na imie Barbara - Basia, po swojej babci-mojej tesciowej, ktora byla wspaniala kobieta Imie mi sie podoba, a nie chcialam tez, zeby miala na imie jak co 2 dziewczynka. Jesli bylby chlopiec mial byc Marcel