Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qbcx

czy warto studiować ekonomię ? jak myślicie ?

Polecane posty

Gość qbcx

czy jest to trudny kierunek ?

Gość qwertyuiop[]
japa

Gość zuzianna
jak przejdziesz katedre matematyczno-statystyczna to mowia, ze dyplom masz w kieszeni :)

Gość frswtfettgrtgrtgre
jedynie specjalizacja rachunkowosc jest warta zachodu

Gość nie nie warto
nie, nie warto

Gość qbcx
up

Gość asdfghjklccc
ja akurat kończe rachunkowość ale mam paru znajomych po ekonomi i po pierwsze to nie jest dobry kierunek żeby studiować dziennie bo tu liczy się przede wszystkim doświadczenie zawodowe. troje z moich znajomych po dziennej ekonomi nadal się tuła po kiepskich miejscach pracy. Ci natomiast którzy studiowali zaocznie dają sobie rade bo wiadomo zaczynali też od kiepskiej pracy ale z perspektywami i po pięciu latach studiów z pracą nie mają problem. jeden z kolegów jest np kierownikiem dużego dość oddziału banku. oczywiście trzeba też zwrócić uwagę na jaką chce się iść potem specjalizacje, ale to zależy jakie uczelnia oferuje. oczywiście jest matematyka i statystyka ale do przejścia, nie ma co przesadzać że te studia są okropnie trudne a kończe te studia na publicznej uczelni a nie prywatnej. uczyć się trzeba ale jest sporo trudniejszych kierunków i szczerze ktoś kto wg mnie nie daje rady skończyć takich studiów to się po prostu obijał i tyle

Gość frswtfettgrtgrtgre
ekonomia jest łatwa, konczyłam tez studia inżynierskie to mam porównanie

Gość qbcx
a np. mikro/makroekonomia to trudne przedmioty ?

Gość asdfghjklccc
mikro i makro to akurat łatwe przedmioty, jeśli choć troche się lubi ten kierunek studiów to są wręcz świetne, choć może zależy kto jeszcze prowadzi przedmiot, ale ja np sama sobie dużo doczytywałam z ciekawości (na pierwszym i drugim roku miałam duże chęci do nauki jeszcze:))

Gość zuzianna
o mikro i makro bys sie nie martwila. Matma tez nie jest taka straszna:) Jedynie statystyka, prognozy moze byc ciezej ;)